Drage znamke, ali normalne cene oblačil in čevljev
važen je okus in smisel za oblačenje, kombiniranje, imam kolegico, denarja ko solate, same firme, ni da ni, pa to konkretno drago, desigual je prepoceni..V glavnem, okusa in smisla pa nobenega, dokler je nisem poznala in samo videvala, sem si mislila, kje za boga najde take obupne cunje, ne barva, ne kroj, ne situaciji primerno, nič ni štimalo..Meni je izgledalo kot najcenejša varianta iz kakšnega cenenega butika, kakšne ful ugodne aliexpress variante itd..Ampak sem potem videla da ima same drage firme..Izgleda pa obupno vse skupaj.
Če se ti znaš lepo in okusno oblečt iz Takkota, Newyorkerja, hm-a,soliverja itd..Hvala bogu, nič ti ne koristi firma, če človek nima okusa in smisla za to.
To, da so cote isti drek, lahko reče samo nekdo, ki ni nikoli imel v rokah kakovostnega oblačila.
Najdi ti meni v Primarku pulover iz čiste volne, pa da ne grize, in se bova potem pogovarjali. A veš, koliko tehta na primer plašč iz fine, prave volne? Par dek. Sploh ne veš, da ga imaš oblečena, greje te pa kot radiator. Tisti sintetično plašč iz Primarka pa tehta par kil, na kilometer vpije, da je sintetičen, gor se mu lepijo lasje, smeti in prah, in čez eno leto ga lahko samo vržeš stran.
Moja hči, najstnica, ki tako kot večina punc rada kupuje cotke za par evrov, v Primarka ne zahaja več, ker pravi, da je pa to res pofl od pofla.
Da bi kupoval poceni.
Danes sem imela oblečen pulover, star več kot 20 let, Marina Yachting. Bil je res drag, vedno znova ga rada oblečem, letnica se mu ne vidi. Ostali kosi so bili novejši, hkače , čevlji…
Imam vrsto oblek, ki so po dolgih letih lepe, delujejo sveže, saj vedno kupim samo vrhunske materiale. Na koncu je to ceneje.
Ah, sama si kupm tist kar mi je res všeč, pa nima veze al je to firma al ne. Večinoma pa kupujem npr dražjo res obutev, sploh za jesen pa zimo in pa kakšne jakne, bunde, tuki mi res ni škoda nobenga dnarja. Za vso osralo garderobo pa kar mi je všeč. Sm par stvari tud kupla npr v Primarku, čist ok. Imam tud npr par hlač tud za cca 20€ že dolg cajta, čist nič jim ne manjka, še zmer kot nove.
Tko da res težko da bi se kej znucal, se prej sama naveličam in potem dam naprej. Je pa res da imam garderobe, obutve res velik, tko da ne nosm skoz eno in isto, zato vrjetn tud vse skup dlje cajta obstane kot novo.
Ah, imam tud kr neki majčk po cca 5€, pa kakšnih supergic za spomlad za cca 20€, čist ok.
Pri 19 sem šla v prvo službo in sem si nakupila polno omaro poceni cunj. Ene so bile čist ok, večina pa je po par pranjih izgubila obliko. Po par mesecih nisem imela kaj obleči. Moja mentorica, takrat stara okoli 40 let, me je naučila minimalizma. Ne 6 majic po 5 eur ampak 2 kvalitetni. Vse po dva, dvoje hlače, dve krili, dve jakni, dve lepi bluzi, dve srajci, dva kostima, dvoje kavbojk, dvoje dobre čevlje s peto, dve torbici…itd itd … Ampak tisto, kar kupiš, pa naj bo najvišje kvalitete, kar si loh privoščiš. Tiste kvalitetne osnovne kose potem dopolnjuješ s sezonskimi trendi. Tako kupujem še danes. Občasno kaj dokupim, včasih samo kako jopo in šal in je to to.
Recimo, k črni pleteni obleki sem kupila jakno iz spandexa zenfaste barve za 12 eur. Ker je obleka kvalitetna, čevlji in torbica tudi, tud jakna ne deluje ceneno.
Nimam polnih omar, niti na stotine čevljev in torbic, ker si toliko dragega ne morem privoščiti. Osnovne kose pa imam klasične in res kvalitetne.
To, da so cote isti drek, lahko reče samo nekdo, ki ni nikoli imel v rokah kakovostnega oblačila.
