Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dr. Šekoranja Nm- mnenja prosim!

dr. Šekoranja Nm- mnenja prosim!

Drage ženske!

Včeraj, kot že velikokrat prej sem sedela v čakalnici gin. ambulante SB Nm. In včeraj, kot vsakič do sedaj, sem poslušala in sodelovala v debati pacientk o njihovih izkušnjah s posameznimi doktorji.

In vedno, prav vedno, poslušam o slabih ali celo katastrofalnih izkušnjah z zgoraj omenjenim doktorjem. Vsako je prav groza in strah imeti opravka z njim. Njegovi pregledi so praviloma zelo boleči, pacientke pogosto krvavijo po njih, ko jih po porodu zašije, anestezijo opravi z nekakšnim sprejem, ki bolečine le malo omili, ženske pa jokajo od bolečin (malo pred tem so rodile, pa jih je teh bolečin groza, ki jih še čutiti ne bi smele), rane se jim slabo celijo, ena mi je rekla, da ji je zraslo živo meso. Grozno je grob. Popolnoma brez občutka tako, da ga primerjajo z mesarjem, le da ima slednji opravka z mrtvim mesom. Nekatere njegove izjave in pripombe pacientkam so prav nizke in primitivne.

Sama nimam skoraj nobenih izkušenj z njim. Le enkrat mi je CTG pogledal v dobesedno 2 sekundah. In v bistvu sem bila vesela, ker so me ostale tako prestrašile, da sem se zaklela, da se po porodu zašijem sama, če bo dežurni on. Pa ga ni bilo, niti me ni bilo treba šivati.

Celo medicinske sestre kdaj pa kdaj upajo kaj pripomniti v zvezi z njim. Torej se ve kakšen je. In to niso le govorice.

Resnično se sprašujem zakaj človek opravlja ta poklic. In zanima me tudi zakaj ga nadrejeni ne nadzirajo in opomnijo ali celo sankcionirajo? Zakaj tak človek vsak dan ponavlja iste napake, leto za leto?.

Smo krive me? Si je katera upala kdaj glasno protestirati proti njegovemu početju?
Drage ženske, odprite usta, povejte kaj ste doživele! Prav je, da človek ravna odgovorno, posebej v takem poklicu in še bolj prav je, da odgovarja za svoje napake.

PS: S svojim ginekologom na istem oddelku, ki seveda ni zgoraj omenjeni, sem zelo zadovoljna, in kolikor slišim ostale pacientke, tudi one.

Lep pozdrav!

Če zgoraj omenjenega doktorja omeniš moji sestri, dobi kar izpuščaje. Bil je prisoten pri njenem porodu – groza in strah!!
Sama pa z njim nimam prav nobenih izkušenj. Na srečo.

Problem je v tem, da so vsi tiho! Če bi vsaka pacientka, ki je imela slabo izkušnjo z njim, napisala pritožbo, bi se kar hitro spremenil ali bi letel. Če bi vodstvo dobilo čez 100 pritožb, ne bi ostali tiho, ker je v takih primerih treba ukrepati.

Z njim nimam nobenih izkušenj, ker sem iz drugega konca Slovenije, ampak sem imela zelo slabo izkušnjo z drugim ginekologom. Zoper njega sem napisala pritožbo na ZD, kjer dela. Od njih nisem dobila odgovora, zato sem napisala pritožbo na Ministrstvo za zdravje in zagrozila, da ga bom tožila. Poklicali so me na sestanek, povedala sem svoje, zraven je bil tudi ta ginekolog, dobil je opomin in tako se je končalo. Ne vem, če je kaj zaleglo, ker sem zamenjala gin., ampak če bi vsaj 10 pacientk, ki jih poznam in so imele slabe izkušnje z njim, se pritožile, bi ga še trikrat opomnili in potem bi sledile sankcije. Vsaj mislim.

Ampak pri nas je tako, da je vsak vesel, da se je rešil takega zdravnika, na naslednje ljudi, ki ga bodo dobili, pa ne pomislijo.

V Sloveniji je na žalost tako, da je marsikateri zdravnik tako zaščiten, da se mu ne da priti do živega. To bi bilo treba spremeniti, saj ta problem je enako pereč kot korupcija.

Ženske, zberite pogum in povejte svoje! Naredite nekaj dobrega za vas in predvsem za ostale! Ne bodite tiho! Če boste vedno tiho in požrle vse, se ne bo nikoli nič spremenilo!

