Doroteja!
Pozdravljena!
Danes sem dobila tvojo pošto!
Res iskrena hvala še enkrat!!
Prav prijetno presenečena sem bila in šele danes sem pokukala na spodnjo temo, kjer si napisala da mi jih boš poslala kar 20.
Res sem vesela, se pa sprašujem, kako to, da jih nisi sama porabila, saj za tako število izpolniš že kar nekaj bonusov??
Kakorkoli, vesela sem, polepšala si mi dan in upam, da se ti bom lahko kdaj oddolžila!
Tudi mi vam želimo lepe, čarobne praznike, vsem veliko sreče in zdravja v letu, ki prihaja!
Lepe sončkaste pozdravčke iz Ljubljanskega konca!
Vallery!
Draga Vallery
Šele pred kratkimi sem prebrala, da si rodila, upsssss bila sem zelo presenečena, ker nisem vedela, da si nosečka bila. Se vidi, da sem za 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj na forumu.
Te točke, ki sem ti jih poslala, naj ti bodo v dar ob rojstvu sinka! Verjetno točk bom imela še in ti jih pošljem, ko se mi malo nabere. Pri meni je pa resnično Mercator najboljši sosed, najbližji sosed, ker stanujem 100m. od Merkatorja.
Tako, da vse tam kupim.
Še enkrat ČESTITKE od mene in moje družine!
Lep pozdrav
Doroteja
;)))
Najprej hvala za čestitke!
Ja, tudi jaz sem opazila, da si bolj malo na forumu, pa sem pomislila, da si mogoče zamenjala nick.
No, tudi jaz se zadnje čase bolj malo oglašam, vseeno pa vsak dan vsaj malo za kako minuto pokukam sem gor.
Hvala za ” darilo” v obliki točk! ;))
Ja, midva jih kar zbirava, pa tudi drugače veliko hodimo v Mercator ( se vidi da sem tam zaposlena ;))! )
Imava že tehtnico, grelec za vodo in tisti dve posodi z ročajem, ki sta prvi na seznamu.
Gotovo pa bova vzela še kaj, pa mami tudi nekaj želi, tako, da mi bodo prišle tudi v bodoče še kako prav. Seveda če si ne premisliš in jih začneš tudi sama zbirati!
Drugače pa tudi mene zanima kako je s tvojim Tadejem, saj sem kar nekaj časa spremljala vašo zgodbo!
Upam, resnično, da je fantek zdaj že pri boljšem zdravju in da uživate!
Še enkrat hvala za poslano in lepe želje pa lepo se imejte!
Pozdravčke iz meglene in mrzle Ljubljane!
Vallery!
Ojla zn!
Verjemi mi kakšna telepatija. Resnično, ko sem prišla na forum gor takoj sem se spomnila nate, in sem gledala, če bom videla tvoj nick in nisem te našla. Vesela sem, da si se mi oglasila, ker sem resnično mislila nate.
Kako ste vi? Kako otročki, so zdravi? Saj bi ti pisala na tvoj meil ampak ne vem kam sem ga založila, če želiš piši mi na moj e-mail, če ga slučajno nimaš več, ti bom napisala: [email protected]
Otročki so zelo dobri, za Tadeja pa ne vem in me zelo skrbi, ker sedaj 1. novembra je imel 2. leti in njegova teža ne gre nič gor. Teža se niha od 8600g do 9000g. to je pa zelo premalo. Jutri morem poklicati pediatrinjo, da se naročimo za kakšne preiskave ali kaj. Sem že klicala in pediatrinja je rekla, da ga bo vzela med zdrave otročke kateri imajo posvetovalnico, ker ga ne bi izpostavljala z drugimi otročki, ker ve kaj je bilo in kaj se je vse dogajalo……
Še enkrat zn. hvala ti, da si se spomnila name pa piši mi kaj……..
Lep pozdravček z sončne Primorske!
Doroteja
Draga moja Vallery!
A veš, da o tebi premišljujem in premišljujem glede tvojega poroda v 35-tem tednu. Upam, da sem si dobro zapomnila, da si napisala, da tvoj sinko je ob rojstvu tehtal kar 3030g. Je točno?
Zelo dobro težo je imel glede tednov nosečnosti. Svaka čast. Tako pa uspe samo malo mamicam. Poznam eno mamico, ki je tudi rodila v 35-tem tednu in deklica je tehtala okoli 2500g. Jaz sem rodila samo eden teden pred tabo in moj Tadej je imel komaj 1920g. velik pa 44cm. Velik je kar bil. Sedaj pa imamo že debelo leto isto težo, ki ne gre ne gor ne dol. Drugače on normalno je, normalno ima blato, samo kilogramčkov ni in NI. Je večinoma brez apetita, ki velikokrat noče jesti in sem mu poizkušala vse mogočne sirupe in še in še pa ni pomagalo. Ena mi je celo iz Bosne prinesla eden sirup, ki je rekla, da njen tudi ni hotel jesti in da je od tistega sirupa takoj dobil apetit, moj pa ne, in mu ne pomaga nič.
