drama je biti otrok
Vsem staršem ki imate kakršnekoli probleme z vzgojo otrok priporočam v branje knjigo Drama je biti otrok od A. Miller. Tudi jaz imam probleme z najstnico in mi je to knjigo priporočila šolska psihologinja, pa tudi drugi starši ki so jo že brali.
Je sicer mogoče nekoliko težka in jo je treba brati počasi, vendar je presunljiva in mislim da bo vsak našel kakšen odgovor v njej. Jaz jo ravno berem in moram reči da me včasih tako direktno zadene da me že ima da bi jo kar nehala brati, ker določene stvari prav bolijo ampak so resnične. Ne gre za nobeno očitanje staršem samo za razlago zakaj pride do določenih reakcij v življenju. Nosimo pa vsi vzorce svojih staršev in oni svojih in potem delamo iste napake oz. se niti ne zavedamo da jih delamo. Se pa jasno dogaja drama čisto v vsakem od nas. Skratka kniga nam da misliti in spomniti se marsikaj -marsikaj potegniti iz svoje podzavesti – dejansko gre za neke vrste psihoanalize samega sebe. Mislim da je priporočljiva tudi za tiste ki nimajo otrok pa bi radi razrešili kakšne stiske v sebi.