Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Dovolj imam nasilja pasjih lastnikov

Dovolj imam nasilja pasjih lastnikov

Dojamite že enkrat da je vaša zakonska dolžnost,da imate pse na povodcu in da jih imate pod nadzorom in da se imamo vsi ostali pravico sprehajati v miru, brez da nas ustrahujejo in ogrožajo vaši spuščeni psi.

 

Potem pa  ko eni taki lastnici neodgovorni rečeš naj priveže psa, pa namesto,da bi ga poklicala k sebi – se začne dret name da kaj mi je, da če sem nora… ponovim prosim privežite psa, ker me je strah in ona še vedno nič in žali mene… ponovim tretjič,da bom poklicala policijo, če takoj ne priveže psa – v tistem ga le pokliče k sebi, a privezala ga še vedno ni…

in ženska nadaljuje celo do te stopnje,da potem ko se vračam daleč za njo in njenim še vedno spuščenim psom po poti domov, tam kjer sem tudi prišla – lepo hodim daleč za njo in kot rečeno njenim še vedno spuščenim psom, a je hodil vsaj ob njej… no in v enem trenutku se obrne,  in začne hoditi proti meni in se iz ljubega miru dreti če sem nora, da kaj hočem, da če mi gate sleče – prisežem, ko sem videla da s psom nazaj hodi proti meni, sem se skrila kar k eni privat hiši na zasebno zemljišče, ker drugam nisem mogla… tja si ni upala in se je žalitve drla iz ceste potem se je obrnila in šla po drugi poti jaz pa po isti od koder sem prišla domov…

 

res imam dovolj nasilja teh ljudi… imamo pravico se vsi v miru sprehajati – ta očitno je bila še ekstra oseba čudna in nespoštljiva, da je žalila in grozila kar iz ljubega miru, četudi že potem ko sem mirno hodila nazaj domov jo je popadel nek bes in mi začela groziti….

to ni normalno – a lahko imamo mir in se normalno sprehajamo brez da nas kdo ogroža, žali in napada…

 

In da pobirate prosim nagnusne pasje dreke. Vemo, da ste vsi vi ljudje s težavami v glavi. A vseeno , ni nam trpeti vaše svinjarije.

Pa kdo ti sploh kaj hoče? To zgodbic si si ti izmislila.

nova
Uredništvo priporoča

Tvoja izkušnja ni nikakor normalna ni mi pa jasno, zakaj nisi poklicala policijo? Sina je pri treh letih “napadel” oz. bolj “oblajal” srnin pinč in še danes se boji malih, glasnih psov. Sicer je pa moje opozorilo sosedi zaleglo, bil sem pa zelo nazoren pri opisu, kako bom ukrepal, če se to ponovi…

Odgovor na objavo uporabnika
Nji, 03.08.2022 ob 16:33

Pa kdo ti sploh kaj hoče? To zgodbic si si ti izmislila.

ne, nisem oseba, ki si izmišljuje stvari… na življenje prisežem,da je res… doživela sem tudi velik strah in nepotreben stres… pulz takoj na visoke obrate… ne meni to ni hec,.. iz takih stvari se ne norčujem niti si jih ne izmišljujem..

na veliko žalost je vse res… res na veliko žalost, ker če kaj si želim v miru ven na sprehod…

človek gre ven, da se sprosti, nazaj pride pa prestrašen, in daleč od sprostitve v naravi, prav zaradi takih dogodkov, ki se nikoli ne bi zgodili, če bi pasji lastniki spoštovali svoje dolžnosti – imeli psa na povodcu in za njim počistili (to tudi ja). samo to… pa bi nam bilo vsem v skupnosti lahko lepo.

Sama imam psa in včasih, ko se sprehajam sama tudi doživim kaj podobnega kot avtorica. Dejansko se tudi ustrašim kakšnega, ki pridirja do mene, skače… Pa reče lastnik, da nikomur nič noče. Ma ne moreš vedeti kaj dogaja psu v glavi. Se strinjam z avtorico v vsem napisanim in ja – pse na povodce in ne pustite, da rinejo v druge pse in ljudi.

