dopust
Pozdravljeni! Zanima me:
– ali je potrebno dati delavcem v državni upravi odločbo o letnem dopustu ali pa jim izdati le obvestilo o tem koliko letnega dopusta jim pripada v letu 2005;
– glede števila dni dopusta: minimalno število je 20 dni, kaj pa kadar ima delavec npr. 7 let delovne dobe in ima še razne dodatke (npr. otroci, delovne razmere,…) OD KATERE ŠTEVILKE NAPREJ SE ZAČNE SEŠTEVATI ALI OD 16 OZIROMA 18 ALI OD 20?
– Vem da je bilo ob spremembi zakona veliko govora o tem in so bila mnenja različna. Zakaj nebi delavcem dali čim več dni dopusta. Kje naj najdem podlago, oziroma kakšen komentar glede tega, da našim vodilnim razložim, da ni nič narobe s takšnim tolmačenjem da začnem 20 dni+delovna doba+otroci+… Hvala za vaše odgovore na moja vprašanja. Gre pa še enkrat za delavce v državni upravi.
Delodajalec delavcu izda obvestilo o dopustu. Glede števila dni sem pa ravnokar pisala na to temo
Lahko pa si tudi preberete članke v Pravni praksi, če imate dostop do nje. (Člankov je več; eden je moj, kmalu zatem tudi članek Luke Tičarja).
Lep pozdrav,
Katarina
A mi lahko prosim poveste številko te Pravne prakse
Forum je zaprt za komentiranje.