Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dovolj imam, hočem višjo plačo

Dovolj imam, hočem višjo plačo

Konec je izkoriščanja in nalaganja novih in novih zadolžitev. Pri plači pa dobesedno drobtinice za to. Odločil sem se, da v ponedeljek stopim do šefa in razložim da si in zakaj si zaslužim višjo plačo. Ne bo se on na mojem hrbtu celo zimo po jahtah vozil. Nočem njegove jahte, ampak tolk dobro plačilo kot sem res dober.  Sem strokovnjak in sem dober. Saj možno, da me bo prizemljil s kakšno foro,mogoče bo pa vseeno videl, da vrag jemlje šalo in bom začel iskati drugje.  Kakšen dober nasvet kako nastopit, da uspe s čimmanj komplikacij?

Predvsem izklopi čustva. Za plačo se pogaja z dejstvi ne z občutki. Ne govoriš sem dober, ampak sem dobro opravil to in to, dodatno delam to in to, dodatno podjetju prinesem toliko in toliko, sem zanesljiv in bla bla bla. Nobenih čustvenih izlivov v stilu dvo letnikov -HOČEM! SI ZASLUŽIM! ipd. Če si strokovnjak na svojem področju sploh ne bo problem, ker če pa česa manjka v sloveniji so pa to strokovnjaki. In če si strokovnjak boš znal tudi strokovno upravičiti povišico. In nedirektno namigniti da veš koliko si vreden na trgu (upam da veš).

Stari, bravo, upam da ti rata.

Za povisico se rece le enkrat.

Potem se le gre drugam.

Zlato pravilo, drzi se ga.

Kdor je res kaj vreden in ima znanje, si večjo plačo izbori tako, da direktorju na mizo položi odpoved in nato ga direktor vpraša koliko želi imet več z naslednjim mesecem.

Ostali pa lahko samo jokate.

V kolikor delaš v zasebnem sektorju, ne bo nič iz tega, slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi!

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 000001, 21.10.2022 ob 20:47

Za povisico se rece le enkrat.

Potem se le gre drugam.

Zlato pravilo, drzi se ga.

Res je.

Dobro premisli besede in se na pogovor najavi.

Sicer pa kar pogumno, če imaš kvalitete, ki se vnovcijo drugje nimaš česa izgubiti. Vsaj odličen do dajalec ve, kako zadržati odličen kader. Na lepe oči in nasmehe sigurno ne.

Pa se to, niti z besedico, bom šel pa, drugam.

Ne ni pravi čas za to, svetovna recesija je pred vrati, počakaj boljšo priložnost.Si samo nezahvalnež, ki se je prejedel belega kruha. Slovenski delodajalec je unikat, poštenjak, vzgled, simbol poštenja. A ti je jasno, kaj sploh želiš?

Hvala, dobre poteze in nasveti.

Ja, sem dober v iskanem poklicu in lahko grem drugam. Bi pa vseeno raje ostal tukaj zaradi nekaterih drugih plusov (npr. lokacija, sodelavci). Ampak s tako plačo ne gre več in sem se pripravljen tudi malo dlje voziti.

Face ste, hvala.

Za katero podjetje gre?

Gre za poslovni odnos, ti in delodajalec (sef). Ne bodi custven, ne bodi uzaljen, gre za poslovna pogajanja. Argumentiraj, zakaj si zasluzis povisico, prej si izracunaj koliko (10, 20, 30%) – bodi previden tudi na bruto neto. Imej vec argumentov, torej ne samo Dober sem uhaha, temvec zakaj si zasluzis. Odlocno in predvsem mirno. Jasno in, kot receno, poslovno. Ni to trenutek za jamranje, za custva, za otrocje izpade.

Mozno je, da ti bo odgovoril, da bo premislil in ti pove odgovor. Ne ponori, ne bodi uzaljen, sprejmi in se dogovori za nek termin (recimo en teden al koliko ti pac je).

In ce res lahko dobis takoj sluzbo drugje, potem te tako nima biti strah in lahko res nastopis samozavestno in odlocno ter mirno. Ne grozi pa z odpovedjo, ce je ne mislis dati, to je namrej najslabse.

