DOSTAVA BELE TEHNIKE DOMOV – LE DO VHODA ??
Ko smo mi nazadnje nekaj takega kupovali, je billa opcija doplačila za dostavo. Pa je nismo koristili, ker je kar dosti stalo. Nam je bilo žal …
So pa v marsikateri trgovini pri dostavi zelo nefleksibilni. Neka trgovina je hotela dostavljat, ko sem v službi. Naj zato vzamem dopust? ne, šla sem drugam…
Ne zdi se mi čudno, da bi bila povsod taka praksa, ker večinoma trgovine nimajo več svojih dostavljalcev, zato ti pač povejo kar ti povejo. ostalo si prepuščen sebi, imaš pa kar nekaj možnosti, ki so na voljo. A je treba vedeti, da imajo nekatere trgovine samo enega človeka za dostavo, zato ti ta revež ne bo mogel nič samo trogat. Če pa je nekaj normalnega – npr. dvigalo ali je treba samo vnest v pritličje v hišo, potem to naredijo brez problema. Tako je meni hladilnik človek zapeljal v kuhinjo, ker je bilo v pritličju; pralni stroj zapeljal v hišo, no po stopnicah v prvi štuk pa ne da človek ni hotel – bil je samo en, kako bo nosil to? Zato ga je pustil pred štengami in veselo odšel. Dobro, da sem imela ene delavce v hiši, dobričine, da so to zanesli gor. Pa za pet evrov ali deset to res ni problem nobenemu naredit. Sem pa že tudi slišala, da dostavljalci, ker so pač pogodbeni, nudijo to uslugo sami, da ti zanesejo tudi po štengah itd., lepo ti povejo koliko je cena in tudi na licu mesta izpišejo račun. Vse se da.
Resno zavajaš
merkur dostava v stanovanje doplačilo 8 evrov, priklop in montaža pralnega stroja 27,99 evrov.
http://www.merkur.si/vsebine/storitve/priklop_in_montaza_aparatov_bele_tehnike/
http://www.merkur.si/vsebine/nacini_placila_in_dostava/dostava_in_vracilo_blaga/Dostava bele tehnike
v 24 urah za izdelke na zalogi*
za samo 5 EUR (z DDV) do vhodnih vrat objekta
*Za izdelke na zalogi, kupljene do določene ure, zagotavljamo dostavo v 24 urah. Podrobnejše informacije o mejnih terminih prejmete na prodajnem mestu. Sobote, nedelje in prazniki niso dostavni dnevi in se ne štejejo v 24 urno garancijo dostave. V primeru višje sile lahko pride do spremembe dogovorjenega časa dostave, o čemer boste pravočasno obveščeni.
Dostava se izvaja na dogovorjeni naslov, do vhodnih vrat objekta in se zaračuna 5 EUR (z DDV), ne glede na število kosov. S prodajalcem se dogovorite za naslov, kamor želite dostavo.
Vnos blaga v objekt se zaračuna dodatno, po ceni 8 EUR (z DDV), ne glede na število kosov. Pred tem ste dolžni zagotoviti prosto pot za vnos izdelkov in poskrbeti za zaščito tal ter ostale opreme v stanovanju, v kolikor je to potrebno.
Ob koncu vas prosimo za podpis dostavnice, s katerim potrjujete, da ste prejeli izdelek v dogovorjenem času ter, da je bil izdelek ob prejemu pregledan in nepoškodovan.
Odslužen izdelek, izklopljen iz elektrike in drugih napeljav, pripravljen pred objektom za odvoz, brezplačno odpeljemo. Število aparatov, ki vam jih odpeljemo, je lahko največ enako številu dostavljenih aparatov.
O odvozu rabljene bele tehnike se je potrebno dogovoriti s prodajalcem že ob nakupu novega aparata.
Avtorica zavaja zato, ker zatrjuje, da vnos v dom ni mogoč. V resnici je mogoč, le doplačati ga je treba.[/quote]
Sicer par let star podatek: montirajo stroj, ki je že v kopalnici, zanesejo ga pa notri ne. Tako da je avtorica kar pravilno povedala.
GA je imel v ponudbi dejanski vnos v stanovanje za doplačilo, prek Pošte, ampak glej ga zlomka, stroj je pripeljal en sam samcat poštar brez vozička. Seveda pralnega stroja niti teoretično ne more nesti en sam človek.
Avtorica, poskusi v kakšni manjši trgovini, ki nudi tudi prevoz. Imajo svoj pickup, ne pogodbenega prevoznika, in potem se mogoče včasih da kaj dogovorit. Je pa to gotovo tržna niša, glede na to, da se ne samo prebivalstvo stara, ampak ima vse več ljudi težavo s hrbtenico, tipi so pa itak že na pol babe.
To je res verjetno možno samo v službi, ker morajo dostavit na firmo točno. Zasebno pa ne. Tvoj naslov pač je res Bratovševa ploščad 7. To je vse. In to ti je lepo pred blokom. Nimaš ti naslova še dodatno: stanovanje št. 7. Tako da jim ni treba do vrat prinest. Sicer pa, ponavadi prinesejo, če le lahko – torej če je dvigalo, ni noben problem.
10 let nazaj vsa bela tehnika + kavć ipd + z doplačilom posebej vnos v stanovanje, montažo so izvajali posebej drugi mojstri. Kupovali v različnih trgovinah
5 let nazaj pralni stroj + sušilni stroj Big bang – oboje vnos v stanovanje, odvoz starih aparatov iz stanovanje ven
1 leto nazaj pečica – GA aparati,vnos v stanovanje, odvoz stare pečice
Vedno pa smo željo po vnosu v stanovanje izrazili že ob nakupu, saj ima voznik tako poleg pomočnika in pa laže si zorganizira komu najpej pripelje….. Poleg tega pa tam takoj zveš kolikšna je cena za vnos. Smo v 2. nadstr. brez dvigala
Aja, MB.
lp
Oddelki in trgovine bele tehnike imajo dostavo z vnosom v stanovanje brez doplačila vnosa, torej v ceni dostave; oddelki s stanovanjskim pohištvom pa ne ( ker sedaj po tanovem večinoma najemajo pogodbene dostavljalce, ki jim moraš plačat ob dostavi). Vsaj za Ljubljano in trgovine, kot so Rutar, Lesnina, to velja….