Kaj naj rečem – imela sem ga na porodu. brrrrrrrrr Njegov pregled me je bolel bolj, kot vsak popadek.Z vsemi tistimi kilami in trebuhom me je kar dvignilo z mize od bolečine, ko je on zaril roko not.Potem sem dobila še opazko neki v zvezi kako lahko tako skačem!!!!!!Jap, moj prvi porod je bil nepozaben, ker mi je “ob strani” stal on.Mož se je na porodu celo skregal z njim, je morala sestra poseč vmes – ma se ne spomnim več, ker mene je takrat zmanjkalo.
Sem se zaklela, da 2. rajši rodim doma, če je on dežuren. Sem pa slišala, da poleg tega, da je res grob, da je pa dober strokovnjak. To ne morem sodit, je pa res, da me je lepo zašil, rez (na koncu sem imela carskega), je bil zelo majhen in lepo se je zacelilo.
Ko sem rodila 2., sicer ni bilo njega, hvala bogu, me je pa presenetil na viziti, ko je sosedo na postelji tako lepo potolažil.Saj drugače je bil vedno grob in spuščal neprimerne opazke, no pri njej, pa kot sem rekla. Ampak je bila res potrebna tolažbe.Saj ima tudi on kakšen dober dan.

Jaz sem bila ravno v porodni, ko je on prišel noter. Verjetno sem zamenjala barve, ker je babica rekla, da naj se nič ne bojim, da ni on dežuren. Pa nisem nič rekla.

Sem vse povedala?

Me je pa pregledal, oz. on je delal ponoči. Meni je ob 2 zjutraj voda odtekla v porodnišnici in sem poklicala sestro. Ker sem imela popadke takoj na 5 minut, konstantne, sem jo vprašala, če to pomeni, da bom kmalu rodila in če me bo kdo kaj pregledal. In je rekla, da je doktor naročil, da ga lahko budijo samo če bo nujno. Zjutraj sem izvedela, da je on dežuren. Potem me je zjutraj pregledal in ne bom pozabila verjetno nikoli te grobosti. Jaz bolj nežno kuro filam, kot je on mene pregledoval.

Sama nimam izkušenj z njim sem pa slišala veliko podobnih pritožb – zakaj se nihče ne zgane???

Po moje, da je premalo konkretnih pritožb. In premalo zdravnikov, ginekologov, ki bi ustrezali ostalim:((
Če se ne motim je hotel priti delati en baje dober ginekolog iz ….ne vem iz kje, iz ene odaljene države, če ne Iranec, pa ga niso hoteli vzeti, bo šel v ptujsko bolnico.

Moje mnenje.

jaz svoje izkušnje sploh ne bom razlagala, ker je preveč… Lahko rečem le, da to kar ste napisale do sedaj sploh ni tko grozn. Fizične bolečine. Meni je pustil tudi srčne bolečine za vse čase. To se ne da nadomestit ali pozabit. Ni šans da grem sploh še kdaj v NM. Da ne bi slučajno na njega naletela.

Tudi jaz sem imela slabe izkušnje z njim. Imam tri otroke, enkrat – prvič pa sem imela spontani splav. Ker se je nekaj zakompliciralo so me moral dvakrat “čistit”, pa je bil drugič on in ko mi ni hotel dati narkoze kljub moji prošnji je zavpil”še nobena ni umrla, pa tudi vi ne boste” in ne smem se spomniti nadaljnih bolečin….. Uboge žene, ki imajo kaj opraviti z njim….

Prosim, prosim prosim, daj povej kaj se ti je zgodilo!

Nimaš kaj zgubit!
Tu si anonimna.

Jaz se pa bom potrudila, da bodo vaše izkušnje z njim prišle, do pravih ušes.

Pol tepa povabim v Novm mestu na pijačo!

Samo zmagaš lahko!

Hvala!

Prosim prosi sestro, da napiše kaj konkeretno se ji je zgodilo.

Ali pa ti napiši zanjo!

Hvala

Znanka je pred kratkim rodila v N.m. Mi je razlagala, da je en zdravnik bil pri pregledu tako grob, da mu je kar rekla, da jo ni še nikoli tako grobo pregledal kot on. Ni mi povedala njegovega priimka, ampak očitno je to on.

Vidim, da so bili te prispevki napisani že v 2007. Sedaj smo 2012 in moram rečt da je prou žalostno, da danes na POP TV v oddaji Preverjeno slišim, da ta dohtar še obratuje.