Odgovor na objavo uporabnika
Rozika419, 03.08.2022 ob 16:58

Sama imam psa in včasih, ko se sprehajam sama tudi doživim kaj podobnega kot avtorica. Dejansko se tudi ustrašim kakšnega, ki pridirja do mene, skače… Pa reče lastnik, da nikomur nič noče. Ma ne moreš vedeti kaj dogaja psu v glavi. Se strinjam z avtorico v vsem napisanim in ja – pse na povodce in ne pustite, da rinejo v druge pse in ljudi.

tako je… jaz nimam nič proti psom niti lastnikom- proti nikomr, samo prosim prav je da se spoštujemo drug drugega vsi imamo pravico do mirnega sprehajanja brez da se kdorkoli počuti ogroženega in zato je prav,da so psi na povodcu.

In da bi se res dvignilo to zavedanje,da si želimo samo mirnega in varnega sprehajanja psi, in da bi mogoče kdorkoli, ki ga do sedaj ni mel na povodcu, le spregledal in spremenil to ravnanje, zato sem napisala to temo.

in kot pravite vi – pes je pes nikoli nihče ne more vedeti kaj bo naredil in ko bo naredil bo prepozno, poleg tega pa tudi četudi nič ne naredi, je res ne paše nam da tuj pes skače po nas, nas liže itd.

samo stvar spoštljivosti do soljudi in lastne odgovornosti je to. Nihče proti psom nima nič – niti proti lastnikom… samo poskrbite zanje tako kot ste dolžni skladno z zakoni in tudi spoštovanjem okolice.

Hvala.

Se popolnoma strinjam z vsem napisanim, edino jaz ne bi hodila “za nečem”, česar se bojim in zaradi česar se počutim ogroženo.

Slovenija bi bila lahko tako prijetna dežela brez teh cuckov..

Zakaj že rabite pse? Nabavite si mačke. So bolj pomirjene, nenasilne.. tudi vizualno bolj prikupne.

 

Odgovor na objavo uporabnika
smiri doživljaj, 03.08.2022 ob 18:45

Se popolnoma strinjam z vsem napisanim, edino jaz ne bi hodila “za nečem”, česar se bojim in zaradi česar se počutim ogroženo.

z enega vidika  te razumem zakaj tako napišeš…

ampak podam razlago: pes je bil še vedno spuščen in hodila sem veliko zadaj na varni razdalji… če bi šla v drugo ulico nad žensko in psom ne bi imela v vidnem polju, pes bil ji odtaval, tako kot je že prvič in bi me na koncu sosednje ulice lahko dobil -če bi šla jaz po sosednji in ne daleč za njo – tako sem vsaj videla, kje je pes in da če gre proti meni… se umaknem kot sem se potem pred hišo

zaradi nadzora mojega nad psom da vidim kje tava,da me slučajno ne preseneti spet sam, če bi jaz šla po sosednji ulici , sem hodila na varni razdalji za njo -da sem imela v vidnem polju kje je pes…samo zato

pa tudi sicer to je pot po kateri sem prišla in je bila pot do mojega doma – ko se je ona potem po besu in čudnih grožnjah obrnila v drugo smer, smer stran  od mojega doma, pa sem jaz kar najhitreje nadaljevala pot domov,da se ne srečam več z njo…

samo toliko razlage…

doživljaj pa če te je strah, ker imaš slabe izkušnje s psi, težko smiriš, ker strah naredi svoje…

kot otroka sem komaj pobegnila mali pasmi… pobegnila sem na igrala, ki so bila pred vrtcem, am me je za eno nogo še ujel… k sreči sem imela takrat popularne šuškaste trenerke, ki so bile podložene spodaj – in je ujem v gobec samo trenerko in ne moje noge…

pa sem tudi takrat poslušala saj nič ne bo…

psom ne zaupam, sploh pa ne tujim, ki jih niti malo ne poznam in vse kar prosim je,da ljudje spoštujejo nas in pse pripnejo, ker imamo vsi pravico do mirnega gibanja okoli brez da se počutimo ogrožene in v strahu zaradi spuščenih psov. Nenazadnje je to tudi zakonsko zapovedano- in nenazadnje je to tudi varno za vaše pse lastniki – saj spuščenega nimate pod nadzorom in se mu lahko zgodi karkoli.

