Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dr . Uroš Ahčan

Dr . Uroš Ahčan

Ste bile pri njemu na kaksnem posegu? Zadovoljne?

Roke si umije 1-krat na dan. Iz 1. roke. Povej profesor, je res, a ne?

Se kdo?

Pojdi na stran Zdravniki.org. Za kar precej zdravnikov najdeš mnenja pacientov in to za in proti. Ne sprašuj na mon-u, to je je bil včasih kar zabaven zajebantski forum s celo nekaj  inteligentnimi temami, a že zelo dolgo ni več.

njeggova privat klinika- hvala, nikoli več. Se je usral, da bo šlo v medije, se je izognil blamaži in dal denar nazaj.

Kaj pa je bilo? A je zajebal operacijo?

Odgovor na objavo uporabnika
polenta491, 02.05.2025 ob 17:04

njeggova privat klinika- hvala, nikoli več. Se je usral, da bo šlo v medije, se je izognil blamaži in dal denar nazaj.

Kaj se je zgodilo?

V zdravstvu se marsikaj zgodi. Povsod. V medije pride drobec. Tisto, česar se res ne da skriti.

Stvar je zelo preprosta. Napake se ne dogajajo iz malomarnosti. Dogajajo se ker smo ljudje.

Ker tako kot ti rečeš uh narobe sem izračunal,  zajebal sem… nehote, tako zajebe vsak človek.  Tisti, ki se mora odločati hitro, pametno, zbrano in pravilno so ravno delavci v zdravstvu. Vam povem, da smo vsi izčrpani. Vam povem, da sem včeraj dežurala.  Vam povem, da ni res, da imaš po 12 urnem šihtu pavzo. Nimaš je. Vam povem, da nimam malice. Mislim ne jem malice. Nimam časa.

A se lahko zmotim? Ne. Ne smem se. Ali se zmotim? Da, zmotim se. Zakaj? Ker sem človek. Ker imam sposobnosti kot vsi mi ljudje, ker mi pade koncentracija pa čeprav si tega ne želim. Odgovarjam za svoje napake? Vedno. Pogovor z nadrejenim, ocena napake, če bi bila napaka hujša ali taka, ki bi nosila posledice, bi bila verjetno že pri psihiatru. Se lahko zgodi velika napaka? Lahko. Zelo hitro. In ne iz malomarnosti. Lahko se zgodi v trenutku nezbranosti. Lahko se zgodi, ker imaš tako močno menstruacijo, pa nisi bila na wcju, ker v tem trenutku ne moreš na wc.

Zgodi se napaka nam. Zdravstvenim delavcem. Zdravniku, medicinski sestri, fizioterapevtu, farmacevtu, radiološkemu inženirju, delovnemu terapevtu in drugim. Nam. Vsem.

Hvala. ( in nikoli ne bo drugače in nikjer ni drugače, ker smo vsi samo ljudje).

White rose, 02.05.2025 ob 17:57

V zdravstvu se marsikaj zgodi. Povsod. V medije pride drobec. Tisto, česar se res ne da skriti.

Stvar je zelo preprosta. Napake se ne dogajajo iz malomarnosti. Dogajajo se ker smo ljudje.

Ker tako kot ti rečeš uh narobe sem izračunal,  zajebal sem… nehote, tako zajebe vsak človek.  Tisti, ki se mora odločati hitro, pametno, zbrano in pravilno so ravno delavci v zdravstvu. Vam povem, da smo vsi izčrpani. Vam povem, da sem včeraj dežurala.  Vam povem, da ni res, da imaš po 12 urnem šihtu pavzo. Nimaš je. Vam povem, da nimam malice. Mislim ne jem malice. Nimam časa.

A se lahko zmotim? Ne. Ne smem se. Ali se zmotim? Da, zmotim se. Zakaj? Ker sem človek. Ker imam sposobnosti kot vsi mi ljudje, ker mi pade koncentracija pa čeprav si tega ne želim. Odgovarjam za svoje napake? Vedno. Pogovor z nadrejenim, ocena napake, če bi bila napaka hujša ali taka, ki bi nosila posledice, bi bila verjetno že pri psihiatru. Se lahko zgodi velika napaka? Lahko. Zelo hitro. In ne iz malomarnosti. Lahko se zgodi v trenutku nezbranosti. Lahko se zgodi, ker imaš tako močno menstruacijo, pa nisi bila na wcju, ker v tem trenutku ne moreš na wc.

Zgodi se napaka nam. Zdravstvenim delavcem. Zdravniku, medicinski sestri, fizioterapevtu, farmacevtu, radiološkemu inženirju, delovnemu terapevtu in drugim. Nam. Vsem.

