Dopust v juliju, solo
Letos se na julijski dopust odpravljam sama, pa malo zbiram ideje, zato bom vesela kakšnega zanimivega predloga.
Imam težave, ker me načeloma ne mika (pa večino sem že obiskala) nobena od teh tipičnih destinacij, zato takoj odpadejo Hrvaška, Črna gora, Turčija, Španija in podobno, Grčija bi za crkljanje še eventuelno šla skozi (kak res lep otoček, čeprav sem Kos, Karpatos in še kakšnega, ki se ga ne spomnim tudi že obiskala).
Nekako se najbolj nagibam k Dubaju, ampak je tam verjetno hudo prevroče tisti čas, opcija je morda še Tunis (so zelo vsiljivi verjetno, sploh če je ženska sama?), Maroku, Kanarcih … Ker grem samo za teden ali max 10 dni, se mi tokrat žal ne splača iti kam bolj eksotično, bi pa rada, da so predvsem lepe plaže (se zelo palim na bel pesek in turkizno vodo) in da je še kaj za počet, poleg samo poležavanja, čeprav grem tokrat primarno lenarit. Vem, zahtevna punca :))
Kakršne koli ideje/predlogi dobrodošli, sploh od tistih, ki ste dežele zadnjega odstavka že obiskali.
Ma ne, to mi je predaleč za tako kratek dopust, ker jih verjetno ne bo 10 ampak le 7.
Za taisto razdaljo bi zavila raje proti Karibom (sem bolj fenica zahoda kot vzhoda).
Tunis mi je res špica od arabskih držav. Bolje od Egipta (če izvzameš njegove najbolj razvpite značilnosti). Zna pa samska ženska imet problem, ja.
Drugače pa predlagam Korziko ali mogoče Islandijo.
Kanarce bi jaz raje pozimi, recimo takrat, ko je pri nas tako zoprno vrem in kratek dan – november.
So pa po mojem res super destinacija.
Kaj pa še ostali otoki kot so Madeira pa Balearski otoki?
Nič še nisem bila, ampak bi pa šla na vse to. Na Kanarce pa najraje, samo to jaz ne bi poleti.
Korzika je pa fenomenalna, ISladnija še veliko bolje. Dober okus imaš Boom.
Pa nikjer jim ni čudno, če pride ženska sama na dopust.
Dobro jutro, nehajte sanjat, in rezervirajte apartmaje na Hrvaškem…
Ups, za poležavanje pa Islandija ni ravno idealna.
Korzika pa je. Pa za kolesarjenje, potapaljanje, pohodništvo, adrenalinske parke imajo, živalske vrtove. V glavnem veliko za početi. Pokrajina pa zelo lepa in vozniki zelo ok.
Sicilija, Korizka, Sardinija – vse troje fajn. S tem, da na Siciliji verjetno poleti ni najbolje. Jaz sem bila pomladi, ko je bila klima super. Kreta je tudi fajna. Sem pa tudi bila maja, ne julija.
Ups, za poležavanje pa Islandija ni ravno idealna.
Korzika pa je. Pa za kolesarjenje, potapaljanje, pohodništvo, adrenalinske parke imajo, živalske vrtove. V glavnem veliko za početi. Pokrajina pa zelo lepa in vozniki zelo ok.[/quote]
jap, ena redkih destinacij, kamor imam nemen it še enkrat. Ker je zmanjkalo časa za vse 🙂
V javni upravi so kot kaze dobre place…. Hm.
A deeeeej no. Sama??? Ma ne no. A ne bi raje vzela kakega monovca s sabo?
Recimo Matjažkota. Ali pa Matkiča. On bi šel 99,999999 % s tabo.
:))
ej stari, pojma nimam kakšne so, ampak deset dni Korzike me je prišlo manj kot bi dal za kakšen teden Hrvaške ob približno enaki nastanitvi.
Kakšno glupo preseravanje in natepavanje po forumu… Tist k hoče potovat .. res ne rabi nekih tumastih nasvetov na forumu zbirat.. Vsaj ne takšnih splošnih kot je tole…
ej stari, pojma nimam kakšne so, ampak deset dni Korzike me je prišlo manj kot bi dal za kakšen teden Hrvaške ob približno enaki nastanitvi.[/quote]
Tudi jaz sem dosti ceneje skoz prišla na Korziki kot znanci na Hrvaškem. Pa čeprav je treba na Korziko plačat trajekt (razen, če greš z avionom), ki ni ravno poceni.
Je pa res veliko za videt, veliko za počet. Zahodna obala mi je bila super všeč. Notranjost je pa čudovita.
ej stari, pojma nimam kakšne so, ampak deset dni Korzike me je prišlo manj kot bi dal za kakšen teden Hrvaške ob približno enaki nastanitvi.[/quote]
Aha in potem si se zbudil… do Korzike pa si se tudi prežarčil kajnede
Če si samski si lahko privoščiš, tudi, če nimaš dobre plače.
Tudi jaz sem dosti ceneje skoz prišla na Korziki kot znanci na Hrvaškem. Pa čeprav je treba na Korziko plačat trajekt (razen, če greš z avionom), ki ni ravno poceni.
Je pa res veliko za videt, veliko za počet. Zahodna obala mi je bila super všeč. Notranjost je pa čudovita.[/quote]
Omenjajo se tudi druge – drazje destinacije
Aha in potem si se zbudil… do Korzike pa si se tudi prežarčil kajnede[/quote]
Korzika in recimo Hvar – približno enako km.
Je pa res veliko za videt, veliko za počet. Zahodna obala mi je bila super všeč. Notranjost je pa čudovita.[/quote]
Omenjajo se tudi druge – drazje destinacije[/quote]
Islandija?
Raj za samsko dopustnico.
Čisti užitek. Res pa je, da je 10 dni za tja gor, kar malce premalo. Če greš tja gor, je ogromno za videt.
Ja, prav zahodna obala meni še malo manjka. Tam je tista res prava Korzika. Trajekt se da pa dosti ugodneje dobit, če rezerviraš preko neta in morda kak mesec, mesec in pol pred odhodom. Jaz sem dal za povratno 130 € za motor in dve osebi. Nedolgo nazaj pa sem ponovno gledal za pribl. isti termin in je bilo čez 200€
Res? Katera pa ni zasvinjana?
Forum je zaprt za komentiranje.