Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dostava rib v Spar

Dostava rib v Spar

Kateri dan v tednu v Sparu dobijo sveže ribe? Konkretno me zanima za Interspar Jesenice, če kdo ve.

V omenjeni štacuni sigurno vedo.
https://www.spar.si/sl_SI/trgovine/spar-jesenice.html

V ponedeljek popoldan in v četrtek dopoldan

Stara tema, ampak danes sem bil v ribarnici v Sparu v Ljubljani. Imeli so brancina, ki je bil ulovljen 11.8.16, prodajalka je povedala, da ima rok trajanja do 21.8. 16, da ga do takrat lahko prodajajo. Zelo sem razočaran nad tem, saj oglašujejo, kako sveže ribe imajo. Niso sveže. Ko jih pripeljejo, so stare vsaj en dan, če ne več. Toliko o svežini.

Ej, tudi sama sem razočarana nad ponudbo rib v Sparu. Oglašujejo KAO sveže ribe, pa ponudbo direkt od ribičev (haha).
Sem kupila postrvi, že ko jih je prodajalka jemala z ledu, jih je komaj prijela (sluz), ko sem jih prinesla domov, sem videla, da niso sveže, v rokah so bile nečvrste in preveč sluzaste. Smrdele resda niso, ker so bile na ledu, vendar so bile daaaaaaleč od svežih rib.
Par dni nazaj sem gledala brancine… Oči vdrte, koža brez leska, sem vprašala, od kdaj jih imajo tam…je prodajalka povedala, da nekaj dni in da so ok, ampak se je že na pogled videlo, da so stare.

Mercator – kupila “sveže” sardele, ki so bile očitno z nečim obdelane. Ne vem sicer s čim, bile so trde, gumijaste, kot da bi bile iz gume. Prodajalka mi je rekla, da so sveže, dala mi jih je za potipat. Čvrste – še preveč 😉 Spekla, smo jedli….. Vse nas je bolel želodec, po njih smo čez nekaj ur spili nekaj litrov Donata…. Fuj.

V nobeni od teh dveh trgovin ne kupim rib. Hvala lepa.

U ti mater,
riba ulovljena iz Mediterana do trgovine stara cel dan in več.

Si pomislil, da greš zajebavat ljudi na drug forum? Resno…

Jaoooo, pa od kje vam to, da so v hipermarketih sveže ribe stare en dan???? Budale!
Sem bil službeno na teambuildingu v Fondi, kjer so jasno povedali, da se sveža riba tretira do starosti enega tedna. Frišna ulovljena riba čez par ur pade v mišični krč in ostane ravna vsaj 2-3 dni. Tolk stare ribe najprej prodajo top restavracijam, šele kasneje jih razpeljejo po državi za rajo. Če dobiš tako ribo, ki se ne zvija, pol veš da je res frišna…vse ostalo je staro 5-7 dni. Zdej pa nehajte lapat u tri krasne , če nimate pojma. Če hočeš res frišno ribo, kupi palco pa jo pejt ulovit.

U ti mater,
riba ulovljena iz Mediterana do trgovine stara cel dan in več.

Si pomislil, da greš zajebavat ljudi na drug forum? Resno…[/quote]

Sigurn misli, da jih iz mreže stresejo kar direkt na kamion in furajo po Sloveniji, hahahhaah!!!

Jaoooo, pa od kje vam to, da so v hipermarketih sveže ribe stare en dan???? Budale!
Sem bil službeno na teambuildingu v Fondi, kjer so jasno povedali, da se sveža riba tretira do starosti enega tedna. Frišna ulovljena riba čez par ur pade v mišični krč in ostane ravna vsaj 2-3 dni. Tolk stare ribe najprej prodajo top restavracijam, šele kasneje jih razpeljejo po državi za rajo. Če dobiš tako ribo, ki se ne zvija, pol veš da je res frišna…vse ostalo je staro 5-7 dni. Zdej pa nehajte lapat u tri krasne , če nimate pojma. Če hočeš res frišno ribo, kupi palco pa jo pejt ulovit.[/quote]

Pikec, jaz si ne delam utvar, da je riba, ki jo vidim v trgovini (ali v ribarnici), prejšnji dan plavala.