Hvala. ( in nikoli ne bo drugače in nikjer ni drugače, ker smo vsi samo ljudje).

Pa kaj je zdej zo?

Nismo po tvoji izpovedi sprasevali!

Ko boste ocenjevali nekega zdravnika… in boste rekli mene je zajebal. Alpa zajebali so me.

Možno,  da so vas. Čudno in nenormalno bi bilo, če ne bi. Težje kot je tvoje delo, prej se zmotiš.  Vlagaš trud in napor,  ko si sploh ne predstavljate kak napor je to.

Ko boste naslednjič kritizirali samo pomislite  – opravlja najtežje možno delo. Kirurg, zdravnik, reševalec,  policaj, sestra, operater radiološke naprave, gasilec, negovalka… sebe daje za druge. In dela napake. Ker jih delaš tudi ti. Ker ne bi bilo normalno, če jih ne bi.

Ko greste k zdravniku morate vedeti,  da vas lahko zajebe. In tako je. Samo napaka zdravnika je drugače kot napaka frizerke,  pa še nad njo se zgražate.  Mislim pomislite nase.  Napor,ki ga vlagamo v to, da se ne zmotimo je …ogromen.

A ti povprasas malo, kateri mehaniknje OK? preden peljes avto na servis?????.?…..

žal so mnogi svoj imidž zgradili zaradi medijev,,,

Napačno operirano koleno, levo namesto desnega… Malomarnost.

Zdrav želodec odstranjen? Malomarnost.

Pozabljene gaze v trebušni votlini? Malomarnost.

Prerezan žolčni vod med operacijo in se je predolgo zavlačevalo za reševanje problema… Malomarnost.

Povzročene smrti, napačne diagnoze, ..ah, saj vam pa nič ni, pojdite domov, pa eno tabletko za bolečine vzemite…človek umrl…

…..

In še in še.

Utrujenost je samo izgovor.

Največ napak pride ravno med rutinskimi operacijami.

Če niste zmožni za delo v zdravstvu zaradi utrujenosti, pejte na bolniško. Ne pa, da zaserjete življenje človeku. Ker ste utrujeni. Fak!

Operacija, 02.05.2025 ob 20:55

Napačno operirano koleno, levo namesto desnega… Malomarnost.

Zdrav želodec odstranjen? Malomarnost.

Pozabljene gaze v trebušni votlini? Malomarnost.

Prerezan žolčni vod med operacijo in se je predolgo zavlačevalo za reševanje problema… Malomarnost.

Povzročene smrti, napačne diagnoze, ..ah, saj vam pa nič ni, pojdite domov, pa eno tabletko za bolečine vzemite…človek umrl…

…..

In še in še.

Utrujenost je samo izgovor.

Največ napak pride ravno med rutinskimi operacijami.

Če niste zmožni za delo v zdravstvu zaradi utrujenosti, pejte na bolniško. Ne pa, da zaserjete življenje človeku. Ker ste utrujeni. Fak!

Ne. Si upam trditi,  da ni malomarnost.

V primeru kolena so imeli v sosednji sobani reanimacijo. Leteli so oživljati kolikor sem slišala.  Vem pa da si ne predstavljate psihičnega stanja ko nekoga oživljaš.  Ne veste kaj to naredi v ljudeh. Kako sposoben moraš bit, da sploh opravljaš ta poklic. Ker tega ne zmore vsak.

Izkušeni doktorji so vajeni marsičesa. Tudi oživljanja. Zato mi ne srat.

Seveda se dogajajo napake. Dohtarji so utrujeni, eni delajo na petih lokacijah. Je treba kasirat, dokler se še da:)

Dobro, White rose, napake se dogajajo. Malomarnost žal tudi. To sprejemamo, malo težko, ko zaserjemo mene ali koga mojih, a sprejmemo. Ne moremo pa sprejeti sprenevedanja, laganja direkt v obraz, zatajevanja, skratka, ko pride do napake ali malomarnosti je to potrebno priznati in plačati, mili moji dohtarji, plačati. Tu vidite mi je pa Amerika všeč. Milijoni za vaše utrujenosti in podobno, kar je edino pravilno. A to pa ne, če ne morete okriviti administratorke, ali če res ne gre drugače vsaj zadnjo srednjo medicinsko sestro, dohtar prav gotovo ni nič kriv, nikoli kajne. Je goba pijana, (mimogrede so kirurgi še take pijandure kot so bili včasih ali so zdaj že prešaltali na druge substance), morala reanimirati, ja koga neki, sebe bi moral, da bi pravo koleno operiral. Pa je ta žrtev saj dobila kakšno smiselno odškodnino ali so mu ponudili klošarski drobižek kot onemu, ki so mu odrezali zdrav želodec.  Saj res kaj je pa s ta rakastim, je že blagopokojen, všeč bi vam bilo kajne, da ne bi delal cirkusa. Vsa čast redkim izjemam v vaših vrstah, res je, tudi taki so, a vas je drugačnih preveč. In kdo je vse to plača, vaš študij, vaše plače, no o tem pa drugič.

