Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dopust v javni upravi

Dopust v javni upravi

Pozdravljeni,

Prosim ce mi lahko kdo pomaga in sicer v javni upravi sm zaposlen ze od decembra 2018. Naprej kot nadomescanje delavke ki je bila na bolniski, kot referent, z srednjesolsko izobrazbo. Ker je bila to moja druga zaposlitev, sem ob podpisu pogodbe imel manj kot 3 leta delovne dobe, in enega otroka. Dopust so mi dodajali sproti tako kot so mi mesecno podaljsevali pogodbo in sicer 1/12 sorazmernega dela, vsakic ko sem napolnil mesec zaposlitve sem dobila dopust en ali dva dni, koncni dopust pa so ocenili na 20 dni torej 16 za delovno dobo do 3 leta, 2 dni na zahtevnost dela kot referent, 1 dan na otroka in 1 dan dodatno ker je 20 najmanj dni kar ti pripada.
Med tem letom se napolnil delovno dobo na 3 leta in 7 mesecev, in novembra podpisal pogodbo za nedolocen cas kot svetovalecc torej bi moj dopust moral znasati 1 dan vec na delovno dobo in 2 dni vec na zahtevnost dela, torej na koncu 22 dni.
Zanima me koliko dni mi sedaj dejansko pripada? Ali mi morajo za ta dva meseca dati kvoto 22 dni in dat sorazmerno dopust da dopolnem do 22 dni ali se mi do konca leta se vedno steje kot da bi bil referent? Samo 20 dni?

Hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close