Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dopust Zadar

Dopust Zadar

Dobro jutro

Vprašal bi,če je že kdo bil na dopustu v zadru-Donji Karin,apartmaji Ambruš.

Kakšna je plaža,koliko m oz. km je do mesta,kje je najbližja trgovina ipd.

Kje se zavije dol z avtoceste?

Prosim za vaše izkušnje.

Hvala in lep dan vsem

B.

A google pa tega ne ve?
Daj mal po netu poisc, ce si ze nasla ta apartma, potem so sigurno se slike in opisi kje.16

kar je na netu sem pogledal,mene pa zanimajo vaše osebne izkušnje.

hvala

sprašujem se zakaj imajo tako nizko ceno za najem,v primerjavi z drugimi.

cena na dan je 25€-apartma za 2+1 osebo.

To je tako imenovano Karinsko morje. En doolg zaliv morja v notranjost. V bistvu je to vas, oz verjetno več vasi, voda bolj tako-tako, ni ravno nekih lepih plaž. Jaz sem videla na koncu zaliva sicer eno še kolikor toliko, malo sem hodila okoli (nabirala brinje), pa je bolj blato. (desna stran zaliva). Res pa ne vem kako imajo urejeno apartmaji, pa na katerem koncu zaliva je ta apartma.
Ta del je znan po nizkih cenah, tako, da z apartmaji ni kaj narobe verjetno. Do Zadra je kar nekaj km.(po spominu cc.15 ?!) Če se pa prav spomnim je pa odcep z avtoceste praktično tam-se mi zdi, da sem videla ob enem izvozu iz avtoceste ravno ta zaliv.
Če je denar problem bi jaz vseeno raje šla tukaj na morje, kot pa nikamor. Pa ti ostane še kak evro za izlet Šibenika, Zadra, slapov Krke, je vse dokaj blizu.

mah bomo šli pa da vidmo kaj mam ponujajo za ta denar. ali ves če se da dobit v bližini tudi kaksne sveže ribe imajo v tistem selu tut kaksno stacuno in pekarno aja kaj pa kaksen lokal de bom su na pir. je na plaži sploh kaj sence al je sama golotinja ker bom sabo vzeu tudi psa da mi nebo škripnu na tistmu kamnu.

Edino sliko apartmaja sem tudi jaz sedajle našla na bolhi. Glede na to, da je 200 metrov od morja je to najverjetneje v hrib. Če bi videla panoramsko sliko, bi si lažje predstavljala. Ker apartma je lahko na koncu zaliva, tam se mi po spominu edino zdi malo življenja( beri-trgovina bife), drugače pa so poseljeni tudi daleč stran po zalivu. Morda se oglasi kdo, ki točno ve, kje je Donji Karin. Upam, da ne boste razočarani, meni se je edino znosno zdelo le na koncu, baš u centru, kjer sem videla vsaj sladoled in pivo.:) Se mi pa zdi, da je to Gornji Karin. Kar se pa plaže tiče pa sem jaz itak videla samo eno, tako da…je pa nekaj grmičevja po spominu, da ni sam kamen. Jaz bi jih poklicala, pa te zadeve vprašala.

Tukaj imaš internetno stran tvojih apartmajev, kjer vse piše, kako se pride do njih, so slike apartmajev in slike plaže. Pa če greš direkt k njim je cena 21 € na dan, agencijska je pa jasno dražja. Na Googlu imaš vedno vse, če bi iskal, bi našel.

[b]apartmaji Ambruš[/b]

Ni pa to ravno ob zaresnem morju, ampak je na celini eno jezerce od morja. Poglej sliko.

koliko časa pa je kar ste bili v tem kraju in če vam je bilo vsaj kaj zanimivega in ali bi še šli tja na dopust. Hvala.

Tja nikoli, tudi če bi bilo zastonj. Je bogu za ritjo, pa še morje ni. Pa še ničesar nimajo, za vse je treba v Gornji Karin, pa še tam ni kaj izbirati. Da bi se človek cijazil tako daleč, da bi bil potem tam na počitnicah, ne hvala. je na miljone boljših krajev za prijetne počitnice.

Kot kaže si ti že bila tam pa mi povej kolk km. je naprimer do malo večje trgovine ribarnice mesnice pekarne pa če razložiš bol natančno kajti okusi so različni ker nočem it ma dopust da bi bilo non stop muska do fulla hočem malo miru. pa mi ti kaj bol pametnega in poceni priporočaj imam še malo časa ker grem 7.7. ajde hitro. HVALA

Če prej ne rezerviraš in plačaš se lahko mimogrede ustaviš, pogledaš, če ti je, drugače pa mirno naprej. Sem prepričana, da še ne bo zasedeno:), pa tudi drugje se da dobiti super zadeve, tudi ugodne.Hm, ja tukaj bo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mir, le trgovina je po moji logiki(če si prav predstavljam kje je ta Donji Karin )kar nekaj km, ribarnica in pekarna pa po mojem v najbližjem večjem mestu. (Upam, da to ni Zadar). Če hočete mir, biti daleč od kjer se kaj dogaja, potem je to za vas. Po nakupih se pač zapelje malo dalj, pa je.:) Hm, bojim se pa, da takole mimogrede se ne bo dalo tudi na pir zaviti…:).;)

Ni ribarnice, ni bankomata, ni velike trgovine, za vse moraš v avto in nekaj km v večji kraj. Ne vem zakaj imaš telefon in email in ne vprašaš lastnika apartmaja, kaj imajo in kaj ne. Boš izvedel iz prve roke.
Ampak meni že cena pove, da je bogu za hrbtom in da tja ne zaide prav veliko ljudi, ki hočejo prijetne počitnice. Kot pa kaže, je cena tebi edino merilo, potem pa pojdite samo tja in nikamor drugam! :-)))))))

lej ti 7878 me mogoče poznas ves kje delam in kaksni so moji prihodki neveš. sprašujem kulturno in pričakujem kulturni odgovor od kulturnih ljudi kar pa očitno ti žal nisi. za apartma sem že nakazal kavcijl 40€. gospodar mi je povedal takole da je restavracija odaljena 50m. in da je v kraju tudi pekarna in tudi mesnica in naj bi jo imeu celo slovenec.Jaz pa sprašujem če to res drži. hvala za vaše kulturne odgovore.

