Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Dr. Uroš Dobnilar – Izjava za javnost

Dr. Uroš Dobnilar – Izjava za javnost

WTF je Uroš Dobnilar? A je on vsevedni pametnjakovič ali branjevec?

ti si že zdaj čista nula od človeka
[/quote]
Nekaj resnice je na tem, sicer se z nečim takim kot ste vi trije moji “sobesedniki” tukaj sploh ne bi pregovarjal.
Blagor ubogim na duhu, kajti njih je nebeško kraljestvo! Za vas tri to 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drži.

Švedi imajo trenutno 3x večjo smrtnost na 1 mio prebivalcev kot Slovenija. Čez nekaj dni bo njihova smrtnost 5x večja itd. vse dokler ne bodo sprejeli ostrejših ukrepov… če ne bo že prepozno. Če bodo tako nadaljevali, bodo skandinavska Italija.

Se vam zdi, da bi take neumnosti klobasal nekdo, ki je zdravnik? Mogoče pa je in je zaprt ob gugalnici v tretjem nadstropju idrijske bolnišnice na griču?

https://www.vecer.com/intervju-dr-uros-dobnikar-ko-clovek-odpre-srce-ne-zboleva-6640147

A tale je kvalificiran s strani delodajalca za podajanje izjav v javnost?
Po moje ga bodo odpremili z lučjo svobode in odprtega srca….

Hvala, zelo poučno in obenem zdrava kmečka logika.
Kje se vam lahko pridružimo?

Gospod Uroš, ne neki drugi strani sem kar v naslovu intevljuja z vami prebral, “Verjamem v inteligenco narave in vesolja”.

Verjetno bi bilo bolje reči, da verjamete v inteligentnost narave in vesolja. Tudi sam bi rad verjel v obstoječo inteligenco vesolja in narave, ker bi prav inteligenca lahko dovolj modro ocenila vse nevarnosti in zaznala zlorabe. Kdo drug? Inteligenca je tista skupina posameznikov, ki to zmore. Po svoji naravi so inteligenca vsi tisti, ki so prišli z inteligentnim razmišljanjem na plano kot sad tega, danega vesolja. Danega zgolj v najožjem smislu, ker ga verjetno nihče ni posebej dal prav nam. Čeprav se komu to tako zdi. Prav inteligenci pa tega občutka ne bom pripisal.

Antropocentrično (torej vsaj nekoliko izkrivljeno) in samovšečno se mi zdi, da nekim višjim (večjim) silam pripisujemo lepe lastnosti, ki jih radi pripisujemo sebi. Kar te, iste. Ne vem, od kod zamisel, da je narava inteligentna. Zakaj? Če pa bi bila, in če je (pa tudi, če ni), potem je virus lahko enako inteligenten (tu ta pojem uporabljam v vašem smislu). Načeloma bi se lahko kdaj mimogrede izkazalo, da je inteligentnejši od človeka. Virus ima iste možnosti v tem vesolju kot ljudje. Ali ne? Zakaj bi bilo to vesolje posebej naklonjeno tej naši vrsti? Ker smo mu bliže? Ker ga malo bolje razumemo (kot virusi npr.)? Ker smo prav posebej simpatični? In naposled, ker mislimo lepe misli? (ne zmorem brez opombe: obenem pa delamo velika sranja.)

Seveda bolj ugibam, da morda v celoti tako razmišljate. Težko bi tudi tehtala, kdo ima bolj prav. Vseeno pa je res, da se je naša vrsta morala v preteklosti večkrat in vsakič izviti iz kake nevarnosti, da je obstala. Verjetno je tudi res, da nas tale C19 še ne bo ukinil.

Nazorno pa nam je pokazal, kako dobro ga zmoremo raznesti. Mi, ljudje, ne veter, voda ali ptiči. In kako slabo ga zmoremo osamiti. To priznanje mu gre.

Bojan

Uredništvu: boste popravili priimek avtorja izjave v naslovu opečnate barve?

New Report

Close