Srecno!

Plavi, 21.10.2022 ob 20:52

V kolikor delaš v zasebnem sektorju, ne bo nič iz tega, slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi!

No po mojih izkušnjah so pa slovenski delodajalci vseeno dovolj pametni da strokovnjakov če res ni nujno ne spustijo. Ker dobiti novega je običajno krepko dražje kot povišati dohodek obstoječemu. Bolj je problem v ljudeh, ki zase mislijo da so strokovnjaki, se pa s tem očitno njihovi šefi ne strinjajo. Poznam kar veliko ljudi, pa nobenega strokovnjaka med njimi ki bi imel probleme s službo. Pravi stučkoti na svojem področju lahko izbirajo. Namišljeni pač ne.

Se strinjam, moja šefica je sama videla rezultate dela in mi (že ob precej visoki plači) samoiniciativno dodelila nagrado (gospodarstvo). Niso vsi šefi bukseljni.

Če bi rad večjo plačo, si jo idi v Ljubljano iskat, pri meni neoš dobo. Lahko samo po pič.ki. Na Štajerskem se plačo zasluži!

Meni se je pa ravno to zgodilo pri zasebniku: dobim drugje, nesem privatniku odpoved, mi dvigne placo za skoraj 100 posto. V javnem to ne gre.

Pollly, 22.10.2022 ob 10:58

Meni se je pa ravno to zgodilo pri zasebniku: dobim drugje, nesem privatniku odpoved, mi dvigne placo za skoraj 100 posto. V javnem to ne gre.

Vidiš, kako te ceni. Če ne bi dala odpovedi, bi ti sam dvignil plačo. Delodajalci v zasebnem sektorju spoštujejo delavce.

Vsak lahko zamenja službo. Če si strokovnjak se bodo delodajalci stepli zate. Ne jamraj in si še danes poišči novi zaposlitev.

Saj bo kmalu januar, ko bodo višje plače za vse.

Ko je enkrat odpoved na mizi, pri meni ni bilo vec moznosti, da ostanem. Je bila zelo dobra ponudba, ampak klinc gleda direktorja, katerrmu moras skoz z odpovedjo groziti.

Prepozno pac. Odpoved se poda, ko je nova pogodba podpisana. In jaz ne slepomisim nobenega.

citat: Za katero podjetje gre?

ata, a ti to resno? Kaj si ti res cudna žvau….

Anonimno 9359, 21.10.2022 ob 20:49

Kdor je res kaj vreden in ima znanje, si večjo plačo izbori tako, da direktorju na mizo položi odpoved in nato ga direktor vpraša koliko želi imet več z naslednjim mesecem.

Ostali pa lahko samo jokate.

Mah ne…to po moje ni dobra strategija…ko enkrat sprejmeš odločitev da greš stran, GREŠ…vsaj moja izkušnja je takšna…

Treba je dati na mizo dejstva in če jih delodajelc sprejme o.k…če pa ne, pa…ADIJO…

Ko daš enkrat odpoved, pomeni, da greš.

Če je slaba plača oz. pač premala. Prvo raziščeš teren, če je kaj boljšega na vidiku. Mogoče zelo pošlješ par vlog in če ti kje rečejo, da te vzamejo, je sploh super… v glavnem fajn je poznat situacijo in vedet, če res lahko dobiš boljšo službo.

Potem pa greš se pogajat za višjo plačo. Če ne ugodijo, daš odpoved. Ko daš odpoved pa dejansko greš. Tudi, če po odpovedi ponujajo več. Ne, je prepozno.

Že dolgo znano dejstvo je, da si najlažje dvigneš plačo z menjavo službe. Sploh strokoven kader. Je bilo že n preiskav na to temo, ki so ugotovile, da iz nekega razloga delodajalci težko dvignejo plačo, ko si enkrat “vsidran” na nek plačni nivo. Lažje sprejmejo to, da daš odpoved in potem zaposlijo novega strokovnjaka, četudi bo ta nov dražji. Mora biti neka psihološka fora.

Samo kratek rezime : Sem brezposelen, iščem službo.

New Report

Close