Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Draga kozmetika, je smisel?

Draga kozmetika, je smisel?

Imam zelo suho kožo, sicer neproblematično,  ampak res suho, uporabljam olje za obraz ter kremo,  trenutno sem na Afrodita kremi. Ker sem suha, se vsaka gubice še bolj vidi. Sprašujem se, koliko je tu resnice pri kozmetiki in koliko natega? Uporabljala sem tudi dražje kreme ki stanejo do 70 e.Nisem več mlada,  kmalu bom 50, koža je za moja leta lepa, vseeno pa se kažejo gubice. Če bi imela par kilogramov več, bi bilo za kožo na obrazu bolje , ker bi bila bolj napeta (ne pa za postavo😁). Katere kreme in olja uporabljate ve, ki imate res suho kožo? Predvsem za olja me zanima. Hvala za mnenja . Anonimen 3649, ti pa kar preskoči temo, zmenjeno?

Jaz sem se odločila za nekaj kil. Zaenkrat ne rabim kremic.

Nima smisla. Itak smo prah in se bomo povrnili v prah.

Odgovor na objavo uporabnika
Nekaj kil, 14.03.2025 ob 18:34

Jaz sem se odločila za nekaj kil. Zaenkrat ne rabim kremic.

Dobra 😁. Meni ne rata, dobim kilce  gor pa jih spet zgubim, tako da se moram drugače boriti proti gubicam

Vecina mojega nabora so korejski produkti, imam tudi par serumov za obcasno nego poceni blagovnih znamk, pri samih kremah pa prisegam na Baleo. Si pa ob izpostavljenosti mrazu ali soncu vsak drug vecer namazem obraz z arganovim oljem, drugace pa 1-2x tedensko uporabim olje.

Me pa zanima, kaj za okoli oci? Sem poskusila par korejskih in nesteto drugih, tiste za po 50 in kao proti gubam me pecejo, tiste do 50 so mi presvoh, olje mi pa ne sede na podrocje okoli oci.

Korejska kozmetika, 14.03.2025 ob 18:42

Vecina mojega nabora so korejski produkti, imam tudi par serumov za obcasno nego poceni blagovnih znamk, pri samih kremah pa prisegam na Baleo. Si pa ob izpostavljenosti mrazu ali soncu vsak drug vecer namazem obraz z arganovim oljem, drugace pa 1-2x tedensko uporabim olje.

Me pa zanima, kaj za okoli oci? Sem poskusila par korejskih in nesteto drugih, tiste za po 50 in kao proti gubam me pecejo, tiste do 50 so mi presvoh, olje mi pa ne sede na podrocje okoli oci.

Jaz uporabljam za okoli oči od Afrodite .

https://naravnalepotasevilla.net/product/mazilo-iz-smilja/

jaz uporabljam to, je super

Ni smisla. Sploh veš kaka kemija je v teh kremah??? Pol se pa čudite diagnozi raka!
Uporabljaj bio olivno olje

Imam zelo suho kožo in mi ustreza Balea Aqua, ne pa kaka mastna krema.

Svinjska mast tako v prehrani kot za kožo

Jji

Sprobaj Uriage in Svr….obe francoski za ljudi z težavami z kožo…mozolji,dermatitis,atopija,za lasišče prhljaj,razpokana koža….prodaja se po lekarnah…ni nekih reklam ampak so super artikli….

Ne, nima smisla. Nemci delajo teste in po navadi zmaga najcenejša Lidlova kozmetika.

Azijke, sploh Kitajke, pa še zdaj kolagen vase dobivajo tako, da jejo kurje kremplje.

Ja, svinjska mast, žolce, kurji kremplji, polži…to mora imet krema not ali pa skozi prehrano. Drugo je vse kemija. Žal

Jaz sem imela zelo suho kožo in odkar uporabljam kozmetiko, ki jo dela prijateljica, ki res šteka kožo, je vse tip top. Ni poceni, nikakor pa ni tako draga kot nekatere trgovinske, kjer plačujemo ogromno samo za marketing. In sestavine ima samo ekološko certificirane.

Mimogrede, z oljem ne boš nikoli odpravila suhe kože. Olje kože ne vlaži.

Kot je ena napisla sem jaz na istem.Uriage kozmetika za suho kožo linija Xemose.Imajo sindet in kremo,ki sem jih kupila v Leposani na Rudniku. Punca tam je rekla da je to daleč najbolj prodajana linija od njih.Potem sem videla da se dobi tudi na Lekarnarju na spletu in naročujem tam,ker imajo včasih tudi akcije. Mož ima težave z prhljajem in koristi njihov kerato šampon in losijon,ki ga pošpricaš po glavi po kopanju in odpravlja luske oz.hraste na glavi.Super zadeva uglavnem….

Večina cene kozmetike je znamka in marketing.

Rabiš kremo ki vlaži (s hiluronsko kislino). Dober pilling – recimo glikolno kislino. Ne mehanski. Zvečer čez kremo ricinusovo olje. Je naravni botox :). Ene dvakrat tedensko kakšno vlažilno masko. Krema je meni super od khiels. Za obraz in za okoli oči. Btw ne rabiš posebne za okoli oči. So iste sestavine, samo manjša pakunga in višja cena :).

