Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek draginja z elektriko

draginja z elektriko

Kaj se noben ne jezi, ko je po novem ekstremno draga tarifa za elektriko? Zelo drag tok, med 7 do 20ure, po 3,18 eura/h. To je zelo ogromno.  Menim, da nas skubijo kot kure. Kaj se vsi s tem strinjate? V tujini plačujejo elektriko po 0,05 ura/h. Meni se to zdi nezaslišano. Pa kaj je s to oblastjo? Nam bo še črevesje ven pobrala.

Vsi se jezimo, sem že predlagal upor in vstajo slovencev na ulice, ki so že odnesle tudi prejšnjo vlado. Zgodovina se ponavlja.

Jaz že 10 let isto plačujem za štrom. Tam do max 2e razlike. Od mati položnica ki jo tud plačujem isto….nobenih razlik. Od kje se vam štrom vsak mesec kao draži da kle norite ne vem. Podražil se je najbolj podjetjem, to se je pa res ogromno, vidim račune v šihtu.

Odgovor na objavo uporabnika
idk, 07.11.2024 ob 18:03

Jaz že 10 let isto plačujem za štrom. Tam do max 2e razlike. Od mati položnica ki jo tud plačujem isto….nobenih razlik. Od kje se vam štrom vsak mesec kao draži da kle norite ne vem. Podražil se je najbolj podjetjem, to se je pa res ogromno, vidim račune v šihtu.

Lidk

Ne nakladaj

Ne nakladaj. V 10 letih so šli računi za100%gor. Imamo hišo, samo luči, TV, pralni in sušilni stroj, predvsem sušilni uporabljam pozimi, poleti zunaj susim. plin imamo na jeklenko. Racuniso iz 40 EUR prišli na 80 EUR.

>Jaz že 10 let isto plačujem za štrom.

plačana dezinformacija s strani elektro lobija

Kje si našla 3,18€ za uro?

Pa veš, da elektrike ne plačuješ za uro, ampak po porabi?

Enako kot vodo, če teče, plačaš, če ne teče, ne plačaš.

Seveda se plačuje po porabi. Če dam jed peči v pečico za 1 uro, porabim 3,18 evra na uro. Poleg še vsega ostalega zraven.

Pereta 4 ure,sam čakam kaksen bo račun

bila264, 07.11.2024 ob 18:42

Seveda se plačuje po porabi. Če dam jed peči v pečico za 1 uro, porabim 3,18 evra na uro. Poleg še vsega ostalega zraven.

O Madona kako močno pečico pa imaš?  Cene elektrike visoke tarife so pod 0,23 evrov za kilovatno uro.

Kaj se noben ne jezi, ko je po novem ekstremno draga tarifa za elektriko? Zelo drag tok, med 7 do 20ure, po 3,18 eura/h.

Jezili se bomo mogoče, ko boš znala brat razpredelnice.

Ti trije evri niso nič na uro, ampak na vsak kW obračunske moči na mesec (samo na zimski mesec). Neodvisno od ure, v vsakem primeru jih plačaš, fiksni mesečni strošek za nov, dec, jan in feb.

Da te ne bo kap, ko boš dobila račun!

In niti slučajno ne bo tak, kot ga boš pričakovala, vsaj po tvojih izjavah tule sodeč.

O Madona kako močno pečico pa imaš?  Cene elektrike visoke tarife so pod 0,23 evrov za kilovatno uro.

Ženska mora met 15 kW pečico pa not vrže minimalno 15 kg hrane, da se zadeva ne zažge v minuti, pa odrto okno, da ni kuhna takoj na 30 stopinjah. 😀

Elektrika se ne plačuje na uro, ne pri nas, ne v tujini.

Kaj nekateri kadite?

Tole pa ni res, 07.11.2024 ob 18:15

Lidk

Ne nakladaj

Ne nakladaj. V 10 letih so šli računi za100%gor. Imamo hišo, samo luči, TV, pralni in sušilni stroj, predvsem sušilni uporabljam pozimi, poleti zunaj susim. plin imamo na jeklenko. Racuniso iz 40 EUR prišli na 80 EUR.

Daj prilepi položnice, pa ti jih še jaz. Pa da vidim. Jaz plačujem štrom 36-38e že leta. Pred 15imi leti ko sem se sem preselila je bila prva položnica 25e. Evo. Torej je šlo v 15ih letih gor 11-13e. Pri meni. Vse ostalo je šlo več.

p.s.
Visenje na internetu ful štroma pokuri 🙂

Idk, lažeš kot pes. Oddajam dve leti, prvo leto 2022 je bil račun od gen i za elektriko 65 EUR , sedaj je čez 80 EUR, prejšnji mesec je bil 86 EUR. Ta mesec račun se ni prišel.  2,5 sobno stanovanje, bojler in luči ter električna kuhalna  plošča in pečica, najema družina.  Račune od najemnikov prejmemo mi in jih posredujemo naprej, zato dobro vem o stroških . Doma pa ne vem, mož dobiva na trajnik, vem pa da je šlo krepko gor.