Smo 2018 in dr. Še vedno dela! Tudi sama imam slabo izkušnjo z njim. Prvo kar sem opazila je, če je ta človek pijan?? Imel je čuden nerazumljiv govor, ni hodil naravnost, vendar brez vonja.. takoj me je postalo strah. Ni bil profesionalen.
Ko je sledil pregled je bil zelo grob, ko je s klescami na koncu mogel vstavit nekakšen tampon iz povoja je pa to naredil mesarsko, bolelo je ko hudič. Reku je da sm redka ki jo to boli. Ja norčeval se je iz mene. Imam pregled čez par dni spet pri njemu. Ko berem te komentarje sem žalostna da ta sploh še dela!!

Smo 2018 in dr. Še vedno dela! Tudi sama imam slabo izkušnjo z njim. Prvo kar sem opazila je, če je ta človek pijan?? Imel je čuden nerazumljiv govor, ni hodil naravnost, vendar brez vonja.. takoj me je postalo strah. Ni bil profesionalen.
Ko je sledil pregled je bil zelo grob, ko je s klescami na koncu mogel vstavit nekakšen tampon iz povoja je pa to naredil mesarsko, bolelo je ko hudič. Reku je da sm redka ki jo to boli. Ja norčeval se je iz mene. Imam pregled čez par dni spet pri njemu. Ko berem te komentarje sem žalostna da ta sploh še dela!!

Smo 2019 in ta idiot se zmeraj dela!!!!
Zaradi njega bi lahko moja deklica umrla… hvala bogu in dr. Pisku.

No, moja deklica je pa zaradi njega preživela.

Šiv od CR zelo lep, tako da je cisto vsak ko ga je pogledal rekel, da je lep.

Sama sploh nisem hotela pred porodom brat komentarjev, ker si potem samo se bolj prestrašen.

Mi je pa recimo najbolj boleč pregled naredila ženska, ki jo moja sestra ne more prehvalit.

Sem že slišala za tega dohtarja, tud podobne zgodbe izpred 40 let. Tip je očitno sadist.

V Novem mestu sem rodila pred 9 leti in že takrat sem vedela za zloglasnega Šekoranjo, a ker sem se vodila v drugi ustanovi, novomeških ginekologov nisem poznala.
Pri prvem pregledu ob sprejemu v porodnišnico je prišel k meni nek zoprn, starejši zdravnik, ki me ni niti pozdravil, večinoma je bil obrnjen stran od mene in nekaj momljal, tako da sem ga komaj razumela, pregledal pa me je tako grobo, da sem začela krvaveti. Pa sem si rekla: “Aha, ta je torej Šekoranja. Res je katastrofa.”
Ker sem rojevala več ur, se je ekipa vmes zamenjala, tako da je bil pri samem porodu z mano drug zdravnik. Bil je prav tako starejši, vendar vljuden, prijazen. Za šivanje epiziotomijske rane sem dobila lokalno anestezijo, šival je hitro, profesionalno, tako da se danes brazgotine sploh ne vidi, pa čeprav je bila rana precej velika. Vmes mi je svetoval glede patološkega brisa materničnega vratu in priporočil kolposkopijo. Zdel se mi je krasen, zato sem osebje vprašala, kdo je ta zdravnik. Odgovor je bil: “Dr. Šekoranja.” 🙂
Ne dvomim v slabe izkušnje drugih žensk in jim še danes popolnoma verjamem, a moja izkušnja z dr. Šekoranjo je izredno pozitivna.

Meni je zaradi spremembe na materičnem vratu naredil Lettz poseg, ki je bil tako površno narejen, da bi skoraj izkrvavela po posegu. Po njegovem mnenju je bila tako močna krvavitev normalni pojav po operaciji, je rekel da lahko traja do 3 tedne (govorim o lužah krvi) in mi brez pregleda napisal odpustnico. Hvala bogu je bila sestra ki je delala tisto smeno, normalna in me ni spustila take domov, po hitrem postopku so ukrepali in me ponovno operirali (drug zdravnik)

Zdravo
Pri mojem tretjem porodu je bil dežuren dr. Šekoranja in ravno tega sem se najbolj bala. Na srečo me fizično, z rokami, ni pregledal, samo malo na hitro je pogledal in rekel, da še ne bom rodila in da bo še trajalo in je šel po 10 sekundah iz porodne sobe. Nekako sem si oddahnila, da je šel, ampak po drugi strani pa sem bila zaskrbljena, kako je ocenil položaj, saj sem čutila, da bom rodila vsak čas. Izkušena babica je vedela, da bo to hitreje, kot je rekel dr. in je stvar vzela v svoje roke in res sem rodila čez dve minuti. Mogoče se mu ni dalo ubadati z mano, ker je čez pol ure končal nočno.
Slišim pa marsikaj o njem, da je grob, nekatere ga tudi pohvalijo in tudi, da je sicer dober strokovnjak.

New Report

Close