Glede na odgovore v tej temi in ostalo, kar sem v zadnjih minutah o “karinskem morju” prebrala na netu (prvič sploh slišala za to čudno), na tvojem mestu ne bi šla tja na dopust, pa kavcija gor ali dol.

To je pa čudno, gospodarju ne verjameš, nam bi pa? Sem prepričana, da nihče od Slovencev še ni bil tam, zato kar korajžno na pot, ker tako poceni “morja” ni nikjer, povsod je najmanj 3x dražje. Ti to kaj pove? Meni že. Mal denarja, mal muzike pravijo. Želim ti vsaj lepo vreme tiste dni, ko boš tam. Sem pa zalo radovedna, kje si izvedel za to “morje”. Ko se vrneš, poročaj kako je bilo.

To je pa čudno, gospodarju ne verjameš, nam bi pa? Sem prepričana, da nihče od Slovencev še ni bil tam, zato kar korajžno na pot, ker tako poceni “morja” ni nikjer, povsod je najmanj 3x dražje. Ti to kaj pove? Meni že. Mal denarja, mal muzike pravijo. Želim ti vsaj lepo vreme tiste dni, ko boš tam. Sem pa zalo radovedna, kje si izvedel za to “morje”. Ko se vrneš, poročaj kako je bilo.[/quote]

Noben Slovenec?;)
Počitnikovala res nisem tam, poznam pa okolico, pa celo kopala sem se v Gornjem Karinu. To sem tudi opisala. Zaliv kot zaliv, neskončnosti morja pač ni videti, je pa vseeno klima morja. Ta del je pač od nekdaj cenejši. ( med vojno bil po moje bolj izoliran-boji potekali Benkovac, Obrovac) Slabši? Kakor za koga…kar pač kdo želi. Če nekdo želi le mir, pa se malo namakati, pa kakšen sprehod …je čist OK. Če pa drži, kot je rekel lastnik, pa ni tako grozno.;), če je vsaj trgovina blizu.
Jaz pač poznam ta del iz časov ko smo se po stari cesti preko Obrovca vračali domov. In po dolgem času vožnje v notranjost spet zagledali morje.:) In ker naberem vse kar raste sem se ustavila in malo raziskala. In seveda pogledala na zemljevid in videla, da je zaliv , ki se imenuje Karinsko morje.:)
Dejstvo pač je, da je pol ure vožnje oddaljena zabava, blagovnice, štanti…
Razen opisane lokacije, pa ni nujno, da je vse ostalo pod nivojem zaradi cene. Cena je pač odvisna od povpraševanja. In večina hoče imeti na morju fešte, štante… To je pač moje mnenje…
Če boš šel tja bi bila vesela povratne informacije. Hvala.

še eno mnenje sem našla od lani, mogoče kaj pomaga.

Ja, moje mnenje. 🙂 Si mi osvežila spomin…sem poklicala prijateljico in moram priznati da sem se zmotila. Donji Karin je v centru, Gornji pa ena mala vasica. Torej naselje ima trgovino, pošto, bife itd…včasih je bila menda celo višje gor ena trgovina. (Glede na to, da je hiša 200 m od morja)
So pa tam menda bolj “vikendice”, eni živijo tam , eni pa samo oddajajo. Višje gor pa so dobile izbeglice zemljo, da so si kaj izgradili. Ona je imela tam “žlahto” pa ni rada tja hodila. Kot prvo se ji je zdelo vse natrpano, hiša pri hiši, plaža ji ni bila ravno super, pa občutek, da si na jezeru, ne na morju. Je pač zaliv, okoli pa hribi.
Še vedno pa predvidevam, da mir je.:), kar želi Borut P. Pa super izhodišče za izlet slapov Krke, ki so čudoviti.

Hvala za vase izčrpne odgovore. Če pa slučajno še gdo pozna ta kraj na mi sporoči saj je vsak nasvet dobrodošel. Zagotovo vam sporočim kako je tam. Res hvala vsem.

Borur, verjetno si že doma – čakamo vtise, poročilo (cene, vtisi o app, plaža, ponudba…).

Borut, obljubil si, da sporočiš kako je bilo. Prosim informiraj nas. Hvala

lp iz SG

Borut,

očitno nimaš preveč lepih spominov na ta svoj dopust v Donjem Karinu, ker se nič ne javiš…

Sporoči nam, kako je bilo.

jaz bi samo to dodal da je res kot eno večje slano jezero ala 3 bohinjska, je do 15m globoko, imajo nekaj manjših trgovinic lokale picerije pekarna v gornjem karinu nekaj malo lunaparka. cene v lokalih so normalne. za večji nakup se splača v Benkovac Plodine ( so cene ok – primerljive našim ). če pa geš ven jesti pa je npr pizza 35-42 kun kar je ok. apartmaji so malo cenejši ker to ni turistična atrakcija je pa čedalje več obiskovalcev.

New Report

Close