dražba stanovanj1
Spoštovani
Brat, ki živi v svojem stanovanju z ženo, je skupaj z očetom vzel kredit pri Banki 1, Hipoteka celotnega kredita se je vpisala na očetovo stanovanje. V očetovem stanovanju sva živela oče in jaz. Oče je kasneje umrl. Očetovo stanovanje sva dedovala jaz 4/6 in brat 2/6. Kredit pri Banki 1 je na zapuščinski razpravi prevzel brat na moje prošnjo v celoti, ker sem jaz bil nezaposlen in večino denarja kredita 2/3 je vzel brat. Kasneje je brat vzel še en kredit pr Banki 2 s hipoteko na očetovem stanovanju, pri tem sem jaz podpisan kot zastavitelj. Brat je nato nehal plačevati kredit pri Banki 2. Ta je sprožila postopek izvršbe. Do cenitve in prodaje stanovanja še ni prišlo. Je pa Banka 2 razširila svojo izvršbo na bratovo stanovanje.
Zanima me po kakšnem vrstnem redu se lahko zgodi prodaja stanovanj na dražbi po zakonu o izvršbah. Ali Banka 2 lahko da oba stanovanja naekrat na dražbo? Ali gre najprej očetovo stanovanje na dražbo, ker je hipoteka prvotno zapisana na tem stanovanju, pa potem če ni Banka poplačana, da še bratovo stanovanje na dražbo? Ali igra vlogo cenitev stanovanj? Tisto ki je bolj vredno gre prvo na dražbo.
Spoštovani,
za odgovor na vaše vprašanje je potreben vpogled v izvršilni postopek. Možne so vse zgoraj naštete opcije.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.