Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Drage navade naroda

Drage navade naroda

najbolj pocen bo, da greš kar pod vlak.

nobenih stroškov več

Pri nas je bilo zelo podobno. Potem je pa prišla corona, in če je bilo kaj dobrega v tem je bilo to, da nam je korenito spremenila navade.

Enkrat tedensko je  samo še kolegij , kavo tam skuhamo , rogljičke ali pecivo pa tudi vedno kdo prinese . Kolegij pa  tudi  oddotkamo po hitrem postopku da čimprej skliznemo domov še pred prometno konico.

Narejeno je vse če ne še celo več. Nobene slabe volje med sodelavci. Vsi zdravi vsi ,neobremenjeni. Nobenih kregarij več okoli dopustov, bolnišk..itd.    slabe volje zaradi listkov od redarjev itd. Šef je sproščen za zafrkancijo ,prej je bil zagrenjen do amena. Lastnik zadovoljen.  Vsi srečni.

Edino lastniki avtomatov  pomoje ne najbolj.  Taprvi je Guzelj odpeljal svoj avtomat za kavo 🤣

Univerzumu HVALA za ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo.

HVALA za to temo.

Zakaj me napadate? Jaz se zavedam da je vsak sam odgovoren. Ampak a se vi zavedate da če si v okolju ki te bombardira z štručko, kafanami in trafikami da je zelo težko ljudem.

Zakaj imajo na Norveškem omejitve prodaje alkohola in moraš v neko posebno “lekarno” po flašo? Zakaj je toliko teh reklam? Se sploh zavedate v kakšni družbi živite in koliko je te nesnage po cesti, radiju, plakatih?

Če me forsirate vsak dan z oglasi za avto potem povprečen človek MISLI da to rabi in da vsi to imajo in se gre z enim podpisom kreditirat za 7 let. Razumete kaj vam govorim? Lahko naročim vodo v lokalu? Zakaj sladkorne pijače niso obdavčene in z opozorilom kot cigarete? Se lahko strinjamo? Kdo kupi avto ki gre 350kmh v Sloveniji? Pošten državljan ki potem vozi po omejitvah? A vi razumete da imamo šibke ljudi med nami ki trpijo v tej družbi? Kako se počuti “močna” ženska ko so plakati z nagimi 19 letnicami v kopalkah? In kako se se počuti vegetarijanec ko mu šibajo reklame za meso po tv in plakatih? Zamislite se enkrat kje smo pristali.

Na žalost mora imeti človek danes za zdravo prehrano predvsem čas! Zdravo obrok si pripravimo sami, zato pa ni časa.  Vse je tako sprogramirano, da v vsakem trenutku zadovolji naše potrebe in slasti, vse je dosegljivo in relativno poceni, če šteješ le en nakup enega izdelka. In ko se ti mudi – in komu se danes ne mudi – najprej posežeš po hitri hrani in sladkarijah ter sladkih pijačah.

Jaz sem se prepričala, da imam dovolj časa za zdravo prehrano. Je pa res, da za to porabim nekaj ur na dan… 3 povprečno.  In pri tem poskrbim tudi za partnerja, tudi z dvema obrokoma, dostikrat oba topla.

Treba je postaviti prioritete. Moja je zagotovo zdrava prehrana. In najbolje se počutim, ko jem izključno po ajurvedskih principih.  Tu pa ni nobenih rogljičev ali običajnih sladkarij, pa je vseeno vsemu zadoščeno.  Je pa treba imeti čas za ajurvedsko prehrano, saj je bolj način življenja, kot le prehrana.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3917, 21.03.2023 ob 23:21

Sem sofer kombija in se ne morem zdravo prehranjevati. Kavice kupujem na caffe avtomatih, sendviče pa na bencinskih servisih.

Aha, ha, kakšen štos pa je to? Ali si že slišal za termo posode, za termovke. Pa tudi kakšne večje izolirne vreče obstajajo. Termovka je za čaj ali kavo. Temo posode za mineštre, razne solate, za priloge iz ajdove kaše, prosa, ….Vse skup vržeš v izolirno vrečo in greš.Zraven daš kos kruha, sadje.  Ješ lahko pa v kombiju in na mnogih javnih  mestih.

Anonimno 639264, 22.03.2023 ob 16:40

Aha, ha, kakšen štos pa je to? Ali si že slišal za termo posode, za termovke. Pa tudi kakšne večje izolirne vreče obstajajo. Termovka je za čaj ali kavo. Temo posode za mineštre, razne solate, za priloge iz ajdove kaše, prosa, ….Vse skup vržeš v izolirno vrečo in greš.Zraven daš kos kruha, sadje.  Ješ lahko pa v kombiju in na mnogih javnih  mestih.

in juhice voziš 1 teden v termovki. Res preprosto.

Hobby ekonomsit, 22.03.2023 ob 15:53

Zakaj me napadate? Jaz se zavedam da je vsak sam odgovoren. Ampak a se vi zavedate da če si v okolju ki te bombardira z štručko, kafanami in trafikami da je zelo težko ljudem.

Zakaj imajo na Norveškem omejitve prodaje alkohola in moraš v neko posebno “lekarno” po flašo? Zakaj je toliko teh reklam? Se sploh zavedate v kakšni družbi živite in koliko je te nesnage po cesti, radiju, plakatih?

Če me forsirate vsak dan z oglasi za avto potem povprečen človek MISLI da to rabi in da vsi to imajo in se gre z enim podpisom kreditirat za 7 let. Razumete kaj vam govorim? Lahko naročim vodo v lokalu? Zakaj sladkorne pijače niso obdavčene in z opozorilom kot cigarete? Se lahko strinjamo? Kdo kupi avto ki gre 350kmh v Sloveniji? Pošten državljan ki potem vozi po omejitvah? A vi razumete da imamo šibke ljudi med nami ki trpijo v tej družbi? Kako se počuti “močna” ženska ko so plakati z nagimi 19 letnicami v kopalkah? In kako se se počuti vegetarijanec ko mu šibajo reklame za meso po tv in plakatih? Zamislite se enkrat kje smo pristali.

No jaz sem debela kot pujs, pa se nič ne počutim ko lepe ženske na plakatih vidim. Al pa v živo. Lepe ženske pač. Ti polepšajo trenutek. Isto me ne privabijo reklame za avto. Ali pa žemljice. Imam možgane. Imam nagone. Imam možgane zato da nagone kontroliram. Mora res ves ostal svet skrbeti za to da tebi ne bodo na razpolago stvari ki jih ne smeš zato ker si ti tako šibko bitje da se jim nisi zmožen upreti? Je na nas ostalih da te prisilimo v disciplino ker se sam nisi zmožen? Je na nas ostalih kontrolirati tvoje občutke ker jih sam nisi zmožen? Predvidevam da si zdrav, lahko hodiš, imaš roke, sluh, vid….se na ulici če srečaš invalida na vozičku skriješ? Ne? Zakaj ne? Veš kakšne občutke v njemu spodbujaš s tem ko hodiš po ulici?

New Report

Close