Dovolj imam klinčevih sosedov
V bloku smo imeli zamašeno kanalizacijo. Takoj so se spravili na nas, da smo to mi krivi, ker uporabljamo neke robčke. Kar sploh ni res. Uporabljamo samo biorazgradljive. Še huje je to, da ena soseda nima jajc, da bi to povedala direkt nam ampak je poslala drugo sosedo da nam pove. Ta druga soseda pa ve katere robčke mi uporabljamo saj nam jih je tudi ona že parkrat prinesla. In ve, da so biorazgradljivi. Po večini jih pa niti ne mečemo v wc. Kaj vse nekateri vržejo v wc, kar nam niti na pamet ne pade. Zaradi ENEGA BIORAZGRADLJIVEGA robčka na teden se sigurno ni zamašila kanalizacija. Kaj še lahko zamaši kanalizacijo? Ker mi nič ne mečemo v wc razen wc papirja in tega enega robčka.
kaj510, 13.05.2025 ob 16:23
V bloku smo imeli zamašeno kanalizacijo. Takoj so se spravili na nas, da smo to mi krivi, ker uporabljamo neke robčke. Kar sploh ni res. Uporabljamo samo biorazgradljive. Še huje je to, da ena soseda nima jajc, da bi to povedala direkt nam ampak je poslala drugo sosedo da nam pove. Ta druga soseda pa ve katere robčke mi uporabljamo saj nam jih je tudi ona že parkrat prinesla. In ve, da so biorazgradljivi. Po večini jih pa niti ne mečemo v wc. Kaj vse nekateri vržejo v wc, kar nam niti na pamet ne pade. Zaradi ENEGA BIORAZGRADLJIVEGA robčka na teden se sigurno ni zamašila kanalizacija. Kaj še lahko zamaši kanalizacijo? Ker mi nič ne mečemo v wc razen wc papirja in tega enega robčka.
razgradijo se čez 10 let in ne takoj:). Še vedno lahko povzročijo zamašitev-enako kot papir, olje, lasje, zoc…
Kot prvo komu to lažeš da en robček tednsko vržeš? Kot drugo….razgradijo se v desetletju in ja mašijo kanalizacijo. Kdo za vraga je tako ruknjen da tega ne ve? Papirnate vrečke so tudi biorazgradljive, mečeš tud to v wc?Ne? Zakaj pa ne. So biorazgradljive
Fak bebcev. Upam da ti račun izstavijo. Pa tiste razgrajene robčke k jih bodo ven potegnili. Jaz bi ti jih v glavo vrgla.
Anonimno 3659, 13.05.2025 ob 16:35
Sosedje imajo pa dovolj tebe.
Zakaj ti soseda nosi robčke?
verjetno glih za to a ne. Da jo pol lahko krivi. En robcek ni nic. Na embalazi takih robckov pise do 3 naenkrat lahko vrzes v wc. To se dobesedno raztopi takoj. Kaj pa tiste ki tampone mecejo not. Pa palcke za usesa. Pa lase. Tudi ko cistis, vedro umazane vode zlijes v wc zraven pa polno las ali zivalskih dlak.
Jebes sosede, 13.05.2025 ob 16:54
verjetno glih za to a ne. Da jo pol lahko krivi. En robcek ni nic. Na embalazi takih robckov pise do 3 naenkrat lahko vrzes v wc. To se dobesedno raztopi takoj. Kaj pa tiste ki tampone mecejo not. Pa palcke za usesa. Pa lase. Tudi ko cistis, vedro umazane vode zlijes v wc zraven pa polno las ali zivalskih dlak.
No vprašaj tiste ki so ta šit ven vlekli kako so se raztopili. Al pa še boljš….enga daj v vodo pa poročaj kako hitro se bo razgradil.
Naš vodovodar pri nas svega vrže v wc. Tiste “laske” ki se jih uporablja za ventile, stare laske, celo kepo kar v wc vrže. Tako, da ni nujno, da gre za avtorico, da bi metala v wc, lahko delavci kaj vržejo in potem se to zgodi. Lahko se tudi maši, če kje dlje časa ni bila potegnjena voda – ljudje na dopustu dlje časa ali dolgotrajno prazno stanovanje. Nam se je zamašilo na vikendu, v hiši, kjer smo sami, torej ni blok. Prazno je bilo 1 leto. So rekli strokovnjaki, da zato, ker dlje časa ni bilo v uporabi.
Zavedeni ste, 13.05.2025 ob 16:26
razgradijo se čez 10 let in ne takoj:). Še vedno lahko povzročijo zamašitev-enako kot papir, olje, lasje, zoc…
Eh mi zoc in olje pa robčke in papirnate brisače mečemo v wc že od časa naših babic in dedkov pa se nam še ni nič zamašilo. Ne nasedajte vsem. Je pa res, da mi smo v hiši in ni tega iz vsakega stanovanja. En vrže robček, en tampon, en lase, mečejo dejansko tudi običen papir. V bloku sigurno vsako gospodinjstvo odvrže v wc vsaj nekaj kar “ne bi smel”. Se pa nabere tega na glavni kanalizaciji na snagi ali kjerkoli že je to. Lahko je tudi kakšen otrok kaj vrgel takega.
Včasih je pač treba kaj tudi preventivno pregledati, počistiti, tako kot vsako stvar. Očitno kanalizacijskih cevi že dolgo niso pregledali. Saj tudi zasebne odtoke kdaj počistite ane? V kopalnici? V banji, koritu? Čistila za to ne obstajajo zastonj. To se pač zgodi. In tako kot čistite odtoke v lastnem stanovanju, je od časa do časa treba dat pregledat tudi glavno kanalizacijo v bloku. Čistite klime, dimnike…? Eto, tudi kanalizacijo je treba preveriti pravočasno, preventivno.