Elektrika ni šla toliko gor. Midva plačujeva že najmanj 5 let enako. Tudi letos poleti, ko sva dala klimo in je laufala na polno, je bila položnica 1€ višja. Nimava bojlerja, smo vezani na mestni vročevod, sicer pa vse gospodinjske aparate in stroje, štedilnik je kombiniran plin-elektrika, tudi sušilec je vedno v uporabi. Cena zapisana na položnici je 28 €.

mamka Miška, 07.11.2024 ob 22:11

Elektrika ni šla toliko gor. Midva plačujeva že najmanj 5 let enako. Tudi letos poleti, ko sva dala klimo in je laufala na polno, je bila položnica 1€ višja. Nimava bojlerja, smo vezani na mestni vročevod, sicer pa vse gospodinjske aparate in stroje, štedilnik je kombiniran plin-elektrika, tudi sušilec je vedno v uporabi. Cena zapisana na položnici je 28 €.

Ce ne bi šlo za zaupne podatke, bi z veseljem tukaj delila položnico.  Ne vem zakaj lazete kot pes teče, ampak računi so šli krepko gor. Občutno .

bila264, 07.11.2024 ob 16:54

Kaj se noben ne jezi, ko je po novem ekstremno draga tarifa za elektriko? Zelo drag tok, med 7 do 20ure, po 3,18 eura/h. To je zelo ogromno.  Menim, da nas skubijo kot kure. Kaj se vsi s tem strinjate? V tujini plačujejo elektriko po 0,05 ura/h. Meni se to zdi nezaslišano. Pa kaj je s to oblastjo? Nam bo še črevesje ven pobrala.

Opice plešejo. Briga njih. Tudi, če bi bila kW/h 10€. Samo, da ni Janša.

Dokler vam bodo luči gorele brez potrebe po celi bajti, plačujte visoke tarife. Dokler boste trošili izredno potratno, plačujte še več, in seveda ni treba jamrat za velike zneske na položnicah. Sicer pa , saj vas bodo cene na položnicah počasi naučile, da je včasih treba ravnati varčevalno. Elektrika se pa ni podražila toliko, kot nekateri, tukaj nabijate. Moja položnica avgust 24 je 25 evrčkov, september 24 pa 27 evrčkov, imam svojo hišo, brez sončne elektrarne, ker se mi ne splača, pa lep pozdrav potratneži.

Tarifa za elektriko se ni spremenila

Kaj je to ura/h?

Stromar502, 07.11.2024 ob 22:43

Kaj je to ura/h?

Nova enota za čas preživet na Mon?

Opice plešejo, 07.11.2024 ob 22:26

Opice plešejo. Briga njih. Tudi, če bi bila kW/h 10€. Samo, da ni Janša.

NI mi vseeno za ceno položnice..ampak ja..samo da ni Janša..to pa imaš prav.

Pa nisem ravno na tekočem s polutiko mpak kar zasledim (sploh na x-u) oprosti..človek je  bolnik, pacient ki in ima hude travme..nekulturen, ne empatiĉen, histeričen in nasploh fuj fuj bljak od človeka..totalni vrtičkar ki se ne zna zadržati, premisliti in imeti dialog. Si ne predstavljam biti s takim gno*** v vezi recimo..pa da samo zame ki nisem ne vem kaj ni dovolj dober..kako bo za celo državo.

Da je izbira nikakva pa je krivec ravno on..kdo se bo pa bongal s takim človekom ki na vsako idejo da kontro že iz principa..kdorkoli s kančkom zdrave pameti se ga ogne.

Anonimno 10412, 07.11.2024 ob 22:53

NI mi vseeno za ceno položnice..ampak ja..samo da ni Janša..to pa imaš prav.

Pa nisem ravno na tekočem s polutiko mpak kar zasledim (sploh na x-u) oprosti..človek je  bolnik, pacient ki in ima hude travme..nekulturen, ne empatiĉen, histeričen in nasploh fuj fuj bljak od človeka..totalni vrtičkar ki se ne zna zadržati, premisliti in imeti dialog. Si ne predstavljam biti s takim gno*** v vezi recimo..pa da samo zame ki nisem ne vem kaj ni dovolj dober..kako bo za celo državo.

Da je izbira nikakva pa je krivec ravno on..kdo se bo pa bongal s takim človekom ki na vsako idejo da kontro že iz principa..kdorkoli s kančkom zdrave pameti se ga ogne.

Velike razlike med Janšo in Golobom ni.

Golob nima kosovskega častnega doktorata, ampak slovenskega elektrotehničnega

New Report

Close