Pa kot so že omenili, kolagen. Kostna juha, želatina….čim manj oz. nič če je možno sladkorja (uničuje kolagen) in čim manj predelane hrane. Pazit da si dovolj hidrirana, torej pitje zadostne količine vode in elektrolitov.

In najpomembnejše – krema s sfp. Dnevno! Če je le možno tudi fizično zaščitit kožo pred soncem.

Avokadovo in ricinusovo olje. Prvi vlaži, drugi gladi. Izjemna sta.

NE, draga kozmetika res nima nobenega smisla.
Ce bi se vsaka uporabnica dragih krem in mask vsaj malo poglobila v vsebino, bi kmalu prisla do zakljucka, KAJ BISTVENO vsebujejo.

Menim pa, da ste, sicer dobronamerne svetovalke, ali zavedene ali pa res ne poznate dejstva.
Namrec, RICINUSOVO olje je odlicno za rast las in obrvi.

NIKAKOR NI DOBRO za KOZO na obrazu, ker vam bodo zacele na obrazu poganjat dlacice! Mnogo njih!

Zamenjale ste ali pa tega niti ne veste, da se v lekarni, za 5 ojrou, dobi:

GLICEROL,

ki je prisoten v vsaki, bolj spodobni, kremi.
Osebno uporabljam glicerol kar direktno na ksiht.

glicerol-ni-glicerin:

.https://cosmedoc.si/2019/01/10/glicerol-ni-glicerin/

DebelaKrota, 17.03.2025 ob 07:36

NE, draga kozmetika res nima nobenega smisla.
Ce bi se vsaka uporabnica dragih krem in mask vsaj malo poglobila v vsebino, bi kmalu prisla do zakljucka, KAJ BISTVENO vsebujejo.

Menim pa, da ste, sicer dobronamerne svetovalke, ali zavedene ali pa res ne poznate dejstva.
Namrec, RICINUSOVO olje je odlicno za rast las in obrvi.

NIKAKOR NI DOBRO za KOZO na obrazu, ker vam bodo zacele na obrazu poganjat dlacice! Mnogo njih!

Zamenjale ste ali pa tega niti ne veste, da se v lekarni, za 5 ojrou, dobi:

GLICEROL,

ki je prisoten v vsaki, bolj spodobni, kremi.
Osebno uporabljam glicerol kar direktno na ksiht.

glicerol-ni-glicerin:

.https://cosmedoc.si/2019/01/10/glicerol-ni-glicerin/

Ja ricinusovo olje kreira mešičke dlak in potem imaš kosmat fris 😀

Mislim kje jih najdete resno? Ste oš končali? Že več kot desetletje vsak večer uporabljam ricinusovo olje po celem telesu in obrazu, pa nimam nič več dlak kot sem jih imela 10 let nazaj :). Nimam pa niti gub, raznih flekov od sonca, povešene kože in podobnih stvari ki pridejo z leti. Pa sem skoraj 50.

Vsaka, vsaj malo izobrazena, zenska bo razumela moj post.
Vi pa kar se naprej uporabljajte ricinusovo olje na telesu.
Se bolje, na obrazu.  😂

DebelaKrota, 17.03.2025 ob 13:55

Vsaka, vsaj malo izobrazena, zenska bo razumela moj post.
Vi pa kar se naprej uporabljajte ricinusovo olje na telesu.
Se bolje, na obrazu.  😂

Zakaj pa ne? Kaj pa na trepalnice in obrvi?  To naj bi pospeševalo rast le teh.

o bog, 17.03.2025 ob 10:56

Ja ricinusovo olje kreira mešičke dlak in potem imaš kosmat fris 😀

Mislim kje jih najdete resno? Ste oš končali? Že več kot desetletje vsak večer uporabljam ricinusovo olje po celem telesu in obrazu, pa nimam nič več dlak kot sem jih imela 10 let nazaj :). Nimam pa niti gub, raznih flekov od sonca, povešene kože in podobnih stvari ki pridejo z leti. Pa sem skoraj 50.

Tudi jaz že pol leta  uporabljam ricinusovo olje za obrvi, ki naj bi se zgostile. Malo namažem, na vlažno kožo, tudi drugje. Nikjer novih dlačic. Izgleda deluje samo pri nekaterih. Sem pa krepko čez 50.

Ne, ni vredno. Koza rabi za umivanje vodo, za mazanje pa mascobo. Ce ni bolna, seveda. Naj ti v lekarni namesajo eucerol + 20% vode, to je vse, kar rabis.

Olje naredi samo lipidni sloj, se ne absorbira, prevelike molekule, (skvalan iz olja je boljši, imam iz muellerja Olival) vlaži pa sploh ne. Jaz uporabljam od The Ordinary kozmetiko, v bistvu so to nekako posamezne sestavine, pa poceni, poglej na spletu, izpolniš anketo in ti svetujejo kaj uporabiti, glede na težave. Za več izkušenj pa priporočam fb Ljubim kozmetiko, v iskalnik vpišeš kar te zanima.

New Report

Close