Downloads… ADSL
Mi lahko kdo pove zakj, ko Downlodiram MP3je, mi jih pobira z 4,10,15 redko 40-45 Mb/s, glede na to da imam ADSL šele en teden, si mislim, da je lahko še kaj zs nastaviti, da bo pobiralo stvari z večjo hitrostjo. Stvari z interneta pa sem pobiral preko WinMX-a v 3.31. Imate kakšen nasvet?
Poznam tudi KaZaa, ampak naj bi ta softwer vseboval tako imenovane trojanske konje. Je to res, kakšno je vaše mnenje?
Hvala.
Tisti, ki so ti obljubljali, da bo z adsl vse letelo kot blisk, sopajo.
Zlasti zaradi razlike med kbyti in kilobiti.
Ni vse odvisno od tvoje povezave v svet, vsako ozko grlo lahko ponagaja. Pri nas jih je veliko, eden takih je siol. Ko pa boš imel srečo, se ti bodo mp3 usule dol. ..:)
Živjo.
Pojdi na stran in poglej kako
hitrost imaš z ADSL-jem, tam preko 900 KB bo že v redu.
Drugače je pa seveda odvisno iz kje dol jemlješ datoteke
(pa karkoli že to je), nekateri ftp (http) in podobni strežniki imajo omejitev hitrosti,
npr: ftp samo 30 K
http 30 K
e-mail – 20 K
in podobno, da ne bi taki kot si ti (ne mislim tebe)
“zabasali” cel link.
Kaj pa če uporabiš kak program za pohitritev download-a???
lp
>>mi jih pobira z 4,10,15 redko 40-45 Mb/s,
Pisane so Haloze! Pa ti si fenomen! SiOL nudi ADSL z 1 megabitno povezavo, če plačuješ malo večjo naročnino ti nudijo celo 2 megabitno povezavo. Tebi pa rata kar celih 45Mb/s (megabitov) skozi spravit!?
Dobro, dovolj heca! :-)))
Dobro bi bilo, da si malo razjasniš pojme glede mer za količino podatkov.
1B = 1 byte (bajt) = 8b bits (bitov)
1KB = 1 kilobyte = 1024 bytes
1MB = 1 megabyte = 1024 kilobytes
SiOL, kot sem rekel, nudi 1024Kb/s (kilobitov na sekundo) povezavo.
To pomeni, da bi tebi v primeru, če bi šlo vse idealno, uspelo narediti download s hitrostjo
1024 Kb/s, kar je enako 128 KB/s (kilobajtov)
kar pa je daleč od številk o katerih govoriš ti.
Pri teh programih za point to point je pa tako, da je prenos datotek k tebi odvisen od drugih udeležencev v komuni. To pomeni, da ti downloadaš od ljudi takšne sorte kot si ti sam. Nimajo pa vsi uporabniki WinMX-a, Kazaa, Imesh-a E-donkeya in podobnih programov, tako dobre povezave kot jo imaš ti. Zato včasih downloadaš morda celo od nekoga ki je na netu preko navadnega analognega modema. Torej je iluzorno pričakovati da ti bo stvar “letela” s hitrostjo 128KB/s – niti približno. Če boš kdaj imel srečo, ti bo kak download zares zapolnil pasovno širino, ki jo imaš na razpolago, sicer pa si lahko v principu že kar zadovoljen, če ti downloada s hitrostjo 45KB/s.
Poskusi si predstavljati to tako: Imaš enkraten avto, si na avtocesti, pa vendar se pelješ 40 km/h, ker je na cesti taka gužva, da glava boli.
Pa veliko užitkov ob downloadanju…
LP…
Najlepša hvala za izvirne odgovore, naj povem, da sem se kar precej zmotil, ko sem napisal Mb/s, to sem opazil takoj ko se je izpisalo na forum, no pa saj ste razumeli o čem sprašujem.
Mi zna še kdo povedati kaj so oznake kot so T1, T2, DSL.. kateri tipi povezav so to in kateri so tisti programi za pospeševanje dawnlodiranja, ki si jih omenil ti Klemenxx?
V naprej se zahvaljujem za odgovor.
LP
T1 ali DS1 je direkna povezaa do tvojega providerja po optičnem kablu omogoča pa hitrosti do 1.544 Mbps. T3 ali DS3 je še bol divja zadeva, k ije razdeljena na več kanalov po 64 Kbps(mislim da jih je 672), kar skupno znese 45Mbps.
DSL (Digital Subscriber Line) kamor spada tudi ADSL je povezava po obstoječih telefonskih linijah, povežeš se pa z telefonsko družbo(v našem primeru Telekom).
Programi za pospeševanje downloada (download managerji) so v bistvu programčki, ki datoteko razdelijo na več delov in potem vsak del posebej prenaša.
Programi pa so FlashGet, Net Pumper, Download Accelerator, Get Right pa še cel kup drugih.
ADSL pa ima eno veliko napako! To je asimetrična linja. Kolko je uploada? Caa 1/4 downloada. to se pri navadnem srfanju niti ne pozna. Pri kaki resnejši izmenjavi fajlov se to pozna. Jaz ADSL jev pri menjavi fajlov sploh ne tikam, k gre prepočasi. T3 linja pa je kul. Jaz imam kabel in včasih uploadam celo več kot 60 kb/s.
CIAO
Forum je zaprt za komentiranje.