Dr. Dominika Švarc Pipan laže.
Dr. Dominika Švarc Pipan laže. Kako v takem primeru pogodbo sestavlja prodajalce. Država bi morala imeti za take nakupe standardizirane pogodbe in postopke. Jaz ki prodajam v Hofer in Lidl , mi on diktira pogoje, podpisujem njihove pogodbe in preverja me štiri šihte. Če poslujmo z državo mi ona diktira minimalni rok za plačilo 30 dni in ne manj.
Morda ne laže, ampak so ji njeni podrejeni vse pripravili do podpisa pogodbe, ki pa je ni prebrala, niti se ni pozanimala točno za kakšno stavbo gre. A to ne zmanjša njene odgovornosti, kvečjemu pove to, da v nobenem primeru ni primerna za ministrico. Jaz bi ob taki priliki na njenem mestu odstopil.
kdo pripravi pogodbo je popolnoma stvar dogovora.
problem je, da so se na ministrstvu tega lotili skrajno malomarno. če je švarc pipan podpisala tako skrajno zanikrno pogodbo, bi morala odstopit.
verjamem, da je prodajalec sestavljal pogodbo
AMPAK, fak no, preden podpišeš pogodbo, se POGAJAŠ. jo prebereš, daš v pregled pravni službi, narediš oceno tveganja, izposluješ boljše pogoje zase…. ne pa da se gre, daj mi pogodbo za 8 milijonov, ti jo podpišem, pa jo plačamo.
to je kriminal.
Čebela_adela, 18.01.2024 ob 14:05
kdo pripravi pogodbo je popolnoma stvar dogovora.
problem je, da so se na ministrstvu tega lotili skrajno malomarno. če je švarc pipan podpisala tako skrajno zanikrno pogodbo, bi morala odstopit.
verjamem, da je prodajalec sestavljal pogodbo
AMPAK, fak no, preden podpišeš pogodbo, se POGAJAŠ. jo prebereš, daš v pregled pravni službi, narediš oceno tveganja, izposluješ boljše pogoje zase…. ne pa da se gre, daj mi pogodbo za 8 milijonov, ti jo podpišem, pa jo plačamo.
to je kriminal.
Čebela, saj je po lastnih besedah dala pregledati trem strokovnim službam. Pa tudi sama je menda pravnica.
Saj ne gre za profit nakupa, ampak kako izgubiti denar. Vseh nas. Če mi razbremeni vse plače z davki, me njeno privatno interesno ne zanima. Razbremeni plače kot dobra kolegica tistega. Torej razbremeni vse plače. Če vam tako narekuje EU. Ne oa nakupvpodrzega zanaščenega vrtička, ki ga plačamo mi. Kdovjr tu mutav? Pojdi v odvetništvu kot Kresal, tam vsaj veš, kdo je in plača.
V današnjem Delu so zapisali, da v SD dvomijo, da ne bo odstopila. Napisali pa so tudi, da v SD mislijo, da jim je pogodbo “odvalila” Vukovićeva, da bi odvrnila pozornost od afer elektrooligarha.
Jasno je: v Svobodi tonejo in si rečejo: “Če tonemo mi naj pa še ostale podgane (paraziti) tonejo. SD npr.
Ko že omenjaš ” pasjo princeso “; ta ima še in še takih in podobnih ” poslov” za sabo…
Vesel oče, 18.01.2024 ob 14:28
V današnjem Delu so zapisali, da v SD dvomijo, da ne bo odstopila. Napisali pa so tudi, da v SD mislijo, da jim je pogodbo “odvalila” Vukovićeva, da bi odvrnila pozornost od afer elektrooligarha.
Jasno je: v Svobodi tonejo in si rečejo: “Če tonemo mi naj pa še ostale podgane (paraziti) tonejo. SD npr.
Ko že omenjaš ” pasjo princeso “; ta ima še in še takih in podobnih ” poslov” za sabo…
Neumnost. Da bi GS oz. Vukovičeva namestila to afero, je bedarija, ker z vsako afero koalicijskih strank tone tudi vlada.
Zgleda pa, da je šlo za dogovorjeno krajo oz. preplačilo tiste stavbe, to dokazuje že plačilo 28.12., naslednji dan po podpisu pogodbe. Saj lepo pravijo – follow the money, najprej kdo je izvedel nakazilo, potem po čigavem ukazu ga je izvedel, potem naj tisti, ki je dal ukaz pove kdo je njemu ukazal, itd. In se pride do akterjev.
So pa vmešani tudi SDSovci, od cenilcev naprej , tu je še kredit odvetnice in mafijska posla Vežnaverja. Seveda to nič novega, saj vsi vemo, da se za kamerami levaki in desnaki odlično razumejo. Tudi pri TEŠ 6 se je to pokazalo.
Mal je res sumljivo kako so se v zadnjem mesecu spravili na tole Pipanovo, kot da so zbirali material in z njim udarili ven ob “pravem” času…. se je pa ženska tako grdo zapletla v svoje ali tuje laži, da je res čas, da spoka, ker je boleče gledat kako res “nič ne ve”.