V sosednjem vhodu so imeli intervencijo. Zabasano je bilo do nadstropja, kjer so v sekret metali otroške vlažilne robčke. Ker ni bilo prvič, so naročili pregled s kamero in evo, v priključnem kolenu je bila celo plenica. Račun je bil s strani upravitelja izstavljen povzročiteljem. Po tistem tudi vložkov in tamponov ni bilo treba vlačit ven.
Še to, če nočem, da zgleda reklama, bom samo napisala, koš za plenice. Nimamo več plenic, ampak še vedno služi. Najboljša stvar ever, mi dajemo vse take higienske zadeve noter. Tudi vrečke, če pomislim, kako dolgo imamo kaseto, niso drage, in ne zavohaš ne vložkov, tamponov, noter grejo vse vate, čistilni robci, ostanki svežega mesa, gumi rokavice, praznimo tedensko, koliko se pač nabere. Priporočam!
Čudno, 13.05.2025 ob 20:23
Ja kaj pa potem vlažni toaletni papir? A se ga tudi ne sme vreči v wc? Kam pa?
Saj, kmalu se niti wc papirja ne bo več smelo metat v wc. Niso samo baby robčki vlažilni ali tisti kozmetični za make up. Je tudi wc papir. A vi običajen wc papir v smeti nosite? Svašta! Vlažni wc papir je enako kot navadni, če ga pod vodo zmočiš. Lahko rečemo, da tisti, ki uporabite veliko običajnega wc papirja tudi mašite kanalizacijo. In kako razlikujete vlažni wc papir od navadnega wc papirja v kanalizaciji, ko sta enkrat notri oba mokra? In kako veste kaj je od koga prišlo?
Anonimno 9653, 14.05.2025 ob 01:08
Saj, kmalu se niti wc papirja ne bo več smelo metat v wc. Niso samo baby robčki vlažilni ali tisti kozmetični za make up. Je tudi wc papir. A vi običajen wc papir v smeti nosite? Svašta! Vlažni wc papir je enako kot navadni, če ga pod vodo zmočiš. Lahko rečemo, da tisti, ki uporabite veliko običajnega wc papirja tudi mašite kanalizacijo. In kako razlikujete vlažni wc papir od navadnega wc papirja v kanalizaciji, ko sta enkrat notri oba mokra? In kako veste kaj je od koga prišlo?
Daj dva lonca vode. V enega navaden wc papir, v drugega vlažni. Pa poročaj kako se razgradita.
no daj probaj, 14.05.2025 ob 07:09
Daj dva lonca vode. V enega navaden wc papir, v drugega vlažni. Pa poročaj kako se razgradita.
NA pamet mi ne pade, da bi kupovala vlažni WC papir… Je pa res,da si navadnega vedno čisto rahlo skočim, je res,da ga morda zato malo več porabim, da se z vlažnim lahko obrišem, ne bi pa dajala denarja za zmočen WC papir.
Tisti, ki ga uporabljate bi morali imeti take kose kot so za otroške plenice, da take odpadke mecete tja not.
Ziva712, 14.05.2025 ob 07:38
Groza kaj pocnete v wcjih. Eni si rit umivate, eni z robcki brisete…pa a se reeees ne znate z wc papirjem brisat nooo???
Torej hodiš po svetu z ritjo ki se ti marinira v ostankih dreka? Ker oprosti ampak s suhim papirjem pač ne spucaš riti. Če kozlaš, tudi tisto samo s suhim papirjem obrišeš? Al pa da se ti rata nekam vsrat na tla, bi samo s suhim papirjem pobrisala al bi šla s čistilom in vodo čez? Bi a ne? So ti tla bolj pomembna od lastne riti Dihurji. Da se hvališ da posran po svetu hodiš no….
p.s.
Ljudje ki si umivajo riti po potrebi nimajo hemeroidov. V določenih delih sveta kjer to vsi počnejo sploh ne poznajo tega. Zanimivo a?
kul465, 14.05.2025 ob 10:48
Torej hodiš po svetu z ritjo ki se ti marinira v ostankih dreka? Ker oprosti ampak s suhim papirjem pač ne spucaš riti. Če kozlaš, tudi tisto samo s suhim papirjem obrišeš? Al pa da se ti rata nekam vsrat na tla, bi samo s suhim papirjem pobrisala al bi šla s čistilom in vodo čez? Bi a ne? So ti tla bolj pomembna od lastne riti Dihurji. Da se hvališ da posran po svetu hodiš no….
p.s.
Ljudje ki si umivajo riti po potrebi nimajo hemeroidov. V določenih delih sveta kjer to vsi počnejo sploh ne poznajo tega. Zanimivo a?
Ajoj – tale s hemeroidi je pa bosa. Daj si malo preberi o vzrokih za povečane hemeroide.
Si ne predstavljam, da bi se obrisala z vlažnim wc papirjem, ko imam menstro in to potem nosila v koš za smeti. Uporabim vlažni wc papir ali robčke za intimno nego samo, ko imam menstro in po veliki potrebi. In ja, vržem v wc. Kam pa? Včasih niso gledali kaj mečejo v wc pa se ni mašilo. Kot je zgoraj nekdo zapisal- naše babice so vse možno metale v wc pa ni bilo problemov. In vedno je treba nekoga okriviti, a ponavadi je kriv ravno tisti, ki s prstom kaže na drugega. In ja, mokri wc papir je enako kot običajni le, da ima dodane razne dišave, losijone.