 

Odgovor na objavo uporabnika
Boris03, 03.08.2022 ob 16:36

Tvoja izkušnja ni nikakor normalna ni mi pa jasno, zakaj nisi poklicala policijo? Sina je pri treh letih “napadel” oz. bolj “oblajal” srnin pinč in še danes se boji malih, glasnih psov. Sicer je pa moje opozorilo sosedi zaleglo, bil sem pa zelo nazoren pri opisu, kako bom ukrepal, če se to ponovi…

BORIS03, grozil si ji kako ji boš ubil psa. Torej nedolžno bitje. Nekatere to prizadana kot, da jim groziš, da jim boš ubil družinskega člana.

Če bi imel jajca v hlačah bi njej grozil kako jo boš ubil.

Vsekakor pa me skrbi za tvoje otroke saj imam občutek, da sta kot starša preveč zaščitniška in da ju omejujeta in non stop nadzorujeta. In da jima v glavo vbijata kako morata razmišljati in kako mora biti prav. Nevem kako bojo ob takšni vzgoji našli sami sebe.

Jooooj, jaz ti pa vrjamem. Pri nas je še huje. Psi brez lastnikov se sprehajajo. Otrok je hodil peš v šolo skupaj s sosedovim. Sedaj se z njegovo mamo izmenjujeva in jih voziva, ker se tamaledva bojita dveh dotičnih psov. Prosiš, težiš, vpiješ, moleduješ pa nič nič nič. Edino zastrupim jih še lahko al nekaj. Vredu, lahko prijavim in kaj bo? Konkretno dvomim da kaj.  O drekih pa nebi, vse kar je bilo nasajeno na meji s cesto mi crkuje ali pa se muhe pasejo po pasjih drekih. Tale modna muha s psi postaja neznosna in mene kot človeka ki sem oboževala pse, rada sem jih imela, rada sem crkljala taščinga psa spreminja v sovražnico psiv. Enostavno vse skupaj že težko prenašam. No, naš fantek in sosedov se zdaj družita doma, ne na poti v šolo kot prej ker sta dvakrat doživela lajež in repenčenje psa na poti v šolo.a ni to žalostno? Meni je precej.

sem samo vprašala in hvala za odgovor.

ja, se strinjam s tem, kar si napisala, pa sem lastnica psov že praktično vse življenje.

za tvoj boljši občutek in večjo varnost bi ti samo svetovala, da si malo pogledaš, kako ravnati ob srečanju s psi. beg namreč lahko pomeni dodatno nevarnost zate (čeprav ravno to seveda nagonsko naredimo).

mene se pa ne bat, moji psi so lepo privezani in ob meni, nikoli ne letajo naokoli in ne težijo okolici. imam pa dostikrat težave, ker drugi spuščeni psi težijo njim (kar se dogaja še bolj pogosto, kot je pogosto teženje ljudem).

a ja, pa dreke tudi pobiram. še iz časa, ko to sploh ni bilo obvezno.

za dovolj je

Se strinjam tudi jaz. Pse na povodce in drekce pobirat!

A si ne bi enostavno kupila enega spreja za odganjanje psov oz nevarnih živali?

Konce koncev še tisti ogromni – za medvede – stane okrog 60 eur, ostali manjši so pa verjetno precej manj.

Menda je psa dosti lažje prenašati kot moškega, pa še zvesti so, pravijo Slovenke. 🙂

Koza, v naravi bo ja ja pes spuščen da uživa, v mestu je drugo, že zaradi varnost. Pa če je en kakec nekje v gozdu tudi ne pobiraš, pač pustiš. Spet drugače v mestu. Ne hodi ven če se vsega bojiš. Pa ne porvociraj. Ma zih si ena ki nastavlja pasje pasti/strupe. -.-

Avtorica teme, vaba za miši in podgane pomešana s čevapi dela čudeže.

Pesjanarji so navadna pokvarjena nevzgojena banda. Beseda ne zaleže. Ker, čer ti pesjanarji ne bi bili že v defoltu pokvarjeni, jih sploh opozarjati ne bi bilo treba.

