Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dražen – film

Dražen – film

Si je kdo že ogledal novi film Dražen?

Tisti, ki ste si ga ogledali, kaksno je vaše mnenje?

Kakšen vtis je naredil na vas?

Nisem ga še videla, ga pa bom šla gledat.

Že zato, ker sem ga osebno srečala in imam fotko z njim.

Površinski, dolgočasen, brez čustev. Nekakšna drama absurda, ki v uri in pol ne pove ničesar.  Ne uspe zajeti bistva in čustvene globine Draženove osebnosti. Začetek, kjer prikazuje Draženovo mladostno navdušenje nad košarko, je obetaven. Kasneje pa zgodba razpade v hladno in površinsko pripoved. Čeprav vsi vemo, da je Dražen bil več kot le športnik, mu film ne uspe vdahniti življenja

Priporočljivo za vse, ki radi gledajo TV dnevnik, ki ga poganja pomanjkanje strasti, slaba igra in plitki dialogi. Več od tega pa film ne ponuja. Če želite film o košarki, bo “Bit ćemo prvaci svijeta” iz leta 2015 veliko boljša izbira. Na film o Draženu bo pa treba še kako leto počakati.

S kultom Deažen se pretirava. Sin Srba iz ČG in Dalmatinke je bil vsekakor velik talent, ampak še zdaleč ni dosegel nekih odmevnih uspehov kot Jokić, Divac ali Dončić.

Presunila me je novica, da mu je na dan smrti potekla veljavnost osebne izkaznice.

Menim, da ne gre za noben kult Dražena, saj je bil dečko “ljudina” in izjemno uspešen športnik skupne države. Jugoslavija je imela vrhunske športnike in bili smo na njih ponosni, v svetovnem vrhu. To so bili igralci z dušo in telesom, kar pa se ne more nikakor primerjati z današnjim športom, kjer je vse krvavo mesarsko klanje pohlepnih športnikov in njihovih sponzorjev.

V Sloveniji je podobno žalostno usodo doživel Rok Petrovič.

Super film, ogledala sem si ga z otrokoma, tud njima je bil všeč. Nenasilen, nerazvlečen, realen. Me je pa presenetilo, da v hčerkinem razredu nihče od sošolcev ni vedel kdo je bil Dražen Petrović. Žalostno.

Odgovor na objavo uporabnika
iDesi 🏍, 08.11.2024 ob 18:34

Površinski, dolgočasen, brez čustev. Nekakšna drama absurda, ki v uri in pol ne pove ničesar.  Ne uspe zajeti bistva in čustvene globine Draženove osebnosti. Začetek, kjer prikazuje Draženovo mladostno navdušenje nad košarko, je obetaven. Kasneje pa zgodba razpade v hladno in površinsko pripoved. Čeprav vsi vemo, da je Dražen bil več kot le športnik, mu film ne uspe vdahniti življenja

Priporočljivo za vse, ki radi gledajo TV dnevnik, ki ga poganja pomanjkanje strasti, slaba igra in plitki dialogi. Več od tega pa film ne ponuja. Če želite film o košarki, bo “Bit ćemo prvaci svijeta” iz leta 2015 veliko boljša izbira. Na film o Draženu bo pa treba še kako leto počakati.

Si gledal 3 sekunde?

https://spored.tv/filmi/2017/tri-sekunde/5761/

Desi, potrudi se pri originalnem zapisu filma. Glasi takole; “Bićemo prvaci sveta”. Ne vsiljuj ijekavice in kroatizmov tam kjer ne spadajo.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 08.11.2024 ob 20:22

Si gledal 3 sekunde?

https://spored.tv/filmi/2017/tri-sekunde/5761/

Nisem. Hvala za idejo.

New Report

Close