Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dražgoška bitka

Dražgoška bitka

Čvek!

???

Moja replika je šla @ninej, na post s 30.03.2009 ob 19:50

ninej….koliko je bilo nekomunistov med likvidatorji VOS-a, ki so bili vsaj delno odgovorni za upor slovencev proti komunistom?

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

ninej je bolana.

pa nej bom, ampak na vprašanje ni pa nihče odgovoril!!!:))))))))))))

razen mik se je nekaj trudil, ma hudiča a sam 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pa še dones jih je več(vsaj po vašem pisanju tule) kaj sedaj!!!!:)))))))))

5,4 milijarde jih je bilo.

Od kdaj so pa tebi kar na lepem številke pomembne?

hahaha, ad kar berem vaaaassss!!!!:))))

Ker so bili mladi kmečki fantje najbolj naivni in jih je župnik najprej in najlažje prepričal, da so okupatorju ovajali zavedne slovence. V imenu vere. Kar ni ostalo nekaznovano.

V Ljubljanskem okrožju so partizanski aktivisti prek italijanske pošte pošiljali na naslove svojih političnih nasprotnikov obvestila za akcije proti Italijanom. Italijani so nastavljeno pošto zasegli in naslovnike (protikomuniste) poslali v internacijo. Krasno “osvobajanje” svoje domovine, ni kaj!

Krasno, še Rožman se je zahvalil Italijanom za njihova dejanja. In belogardisti so Italijanom pomagali pri tem. Res krasno “osvobajanje”.
Ampak partizanska taktika se je splačala, na koncu so zmagali, kolaboranti pa končali tako, kot so obljubili, saj veš kje.

Tito je predlagal nacistom, da bi skupaj napadli Anglo-ameriške zaveznike v kolikor bi se izkrcali v Dalmaciji. Sam Hitler je brzojano odgovori: “Z banditi se mi ne ukvarjamo!” (M. D.: Partzanska vojna (Spomini 1941-45), 1978, 326.)
Le kakšno svobodo so nam komunisti izbojevali, če so morali po 45. letih sestopiti iz oblasti?!

Kaj ima že to veze z dražgoško bitko in z talci, ki so jih nemci pobili?

Kaj pa Rožman počenja na Dražgošah? Prav tako takrat ni bilo na Dražgošah Italijanov, še manj belogardistov. Malo ste zadeve pomešali. Nič hudega, tudi to se dogaja.
No, nekaj ste pa le točno ocenili in smelo zapisali: Partizanska taktika se je izplačala! Na Dražgošah so partizani dosegli svoj cili: 41 mrtvih domačinov in 83 odpeljanih v internacijo. Načrt komunistov je bil v polni meri opravljen in cilj dosežen. Bravo “zmagovalci”!

Maks, malo si zamešal. Nemci so prišli iz Nemčije v Dražgoše in so postrelili domačine in jih odpeljali v Internacijo, niso jih partizani.
Pa še tistemu izdajalcu, ki je nemcem sporočil kje so partizani se imajo domačini za zahvalit.
Nemci so pobili domačine, (kar je vojni zločin) in to isti Nemci, katerim so se klanjali in jim lizali riti Rožman, Rupnik in domobranci.

Cilj partizanov je bil zmagat v vojni in pregnat okupatorja, kar jim je uspelo.
Domobranci so pa uspeli le v tistem delu prisege, kjer so obljubili, da bodo za Hitlerja dali življenje.

In kdo je pol izvedel revolucijo? Domobranci itak ne, ker so se borili proti njej, partizani tudi ne, ker so se borili za naš narod… Kdo že?!?!?!?

In kdo je pol izvedel revolucijo? Domobranci itak ne, ker so se borili proti njej, partizani tudi ne, ker so se borili za naš narod… Kdo že?!?!?!?[/quote]

Potekal je narodnoosvobodilni boj, in revolucija tudi. Kdo pravi da ne?

Bila pa je tud protirevolucionarno gibanje, le to ni jasno, za kakšno družbeno ureditev so se borili domobranci. Al za nacistično nemčijo, saj so bili pod nemškim poveljstvom, al so hoteli obdržat starojugoslovansko srbsko diktaturo? Prav nič od tega pa ne diši po demokraciji. Demokracija bi takrat predstavljala revolucionarno spremembo glede na predhodne sisteme v naših krajih.

pa nej mi že tale Maks odgovori, kaj ve o revoluciji, proti komu je potekala, kdaj se je začela, kdo jo je vodil itd. (zanima me samo na ozemlju Slovenije, da ne bo pomote)!

Revolucija je boj za oblast.

Revolucionarji že najdejo nasprotnika, če ne, ga pa naredijo.

Kako naredijo? Postavijo nekoga drugega na oblast pa pa se borijo z njim za oblast? Al kako?

Cilj VSAKE stranke je polastitev oblasti. A nisi to vedel?

Kako naredijo? Postavijo nekoga drugega na oblast pa pa se borijo z njim za oblast? Al kako?

Cilj VSAKE stranke je polastitev oblasti. A nisi to vedel?[/quote]

In če za ta cilj uporabijo orožje, se temu reče revolucija. A nisi to vedel? Ja, nekateri so pozabili, zato trdijo da revolucije ni bilo. V šoli smo se pa drugače učili, ampak tega je že dolgo, pa ni tisto več res, kar so nam takrat vtepali v glavo.

Cilj ne opravičuje sredstev! Si kdaj že slišal za te besede?

Cilj ne opravičuje sredstev! Si kdaj že slišal za te besede?[/quote]

hehehe, jaz sem jih, ampak veš kaj me čudi, ker se tudi današnji politiki poserjejo na tole!!! ne vsi-nekateri!!!:)

Cilj ne opravičuje sredstev! Si kdaj že slišal za te besede?[/quote]

hehehe, jaz sem jih, ampak veš kaj me čudi, ker se tudi današnji politiki poserjejo na tole!!! ne vsi-nekateri!!!:)[/quote]

E, ne bo držalo. Pravilno je VSI!

hehehe, jaz sem jih, ampak veš kaj me čudi, ker se tudi današnji politiki poserjejo na tole!!! ne vsi-nekateri!!!:)[/quote]

E, ne bo držalo. Pravilno je VSI![/quote]

nak!:)))no pa dajva,-večina!!:)))

E, ne bo držalo. Pravilno je VSI![/quote]

nak!:)))no pa dajva,-večina!!:)))[/quote]

Hm, katerega pa bi ti branila do konca? Jaz ne vidim osebe ki bi jo lahko izdvojil od ostalih.

New Report

Close