Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dražba.net

dražba.net

Pozdravljeni.

Mene pa zanima če ima kdo zakupljen paket na straneh dražbe.net?
Bi rabila eno informacijo..

Hvala.

Daj link od nepremičnine.

https://www.drazba.net/aktualne_javne_drazbe/77164/stanovanje_samorasnji_put_115_53291_novalja_otok_pag/

Zanimajo me podatki o tem kje je dražba, kdaj, koliko je treba plačati varščine…. Če je še kaj dodatnih slik, razporeditev prostorov.. karkoli.
hvala.

Samo sanjaj, da ti bo kdo to vse posredoval brez plačila.

Sem pripravljena plačat.. Brezveze se mi pa zdi plačevat 400 eur, če rabim samo 1x.

“Javne dražbe so javne, kar pomeni, da so objavljeni osebni podatki, kot so ime in priimek dolžnika, kje biva, komu dolguje, koliko, kaj se prodaja, za koliko … Vse to je razvidno iz odredbe o prodajah, ki so objavljene na spletni strani sodišča ( [www.sodisce.si] ) in tudi na sodni deski. Informacije o dražbah so dostopne še na agenciji za javnopravne evidence in storitve – AJPES. Nekatere stvari, ki niso zapisane v teh dokumentih, lahko izbrskamo iz zemljiške knjige ( [evlozisce.sodisce.si] ). Informacije iz javnih baz zbirajo in objavljajo tudi specializirane spletne strani, kot so javnedrazbe.si, javne-drazbe.si, drazbe.net … Tam informacije o nepremičninah opremijo s slikami, ki jih večinoma snamejo s spletnih aplikacij Google Maps, Google Street View … Nekateri za dostop do dela podatkov zahtevajo plačilo, česar seveda ni smiselno plačevati, saj so vsi ti podatki javni in brezplačni.

Si že dobila informacije? 

Na tej spletni strani imajo kar cenejše pakete. topdrazbe.si

Če kupujete nepremičnino na dražbi, pazite na 210.člen ZIZa, lahko vam uveljavljajo ta člen.

Dolžnik, ki kot lastnik stanuje v prodani družinski stanovanjski hiši ali prodanem stanovanju, ima pravico stanovati v tej hiši oziroma stanovanju kot najemnik še tri leta od dneva prodaje dalje.

(2)Predlog, da obdrži pravico do najema stanovanja, mora dolžnik vložiti v 60 dneh od prejema sklepa o izvršbi, če je dražbeni narok pred potekom tega roka, pa najkasneje do dražbenega naroka, sicer to pravico izgubi.

(3)Dolžnik, ki obdrži pravico stanovati na prodani družinski stanovanjski hiši ali stanovanju, je od dneva izdaje sklepa o izročitvi nepremičnine dalje dolžan plačevati najemnino za profitno stanovanje. Če se kupec in dolžnik o višini najemnine ne sporazumeta, jo določi sodišče v nepravdnem postopku.

New Report

Close