Pasoljubci!!!!

Opazujem in se sprasujem če slučajno sekta (kot npr SDS)

Najprej so ljudje in njihova varnost nato so pa j…..  psi. Kaj vam ni jasno???? Da ne govorim o “kakcih”…WTF

in s to mešanico nahraniš neodgovorne lastnike ali nič krive pse?

toliko o tvoji pokvarjenosti.

Res je. Tudi zame je zelo moteče, ko so psi že vsepovsod, kamorkoli greš. Ne motijo me nevzgojeni psi, ampak res jih je veliko spuščenih, ki potem kar dirjajo okrog in se zaganjajo v privezane pse in v ljudi.

Tudi v hribih in gorah je polno psov. Neodgovorni lastniki jih vlačijo v razbeljene in ostre skale, da si poškodujejo tačke. Vlačijo jih na strme in nevarne poti, kot je bil nazadnje dogodek na Komarči (kjer je zelo zahtevna pot) in sta se dva psa stepla, eden je omahnil v globino in poginil, drugega je reševal helikopter. Poleg tega psi po teh ozkihpoteh dirjajo mimo planicev gor in dol in te mimogrede lahko spodnese, da ti spodrsne in omahneš v prepad.

Niso psi krivi, psi so fajn, nekateri lastniki so pa  naravost grozni.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3794, 10.08.2022 ob 09:23

Koza, v naravi bo ja ja pes spuščen da uživa, v mestu je drugo, že zaradi varnost. Pa če je en kakec nekje v gozdu tudi ne pobiraš, pač pustiš. Spet drugače v mestu. Ne hodi ven če se vsega bojiš. Pa ne porvociraj. Ma zih si ena ki nastavlja pasje pasti/strupe. -.-

Bi ti dala jaz tisti drekec iz gozda v torbico.

Pa si ga nesi domov pod vzglavnik.

Vrhunsko je, ko celi cas kricim na otroka naj gleda pod noge v gozdu, da ne bo dreka pohodil. Ker pasji drek res ogabno smrdim

Da ne govorim o drekih ob gozdu pri travi kjer se pase živina.

Bi ti poslala kak racun veterinarja ki smo ga morali klicati po tem, ko je krava s senom jedla pasji drek

Pa še nekaj: ogromno neodgovornih latsnikov spušča svoje pso, da prosto tekajo po gozdu in preganjajo divje živali, spomladi so še posebej nevarni za srnje mladiče. Pa tu ne govorimo o mahnih psičlih, ampak mrcinah, ki se jih živalice zelo zelo ustrašijo.

Poleg tega jih spuščajo tudi po travnikih in pašnikih in ne pobirajo drekcev za njimi. In pasji drekci so za živino strupeni. In zaganjajo se tudi v krave in teličke na paši.

Sem redna pohodnica v gore in v naravo že desetletja in to, kar se dogaja zadnja leta je šlo čez vse meje. V preteklosti v gorah psa nisi videl, zdaj jih je ogromno in prav smislijo se mi, ko jih egoistični lastniki vlačijo v skalovje, celo na zajle in kline, kar za psa nikakor ni primerno. In marsikateri pes je popolnoma izčrpan in se mu na daleč vidi, da trpi. Mnogi imao poškodovane blazinice, ker se zdaj poleti skale zelo segrejejo, poleg tega so ostre in to je mučenje za psa.

Odgovor na objavo uporabnika
kdo je zdaj pokvarjen, 10.08.2022 ob 10:41

in s to mešanico nahraniš neodgovorne lastnike ali nič krive pse?

toliko o tvoji pokvarjenosti.

Jasno da pse. Zakaj bi mešanico podganje vabe in čevapa dajal lastniku? Razen, če tudi lastnik ščije in serje vsepovsod.

Saj vabo za podgane tudi nastaviš podganam, jo ne nastaviš  ljudem. Pes je tisti, ki ne sodi v gostilne, na plaže, v trgovine, na ulice itd…ne človek.

Torej, vaba za miši in podgane pomešana s čevapom, dela čudeže.

 

New Report

Close