Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DPD me prenaša okrog

DPD me prenaša okrog

DPD so totalna katastrofa. En paket mi dostavljajo že več kot en teden. Ja, dostava je v SLoveniji, naslov dostave Petrol ob avtocesti. Ampak vsakič znova napišejo, da bo v dostavi jutri, ko pride jutri, novo sporočilo, da bo naslednji dan.
PRitožila sem se že, pomaga pa nič ne. Paket je že plačan, poštnina tudi.

Jah pol ti paže paše okol prenašanje hitre pošte. Kak te pa okol prenašajo, na paleti al v jumbo vreči?

Kaj res nihče ne ve kako ukrepati?
Paketa preprosto ne dostavijo.
Vsakič, ko jih kontakitram zakaj se niso držali tega, kar so obljubili (torej,da bodo dostavili paket), se opravičijo za nevšečnosti in obljubijo, da bo paket naslednji dan dostavljen. Pa seveda spet ni dostavljen.

Jaz plačujem samo po povzetju.

Enkrat me je eden klical, pa vprašal če lahko pusti paket (ne vem več kje). NE je bil moj odgovor.
Česa kdo ne razume, če hočem (in plačam) dostavo na dom?

V soboto sem nekaj naročila preko Mimovrste. Dostava med 8. in 12.oktobrom. Danes sem dobila obvestilo, da je bila izvršena odprema. Me zanima, kdaj dobim. Prevoznik naj bi bil DPD. Sporočim.

https://www.dpd.com/si/home/koristne_povezave/pogosto_zastavljena_vprasanja

A imaš številko paketa? Kje se nahaja? Si pogledala?

Seveda sem. Kako bi drugače vedela, da je že več kot en teden paket pri njih in kako bi se lahko pritožila, če tega ne bi vedela?

ko jih naslednjič pokličeš jim povej, da boš klicala prodajalca, da zaradi nespoštovanja dobavnega roka (paketni dostavljen) odpoveduješ naročilo in zahtevaš vračilo denarja.
Bodo hitro najdli tvoj paket in Petrol 🙂

Seveda sem. Kako bi drugače vedela, da je že več kot en teden paket pri njih in kako bi se lahko pritožila, če tega ne bi vedela?
[/quote]

Potem pokliči mimovrste. Jaz sem tudi zadnjič nekaj naročila pri njih, pa sem dala dostavo kar na njihovo poslovalnico. Popoldan naročila, drugi dan sem šla po robo. Dopoldan.

Tudi prodajalca sem že obvestila, že prejšnji teden, so obljubili, da bodo ukrepali, ker so imeli že vep pritožb zoper DPD. Paketa pa še vedno ni. Gre pa za zadevo, ki jo nujno rabim, zato paketa ne morem odpovedat in zahtevat vračila denarja.

Mene so isto zaj****li. Parkrat sem šla iskat paket na Petrol, kjer NAJ bi bil, a ga ni bilo, tako da pol sm šla kr sama iskat paket v njihovo skladišče, ker je blo nujno časovno, ker sem imela eno pogodbo v paketu :S

Potem pokliči mimovrste. Jaz sem tudi zadnjič nekaj naročila pri njih, pa sem dala dostavo kar na njihovo poslovalnico. Popoldan naročila, drugi dan sem šla po robo. Dopoldan.
[/quote]

Hm, kaj ima Mimovrste pri tem? Jaz nisem nič naročila pri njih.

Na svoji spletni strani se pa hvalijo kako so najboljša dostavna služba v Sloveniji , kako so pohvaljeni, kako so stranke na prvem mestu, kako oh in sploh super so.
Pa imam same težave z njimi. Paket iz tujine do njihovega skladišča: 2 dni. Od skladišča do mene pa en teden.
Tokrat pa imam dostavo samo po Sloveniji in na Petrolo ob AC, traja pa že več kot en teden.

Hm, kaj ima Mimovrste pri tem? Jaz nisem nič naročila pri njih.
[/quote]

Dobavitelja. Oprosti. Malo sem pomešala ….
Če se te zelo mudi povej da prideš po paket (shrani vse dopise, sms …) in jim boš ti zaračunana pot.

Dobavitelja. Oprosti. Malo sem pomešala ….
Če se te zelo mudi povej da prideš po paket (shrani vse dopise, sms …) in jim boš ti zaračunana pot.
[/quote]

Ja, to bi pa rada videla, da bi mi DPD povrnil stroške.

Zakaj jih kličete, namesto da bi poslali elektronsko pošto? Tako imate na pisno, vse podatke, vaše reklamacije, pa še šefe lahko date v vednost/pošljete krovni družbi v tujino.

Nehajte klicati in si raje naredite pisno sled pritožb. Saj lahko tudi danes napišeš in pač daš vse datume in njihove obljube. Bo pa težje kot sproti.

Upam, da dobiš čimprej. Mi smo v Lj sicer z DPD zadovoljni.

Jaz nisem nikjer napisala, da bi kogarkoli klicala?
Vse pritožbe sem poslala po elektronski pošti.