Verjetno se trgovci po ostalih mestih Slovenije bolj potrudijo za svojega kupca, osrednjeslovenski pa so zavohali “tržno nišo” dodatnega zaslužka. in vsi mislijo, naj osrednjeslovenci kar plačajo, saj imajo najboljše plače in najvišji standard v Sloveniji….
To je res verjetno možno samo v službi, ker morajo dostavit na firmo točno. Zasebno pa ne. Tvoj naslov pač je res Bratovševa ploščad 7. To je vse. In to ti je lepo pred blokom. Nimaš ti naslova še dodatno: stanovanje št. 7. Tako da jim ni treba do vrat prinest. Sicer pa, ponavadi prinesejo, če le lahko – torej če je dvigalo, ni noben problem.[/quote]
Jaz sicer ne živim v bloku, starša pa in imata tudi številko stanovanja. Drugače pa vhod ni tvoj naslov, saj več ali manj imate v vseh blokih že rešeno atažno lastnino in torej ne mores trditi da je to tvoj naslov, ker ni. Tvoj naslov je tvoje stanovanje. A si predstavljaš da si tudi tvoj sosed misli da je vhod njegov naslov kako bi potem to zgledalo.
To je res verjetno možno samo v službi, ker morajo dostavit na firmo točno. Zasebno pa ne. Tvoj naslov pač je res Bratovševa ploščad 7. To je vse. In to ti je lepo pred blokom. Nimaš ti naslova še dodatno: stanovanje št. 7. Tako da jim ni treba do vrat prinest. Sicer pa, ponavadi prinesejo, če le lahko – torej če je dvigalo, ni noben problem.[/quote]
Jaz sicer ne živim v bloku, starša pa in imata tudi številko stanovanja. Drugače pa vhod ni tvoj naslov, saj več ali manj imate v vseh blokih že rešeno atažno lastnino in torej ne mores trditi da je to tvoj naslov, ker ni. Tvoj naslov je tvoje stanovanje. A si predstavljaš da si tudi tvoj sosed misli da je vhod njegov naslov kako bi potem to zgledalo.[/quote]
se kar lepo motiš
večina firm interpretira dostavo na naslov dostavo do bloka.
in imajo to tudi napisano v splošnih pogojih, ponavadi dostavlja en šofer in fizično ni mogoče, da bi sam spravil vse skupaj v stanovanje.
sem živela v bloku, moj naslov je bil ime priimek, ulica, številka mesto.
številka stanovanja ni sodila v naslov in tudi nikjer, kjer imaš opcije vnosa naslova, ni opcije za številko stanovanja. in ja, vsi stanovalci tistega bloka smo imeli isti naslov. si moreš mislit.
ko sem pa naročala pohištvo iz avstrijske ikee, tam jim pa je bilo samoumevno, da gre za dostavo na dom – dostavo v stanovanje in so bili tudi dostavljalci trije. še slovenci po vrhu.
Mislim da imaš pravico zavrniti in ne podpisati prevzema če ti ne dostavijo v stanovanje:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/pazite-se-prebrisanih-trgovcev.html
Pa kaj tebi ni jasno? Placaj, pa ti ga dostavijo do stanovanja.
A če ti pride čistilka pospravit stanovanje, tud pričakuješ, da ti zraven še skuha?
Al pa če ti serviser pride popravi pralni stroj, ti zraven spuca se kopalnico, zamenja wc kotliček in pipo? Računa pa samo popravilo stroja?
Kaj pa ti v službi narediš takole gratis, kar ni tvoje delo? Če delaš npr. kot medicinska sestra, mogoče pacienta se domov odpeljes? Saj je samo 500 metrov stran, res ne vem, zakaj ga ne bi.
Ne drži za mimo vrste! Meni so pripeljali do vhodnih vrat od stanovanja in sem ga lepo prosila, da z vozičkom se zapelje do kuhinje in odloži tam hladilnik, ker ne morem sama ga nosit. Mož je bil toliko prijazen in ustregel moji prošnji.
Dostavila mi ga je pošta Slovenije in z dostavo nisem imela pripomb.
Predhodno sem pa klicala na mimo vrste in jih ravno s tem namenom vprašala in prosila, če obstaja varianta, da je dostava do stanovanja in so rekli, da do stanovanja je vedno dostava in ne do bloka. Tako, da res ne razumem kako je lahko v tvojem primeru drugače.
Ko mi je poštar od GA Kuhinje pripeljal pralni stroj, samo do vrat, sem ga vprašal, če bi mi dostavil v stanovanje, ki je bilo takrat v sedmem nadstropju, je rekel, da lahko ampak se mu vseeno mudi … ko mi je dostavil v stanovanje, mi je pomagal ga še dati na tisto mesto, kamor spada, sem mu dal 10 evrov …
Ko sem na Mimovrste naročil sušilni stroj, so mi ga isto dostavili samo do vhodnih vrat bloka, naredil sem isto kot pri poštarju.
Prosi jih, če ti dostavijo do stanovanja, ker nimaš nikogar, ki bi ti pomagal, sam pa ne moreš, pa če ne bodo za to, jim reči, da boš jim plačal, če ne pa jih preseneti s plačilom. Bodi fer.