Mene zanima Ahčan!

Bi ga izbrala za dvig prsi.

Izkušnje?

Bela roža iz Aten, 02.05.2025 ob 22:01

Dobro, White rose, napake se dogajajo. Malomarnost žal tudi. To sprejemamo, malo težko, ko zaserjemo mene ali koga mojih, a sprejmemo. Ne moremo pa sprejeti sprenevedanja, laganja direkt v obraz, zatajevanja, skratka, ko pride do napake ali malomarnosti je to potrebno priznati in plačati, mili moji dohtarji, plačati. Tu vidite mi je pa Amerika všeč. Milijoni za vaše utrujenosti in podobno, kar je edino pravilno. A to pa ne, če ne morete okriviti administratorke, ali če res ne gre drugače vsaj zadnjo srednjo medicinsko sestro, dohtar prav gotovo ni nič kriv, nikoli kajne. Je goba pijana, (mimogrede so kirurgi še take pijandure kot so bili včasih ali so zdaj že prešaltali na druge substance), morala reanimirati, ja koga neki, sebe bi moral, da bi pravo koleno operiral. Pa je ta žrtev saj dobila kakšno smiselno odškodnino ali so mu ponudili klošarski drobižek kot onemu, ki so mu odrezali zdrav želodec.  Saj res kaj je pa s ta rakastim, je že blagopokojen, všeč bi vam bilo kajne, da ne bi delal cirkusa. Vsa čast redkim izjemam v vaših vrstah, res je, tudi taki so, a vas je drugačnih preveč. In kdo je vse to plača, vaš študij, vaše plače, no o tem pa drugič.

Pa Ti plačaš,  ko narediš napako?

Hmmm. Zakaj za vraga nisi postala zdravnica.

Da, kot vsak zdravnik. Sposoben, sicer ne bi naredil faksa. Delaven, sicer ne bi naredil faksa, izkušen,  …

Kaj o njegovih sposobnostih koncentracije pa bi mogla vprašati katero od pacientk, ampak kot slišim so s prsmi zadovoljne.

Tako je White rose. Plačam  iz svojega žepa. Celo, če se pokaže višek, pride tako imenovana inšpekcija, ki me zaslišuje kako in od koga sem pofulila preveč denarja. Zakaj nisem postala zdravnica? Ker me ta njihova vzvišenost, da ne rečem napihnjenost ni nikoli privlačila. Mi je pa žal, da nisem fizičarka, samo kaj ko so za to potrebni res odlični možgani. Ne nimam jih, pa vi vrli dohtarji tudi ne.

Bela roža iz Aten, 03.05.2025 ob 11:43

Tako je White rose. Plačam  iz svojega žepa. Celo, če se pokaže višek, pride tako imenovana inšpekcija, ki me zaslišuje kako in od koga sem pofulila preveč denarja. Zakaj nisem postala zdravnica? Ker me ta njihova vzvišenost, da ne rečem napihnjenost ni nikoli privlačila. Mi je pa žal, da nisem fizičarka, samo kaj ko so za to potrebni res odlični možgani. Ne nimam jih, pa vi vrli dohtarji tudi ne.

Danes Mi je v lekarni farmacevtka magistra izdala kremo za mazanje prsta na nogi in na listek napisala 2x na dan per os. To pomeni, da bi morala kremo pojesti.

Napaka se je zgodila mimogrede. Med mojo obravnavo ji je na tla padel svinčnik.  Dovolj, da človeka zmede.

Napake v zdravstvu so včasih katastrofalne. Napake v drugih poklicih malo manj.

Da vas vidim rože… kako bi se znašle,če bi nosile takšno odgovornost, kot jo nosijo zdravstveni delavci.

ne bi ga izbrala. Izkušnja z roko je bila vzgojna, če bi ga ubogala, poslušala, bi bila invalid. K sreči sem šla po druggo mnenje in bila 3 dni zatem pod nujno operirana.

New Report

Close