DORETA tablete
Anonimno 1577, 02.10.2022 ob 11:52
zdravo!jaz jih uporabljam za glavobole,imam kronicne,pa mi dr napise 2sk.na 3mes.pa ne pridem skozi.
Čau, imam Dpreto , a se jih nekako bojim odpret, kakšni so stranski učinki? 1x poskusil Tramal, nisem vedel, bom znorel ali popizdil, tako sem se počutil……tnx
Anonimno 1577, 02.10.2022 ob 12:19
zdravo!ne smes pretiravat 1do 2 na dan pri hudih bolecinah.ja predvsem slabost ce pretiravas.samo meni ko nastane sila pretiravam tako da ce mi glavobol popusti imam raje da mi je slabo.
samo po pameti z tem jaz sem se kar navadil samo prooti trimesecju pa mi ze zmanjka.lp.
Jaz sem jih dobil za hrbtenico, za zdaj so še zaprte…..
Tudi jaz jemljem Doreto 3krat na dan po eno in to že manj kot leto dni. Druga zdravila mi sploh niso pomagala zaradi hudim bolečin ob poškodbi hrbtenice (zlom trnastih podaljškov). Jemljem pa Doreto 37mg/325mg…poleg tramadolijevega klorida je še sestavina paracetamol,ampak mislim da ima na živčeje bolj vpliv tramadolijev klorid.
Meni začne delovat po pol urah ob zaužitju…dobim pa 3škatle vsak mesec.
Odvisen postaneš,ko telo zahteva večjo dozo…in točno si zdravnik izračuna,koliko jo potrebuješ in koliko škatel ti bo predpisal na mesec,če boš prekoračil njegove odmerke,takrat sumi na odvisnost in začne postopek opuščanja,kar te nazadnje privede do abstinence…
zdravo!jaz jo jemljem ze kar nekaj let.samo pri meni je tako,ko dobim napad glavobola,ki traja 3-4 dni,takrat pa z doreto zelo pretiravam.ko glavobol kolko tolko mine .takopa tudi 3.4tedne nic.jaz do sedaj neke odvisnosti nisem obcutil,pa imam kar nekaj izkusenj z tem.ce pa jemljes vsak dan pa mislim da ne bi bilo dobro.
Tramadolijev klorid,ki je v Doreti deluje pod istim principom kot morfin-morfij,vendar morfij ima desetkrat močnjši učinek,ki jih prejemajo samo osebe,ki so v hudih bolečinah,recimo rakavi bolniki itd…V Doreti ni morfina. Morfij ponavadi v lekarni skup zmešajo,če ti seveda predpiše zdravnik,tako je moj oče prejemal kot rakavi bolnik.
Anonimno 9615, 02.10.2022 ob 13:20
Tramadolijev klorid,ki je v Doreti deluje pod istim principom kot morfin-morfij,vendar morfij ima desetkrat močnjši učinek,ki jih prejemajo samo osebe,ki so v hudih bolečinah,recimo rakavi bolniki itd…V Doreti ni morfina. Morfij ponavadi v lekarni skup zmešajo,če ti seveda predpiše zdravnik,tako je moj oče prejemal kot rakavi bolnik.
oh da mi je priot do morfija se kr sama fentam z veselem ker sem volila pernato podgano, bljak meni hroza….