Vendar tole, kar nam prodajajo trgovci, očitno ne sodi niti v tisti en teden “svežine”, ki naj bi veljala za ribe, ki jih prodajajo kot sveže. In to je problem.

Sem bil službeno na teambuildingu v Fondi, kjer so jasno povedali, da se sveža riba tretira do starosti enega tedna. Frišna ulovljena riba čez par ur pade v mišični krč in ostane ravna vsaj 2-3 dni. Tolk stare ribe najprej prodajo top restavracijam, šele kasneje jih razpeljejo po državi za rajo. Če dobiš tako ribo, ki se ne zvija, pol veš da je res frišna…vse ostalo je staro 5-7 dni. Zdej pa nehajte lapat u tri krasne , če nimate pojma. Če hočeš res frišno ribo, kupi palco pa jo pejt ulovit.[/quote]

Pikec, jaz si ne delam utvar, da je riba, ki jo vidim v trgovini (ali v ribarnici), prejšnji dan plavala.

Vendar tole, kar nam prodajajo trgovci, očitno ne sodi niti v tisti en teden “svežine”, ki naj bi veljala za ribe, ki jih prodajajo kot sveže. In to je problem.[/quote]

Sej ni tak hud problem. V našem vaškem merkatorju sem že večkrat nabasal na orade/brancine celo brez tiste zelenorumene barve na rebrih.

Velik smo v Hrvaski Istri… Ko sem lani prvic videla v Trgovini Kaufland v hladilniku pakirane in ociscene brancine in orade z rokom uporabe se najmanj en twden, me je skoraj kap zadela. Vedno sem mialila, da je bila sveza riba ulovljena prejsnji dan. No, pa sem dobro razmislila, posteno vsaj vem, kaj kupim. Ce pa grem npr. v ribarnico v Umagu, pa ti vedno recejo sveze, sveze, pa malo morgen. Vse zivo ti podtaknejo in se cenovno manj ugodne. Tako, ce ne dobimo nic pri ribicih v marini, potem raje kupim zapakirano z rokom veljavnosti in se malo prebrskam, da nejdem paketek z najdaljsim rokom.

Hm, kolikor sem prebrala, zamrznjene ribe sploh niso tako slaba izbira. Ribe ulovijo in marsikdaj že na ladji očistijo in zamrznejo. Če takrat, pa naslednji dan, ko jih (še vedno sveže) pripeljejo v na trg (tovarno, podjetje). Takšne ribe so hitro zamrznjene in razen tega, da teža vsebuje cca. 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vode (ledu), glede kvalitete ni nobenega problema.

Sicer pa, glede na to, da sem se v zadnjem času že nekajkrat osmolila – razmišljam v smeri, da bi začela nabavljati v ribogojnicah. V okolici LJ jih je kar nekaj -pa tudi v okolicah drugih mest v Slo jih je veliko.
Torej postrvi, šarenke (meni sicer najboljše ribice), direktno iz ribogojnice.

Morske ribe vem, da imajo v Rivalu na tržnici BTC zelo OK. Se bom pač zapeljala tja in jih ne bom kupila v trgovini, do katere imam 500 m. Pa v tisti trgovini zraven tržnice v LJ, kjer je gostilna z ribjo hrano, Valentin jih tudi imajo, tja bom šla pogledat, če so OK.

Mercator in Spar pa naj si zatakneta svoje stare ribe…. saj vemo, kam.

Rival ima drugač svoje skladišče v Trzinu v coni. Tam je roba pred trgovinami.

In če vidite, da ni OK, se gre vseeno kupi in pojest? Meni pa to ni jasno.

New Report

Close