dostava na dom placilo
Nekaj me zanima, kako je uradno pravilno glede racunanja dostave na dom, zakonsko. pri nas je bilo do sedaj tako, da so ti zracunali dostavo posebej, tako je bilo tudi na racunu. Npr. pizza 7e in dostava 1e in je 8e. (izmisljene cene). Po novem je pa racun za 8e (dostava vkljucena, pizza za ceno dostave visja kot ce jes v gostilni).
Pozorna sem bila, ko smo s kolegicami zunaj v mestu narocili tri dostave in nam je racunal tri!!! (3x malica plus 3x dostava, pripeljal je vse naenkrat seveda). Klicala sem in vprasala kaj to pomeni,pa so rekli, da “se jim tako bolj splaca”. (a bejz!?)
Naslednjic narocim domov in vidim, da je pica za ceno dostave drazja in nic dostave posebej.
Trej ce domov narocim tri jedi naenkrat, placam tri dostave.
Se samo meni zdi ali je to totalno mimo in kje lahko preverim.
Ha ha, pa si ti dejansko predstavljaš, da bi morala država predpisovat cene v gostilni in ceno dostave hrane na dom?
Ponudnik lahko zaračuna deset evrov, če se mu zdi, ali pa nič. Pri “mojem” ponudniku ne zaračuna dostave, zato pa zaračuna karton. A bi ti bilo potem lažje pri srcu, če bi ti kasiral namesto dostava preprosto karton?
Vsak, ki karkoli prodaja, lahko postavi cene, kakršne hoče – razen izdelkov, kjer je cena regulirana s strani države, kamor pa pice in dostava in take zadeve ne spadajo.
Potrošniki smo pa tisti, ki te cene sprejmemo ali pa tudi ne.
Nobene druge filozofije ni tukaj.
Torej, če ti ni všeč, da ti za 3 jedi računajo 3 dostave, tam več ne naročaj.
Sem iz manjšega kraja in vozita samo dve piceriji.
Vedno smo naročali pri eni, pica ni bila bogve kaj, potem so pa še podražili in ukinili kupone, s katerimi si po nevemkoliko picah dobil eno zastonj.
Sem po podražitvi povedala dostavljaču, čeprav ni on nič kriv, da naj pove šefom, ker pač ne vozi knjige pritožb s seboj, da ne bom več naročila, ker so predragi in njihove pice za to ceno pa dejansko zanič. In ne naročam več.
Smo pa šli pred časom tja na pico, ker je pač taka lokacija … sem vzela v zakup, da ne bo dobra pica, in še vedno nimajo dobri pic. Vseeno imajo dovolj prometa, očitno se jim ni treba trudit, ampak jaz ne bom več njihova stranka. Amen.
Ti jim ne moreš predpisovat cen, lahko pa jim poveš, da ne boš več naročala pod takimi pogoji. Ko/če vas bo dovolj takih strank, bodo morali cenovno politiko spremeniti.
Pri nas računa karton, torej ja, koliko pic, toliko kartonov. Meni je normalno, da je cena dostavljene pice višja kot cena v gostilni. Bencin je drag, avto je drag. Ti stroški so za povrh vseh stroškov vodenja gostilne, ki je seveda ne more zapret zato, ker ljudje naročajo domov.
Po starem jim očitno ni zneslo, zato so ceno dvignili. Se ti je to zgodilo prvič v življenju? Zakaj taka drama?