Najdi ti meni v Primarku pulover iz čiste volne, pa da ne grize, in se bova potem pogovarjali. A veš, koliko tehta na primer plašč iz fine, prave volne? Par dek. Sploh ne veš, da ga imaš oblečena, greje te pa kot radiator. Tisti sintetično plašč iz Primarka pa tehta par kil, na kilometer vpije, da je sintetičen, gor se mu lepijo lasje, smeti in prah, in čez eno leto ga lahko samo vržeš stran.
Moja hči, najstnica, ki tako kot večina punc rada kupuje cotke za par evrov, v Primarka ne zahaja več, ker pravi, da je pa to res pofl od pofla.
[/quote]
Živa resnica. Lani kupila plašč za 100 evrov. Sicer ne v Primarku, ne pa daleč od njega. Vsakič doma odstranila vse mucke, čez pet minut spet vse nalepljeno gor. Kot da je privabljal smeti iz zraka. Kroj okej, material pa obup. Kakšen je po eni sezoni nošenja, raje ne povem. Nauk te zgodbe? Letos sem spet brez plašča.
Kje kupujete kvalitetne plašče? Dolžina sredi beder.
V Primarku obvezno kupujem termo pajkice in najlonke, pa tiste pajkice, ki imajo celega medveda na notranji strani. Top zadeva za nas, ki nas skoz zebe.
Iz HM imam en trenckot ze 15 let, eno jopico tudi priblizno isti letnik, pa par pulijev. Te stvari tudi redno nosim,res pa ne durh mars, ker imam vec oblacil.
V Kiku kupujem bombazne stopalke, jih ni boljsih, je pa treba pogledat, ker imajo ene sinteticne in ene bombazne, no, te bombazne so top.
Toliko o tem, kako v poceni trgovinah nimas kaj kupit.
Jaz imam garderobo iz “vseh vetrov” od kika do diorja
Drazji kosi so predvsem za poslovno uporabo, pa se to za “doloceno” poslovno uporabo. Predvsem kadar moram na balkan oni imajo drugacno dojemanje zunanjih autfitov. Pa se od desca avto, ker moj je cisto premajhen🙄
Pri nas ti v takem outfitu kvecjemu robo drazje prodajo😄 in si na dvojni izgubi.😁
Kar se pa tice kika, ki ga doloceni tako zanicujejo. Spodnji deli pizam bombazni, kaksne oblekice poletne za doma, in presenetljivo tudi kaksna majica zdrzi veliko dlje kot recimo druga znamke marco polo, merella,liu jo. Katere naj bi spadale v visjo kategorijo.
Zaradi financ sem si šla letos tja nabavit nekaj kosov za prosti čas. Otroške stvari itak kupujem kik, lidl,hofer.
Kupila sem tri dolge srajce, tiste do kolen, z nekaj elastana, dvoje tanke tričetrt pajkice in nekaj stretch majic brez rokavov. Dala sem morda 50 eur vse skupaj, presenetila me je kvaliteta. Celo poletje sem doma nosila tiste srajce kot obleke, majice so ohranile obliko in barvo. Sem jih šla kupit še nekaj po 2.99 eura, ker so super kot spodnja majica, dolge čez rit in veliko cenejše. Mi vse za kupit, nekaj stvari je pa odličnih.
Akrilni pulover iz primarka je isti ja kot recimo pulover Lori Piana 🙂
Samo ste res smešni s takimi no.
Ali pa resno čisto brez osnovnih čutil če ne občutite razlike v materialu, kroju in izdelavi.
Verjetno so ti tudi primark čevlji za 2e isti kot po meri delani in šivani usnjeni čevlji z usnjenim podplatom 🙂
Pa z Dacio se tudi vozite zato ker je čisto ista po vseh merilih kot bentley :), samo znak imata drugačen, pa marketing 😀
Živite pa v dvosobnem stanovanju na mostah iz leta 60, ker je čisto isto kot penthouse v nyc z pogledom na park 🙂
“Nothing is so difficult as not deceiving oneself.”
― Ludwig Wittgenstein, Culture and Value
[/quote]
Uf kakšen napad. Meni to nič ne pomeni, je tako tezko razumeti to? Nič mi ni do znamk, nosim casual, ker imam tako naravo dela. Primark, h&m itd mi ustreza, najdem marsikaj lepega. Volne ne nosim, viskoza, bombaž to edino. Vozimo pa land roverja Ranger Rover in stanujejo v lepi novi hiši. Ne v Mostah. Joj kako ste tu eni nesramni.