Potem pa še enkrat pošlji in napiši vse datume, kdaj si pisala, kaj so oni pisali, kaj so odgovorili, ipd. Nato jim daj rok, do katerega naj dostavijo, sicer boš obvestila koga drugega/sprožila ustrezne postopke – seveda je pa odvisno, kaj piše v SPP dobavitelja in DPD.

Potem pa še enkrat pošlji in napiši vse datume, kdaj si pisala, kaj so oni pisali, kaj so odgovorili, ipd. Nato jim daj rok, do katerega naj dostavijo, sicer boš obvestila koga drugega/sprožila ustrezne postopke – seveda je pa odvisno, kaj piše v SPP dobavitelja in DPD.
[/quote]

Pa veš, da to vsak dan posebej naredim in kot sem že napisala, vsakič posebej napišejo, da se opravičujejo, in da bo naslednji dan dostava.

Kako ste hecni. DPD je avstrijsko podjetje, ki jim dol visi za vas. Zanj pa delajo samo s.p.-ji in vete kdo vse lahko odpre s.p? Vsak bivši krimič. Jaz poznam enega, ki dela tam in ima cel kup smrkovcev zaposlenih. Enkrat sem bil tudi sam na takem uvajanju. Smrkolin je telefoniral stranki in ji rekel, da je njen paket pustil na petrolu potem pa ga najde na poti nazaj v DPD. Samo smejal smo se mu.

Ne vem, kaj naredit. Jaz z njimi težav v vseh letih nisem imela, praviloma dostava naslednji dan, razen 1x, ko naj bi bila dostava v petek, je bila nato v ponedeljek.
Dostavijo mi pa vedno tja, kamor želim oziroma se nahajam v času dostave – pred dostavo pokličejo.

Tudi prodajalca sem že obvestila, že prejšnji teden, so obljubili, da bodo ukrepali, ker so imeli že vep pritožb zoper DPD. Paketa pa še vedno ni. Gre pa za zadevo, ki jo nujno rabim, zato paketa ne morem odpovedat in zahtevat vračila denarja.
[/quote]

jah, prodajalcu tud “dol visi” ker je dobil že vse plačano.
Zato bi pa zagrozila, da naj imajo paket kjer hočejo, ker ni bil dostavljen v roku, odpoveduješ naročilo in hočeš denar nazaj.

Moje izkušnje?! Katastrofa. Se še ni zgodilo, da bi paket dostavljača DPD prejela na označeni naslov. Ves čas iščejo krajšnjice in ti skušajo dostaviti pošiljke na kakšnih bencinskih servisih in podobno, danes celo me je skušal prepričati naj naredim 40 km in pridem do njega po paket. Govorimo o paketu z občutno vrednostjo!!! Se mu skušam približati in mu ponudim možnost, da pridem 20 km…in mi tip reče, da mu šef ne pusti, da mi bo pustil na Petrolu???!!!
Kličejo te 10 min pred prihodom in ti kr spusti vse in bodi doma (pa če ob tem imaš že izkušnje iz preteklosti, ko si čakal in čakal in čakal…in ni bilo dostavljača!!)… ko mu zagroziš, da je dostavni naslov jasen, te še nadere, da zakaj nisi doma, ko on kliče!!
In to smrkavec, neizobražen, še slovensko ne zna govoriti in da ne govorimo, da mu je vikanje in osnovna olika že višja fizika….

Skratka, dragi naročniki in uporabniki dostavnih služb, poskrbite za nas naročnike in izberite dostavno službo, ki svoje delo opravlja vsaj povprečno… ob vseh nakupih, ki jih naročniki opravimo pri vas, res nismo dolžni prenašati vseh frustracij tehle neotesanih kurirjev.
Nekje sem zasledila, da so bogi in imajo natempiran urnik. Ja, verjamem. Tudi sama ga imam v službi, pa se še ni zgodilo, da bi stranko kar v tri krasne poslala in se obnašala tako vehementno in arogantno.
Pa še to, denarja ne vračajo! Znesek kar zaokrožijo.

Tole pač ni DPD, ker DPD ne kliče, temveč dobivaš maile in SMS-e, kdaj bo zadeva dostavljena. In si lahko v sakem trenutku pogledaš, kje je tvoj paket. Zadnjič mi je šofer celo rekel, da ne mara stvari puščat na Petrolu – paket si lahko tja preusmeriš sam – ker je potem ob ves zaslužek. Tako da si verjetno imela namen spljuvat katero drugo dostavno službo. DPD ne posluje tako.

Živim v Beli krajini. Zadnjega pol leta sem imela cca. 10 dostav. Vse BP.

Zjutraj dobim sporočilo, tik preden pridejo me še pokličejo. Niti enega problema. Vedno dostavijo na naslov drugi dan. Nikoli ne puščajo na bencinski.

2x ko me ni bilo doma so mi po dogovoru pustili pri hiši pod nadstreškom.

New Report

Close