Po moje je stvar tudi v tem , da je tak način nakupovanja nepremičnin in še kaj, na raznih ministrstvih kar lepo utečena praksa skozi vsa leta, vse vlade in vse režime …. ampak ona je imela to “smolo” da se je pustila nategnit in ujet.
Ful naivno je šla v to. Sama neka oh in sploh pravnica, celo z doktoratom.
Btw, njena starša sta oba gradbena inženirja, najbrž pupa že ves lajf posluša o teh gradbenih forah, saj vemo, da so deca kot pivnik. Pa da vseeno delaš take kozlarije? Prej kao ni imela časa hoditi po terenu, čeprav je ta podrtija 10 minut hoda oddaljena od parlamenta, zdaj pa je čas za vse mogoče in nemogoče preverke, cela armada ljudi bi se naj ukvarjala s to godljo. Pa res nimajo pametnega dela. Da ne razgljabljam, koliko bodo tudi te revizije stale…
Lepa pa je, lepa. Samo malo preveč visoko bi letala. V Dravogradu se ji še kure režijo, staršev sploh ni več iz hiše. Ko je pa kandidirala za poslanko, je njen ata celo Koroško s plakati prepopal. Saj se ti kar smilijo vsi skupaj….
Korošica503, 18.01.2024 ob 15:33
Ful naivno je šla v to. Sama neka oh in sploh pravnica, celo z doktoratom.
Btw, njena starša sta oba gradbena inženirja, najbrž pupa že ves lajf posluša o teh gradbenih forah, saj vemo, da so deca kot pivnik. Pa da vseeno delaš take kozlarije? Prej kao ni imela časa hoditi po terenu, čeprav je ta podrtija 10 minut hoda oddaljena od parlamenta, zdaj pa je čas za vse mogoče in nemogoče preverke, cela armada ljudi bi se naj ukvarjala s to godljo. Pa res nimajo pametnega dela. Da ne razgljabljam, koliko bodo tudi te revizije stale…
Lepa pa je, lepa. Samo malo preveč visoko bi letala. V Dravogradu se ji še kure režijo, staršev sploh ni več iz hiše. Ko je pa kandidirala za poslanko, je njen ata celo Koroško s plakati prepopal. Saj se ti kar smilijo vsi skupaj….
No, če niti razlike med tehnikom in inženirjem ne ločiš, potem tvoje mnenje tudi v nadaljevanju ni kredibilno.
Od kod tebi čveka, da se ji Dravograjčani smejimo? Lahko da se ji kdo od tvojih, pravi someščani se pa nimamo čemu smejati.
Glej, lahko je pod krinko anonimnosti pljuvati po komerkoli. Če bi bila ti prava Korošica, bi vedela, da se pravi Korošci vedno podpiramo. Nismo brezjajčniki, ki bi pljuvali po svojih ljudeh. Sploh pa ne po Dominiki, ki je človek na mestu, predvsem pa po zaslugi staršev poštena in iskrena.
Zagotavljam, da ji ne sežeš do pet, ne po izobrazbi in ne v smislu čustvene inteligence.
In sram te bodi, kdorkoli si že. Točno veš zakaj, a ne?
Jasno je, da je pri tem poslu želelo kar nekaj ljudi fajn zaslužit. Vprašanje je samo kdo vse in koliko jih je. Zdaj, ko je vse prišlo na plan, se pa sprenevedajo, iščejo izgovore in poskušajo valiti krivdo ter odgovornost drug na drugega. Na koncu itak ne bo odgovarjal nihče, denar bo pa poniknil neznanokam.
Posledice tega bo, da bodo akterji tega in podobnih poslov samo še bolj predrzni v prihodnje, saj bodo še enkrat v praksi videli, da se v Sloveniji velikim tatovom, koruptivnežem in prevarantom nič ne zgodi.
Korošica503, 18.01.2024 ob 16:37
Sploh pa ne po Dominiki, ki je človek na mestu, predvsem pa po zaslugi staršev poštena in iskrena.
Daj, Arturček, ne bluzi!
Uf, paranoja te ne grabi samo okrog Dominike. Tudi nekega Arturja imaš v želodcu.
Nisem moški, sem ženska, kot je lepi videti iz nicka.
In še enkrat – sram te bodi!
Načeloma naj bi nakupa nepremičnin za vsa ministrstva izvajalo Ministrstvo za javno upravo in ne posamezna ministrstva. Po sprejetih odločbah naj bi pred nakupom nepremičnine večje vrednosti (nad 300 000€) bila obvezna pred nakupom revizija nakupa in ne smo cenitev. Tako da nakup ne bi smelo izvesti Ministrstvo za pravosodje. Ministrica je hotela na svojo roko oguljofati državo in ni zrela za odstop ampak za zapor. tukaj je povezava https://www.gov.si/teme/stvarno-premozenje-drzave/