Bom zahtevala od pediatrinje, da naju da na preiskave……
Se mi že smili, ker vem, da bo moral na odvzem krvi. Ufffffff jaz sem pa zelo čustvena mamica in se hitro razjočem. Verjetno bo mož šel v labaratori, ker jaz ne bom mogla poslušati kako joče. Ne vem no, ali mi je že iz bolnišnice pediatrije, ki se je šlo za življenje za eden las, da sem dobila nekako strah, ne želim videti, da ga zbadajo. Ker v bolnišnici so mu bogem revčku tolikokrat vbodli, da je groza od groze. Celo glavico je imel popikano in modro. Joj joj, ko se spomnim bi kar jokala. Trga se mi srce. Saj si mamica in veš kako je…..
Sedaj sem se pa razpisala, pa bog pomagaj, sem vsaj malo pojamrala, ker velikokrat nosim vse to v sebi. Saj ni čudno, da sem dobila poporodno depresijo.
Ehhh bo boljše. Ko bom imela še Merkatorjevih točk ti z veseljem pošljem, ne bom se nič premislila, sem ti obljubila in obljubo držim.
Lep pozdravček tvoji družinici in uživajte, pa cartljati ne se pozabiti!
Doroteja
Hoy Doroteja!
Sem kar žalostna, ko tole berem! Upam, da se boste v času Tadejeve pubertete le še samo spominjali kako je bil mali bošček!
Mogoče se mu bo pa kar naenkrat odprlo, upaj in seveda se strinjam, da zahtevaš, da ga dajo na vse preiskave.
Ja, moj Timotej je imel kar lepo težo ob rojstvu, sploh ker je nedonošenček, rojen s 35 tedni.
Ampak… prva dva dni je na intenzivni kar veliko zgubil, pojedel komaj po 5 ml na obrok in tako je teža padla na 2.800! Danes sicer lepo papa, na dan pridobi nekako 20gr, a še vedno nismo na porodni teži.
Veš, takoj po rojstvu so mi povedali, da imajo otročki, ki se rodijo prezgodaj in imajo kar lepo težo za svojo starost, večkrat in večje probleme z dihanjem kot tisti, ki imajo manj.
Tudi naš Tim je imel majhno dihalno stisko, k sreči nič hujšega in sem ga že po dveh dneh dobila k sebi v sobo, bil je v ogrevani posteljici, ne v inkubatorju ker je sam dihal in tudi vse drugo je bilo ok, ampak skrbi so bile pa vseeno hude.
Za povrhu so mi tisti dan, ko bi mogla iti že domov povedali, da je med porodom staknil eno bakterijo ( jaz sem imela kak mesec nazaj neko vnetje in sem jemala vaginalete ) in tako so mu predpisali antibiotik, ki ga mora jesti še do srede. Po tem je še malo izgubil na teži, veliko kaka, verjetno tudi zaradi antibiotika in čeprav res lepo in veliko je, gre teže gor bolj počasi. Upam, da ko končava z zdravilom, da bo bolje.
Hočem ti povedati, da vem kaj so skrbi, sploh če je to povezano z zdravjem otroka. Ne vem če kaj bolj boli, kot to, da je otrok bolan in mu pač lahko pomagaš le do neke mere.
Moja Tia ( 15 mes. ) je bila lani od svojega 6. tedna, pa do 11-ega na Vrazovem trgu v bolnici! Polno enih preiskav, jemanja krvi ( tudi ona je imela prepikano glavico, rokice, nogice… ), odkrili so ji gastro refluks ( ogromno je polivala, včasih tudi že samo želodčno kislino.. ), pri osmih je imela punkcijo jeter, ker so ji slučajno nekaj našli na UZ trebuščka ( čez kak mes. je to samo od sebe izginilo ) in so morali izklučiti sum raka. Ne veš kako dolg je bil teden, ko sem čakala izvide in koliko strahu smo prestali. Potem pri 11ih tednih rota virus, pa pri dveh mes. šesta bolezen…nekje pri petih mes. bronhiolitis….Ja, pestro je bilo prvo leto za našo malo.
Imela pa sem srečo, da je vseskozi zelo rada jedla, lepo pridobivala na teži in se lepo razvijala.
Zdaj imamo hvala Bogu že lep čas mir z zdravjem ( pa hitro trkam ob les ) in naša pupa je pri petnajstih mesecih prava mala damica s težo 11.5 kg.
Popolnoma razumem tvojo skrb in žalost, ampak kot že rečeno lahko se vse čez noč obrne – na boljše seveda. In ko bom zvečer zmolila Angel varuh za svoja otroka, se bom spomnila tudi na tvojega Tadeja in na vse otročke, ki najbolj od vsega potrebujejo zdravje.
Držite se, lepo preživljajte december in naj se vam zgodi veliko lepega!
Vallery!