Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Dražgoška bitka

Dražgoška bitka

Zalo me zanimajo tisti, ki so se leta 1941 imenovali drugače. Povej imena! Kako so se ti ljudje odzivali na številna partizanska nasilja? Koliko partizanov so “ti ljudje” leta 1941 pobili? Kje so konkretne številke?!

Komunisti so se od nemcev učili in so po vojni angažirali ogromno izdajalcev,ki so ovajali svoje soljudi udbi,ki je tako ustvarila dosje za vsakega državljana,kaj si misli, s kom se druži,o čem govori…!!!Tako so že od samega začetka razdvajali narod in ustvarjali mržnjo med ljudmi.Samo stvar časa je bilo kdaj bo počilo.Ko se je to tudi zgodilo,pa so kot kafre obrnili svoje srajce,se pritajili in,ko so videli,da se jim ni nič zgdilo so začeli spet dvigovati glave.Sedaj so spet na pohodu.JIM BOSTE PUSTILI DA BODO ŠE ENKRAT NAREDILI TO KAR EDINO ZNAJO,SEJATI SOVRAŠTVO MED NAMI ?!

in potem je pepelka izgubila čeveljček :-)))

Boom, to naj bi bil tvoj odgovor!!! Zelo si me razočaral!

valovi, a ti koga sovražiš????:))))))))))))))

Po čem to sklepaš? Saj menda ni komunist.
Kot zgleden katoličan je poln ljubezni, tudi do komunistov, a se ne vidi iz njegovih postov? Jezus je učil ljubezni a ne?

Komunisti pa pobijanja nedolžnih civilistov, krasti, posiljevati……….

Komunisti pa pobijanja nedolžnih civilistov, krasti, posiljevati……….[/quote]
Khmm nisem vedel da so bili komunisti celo v cervenih vrstah.

O bili, bili.

V naši farni cerkvi je leta 1990 civilni pevski zbor pri polnočnici zapel Sveto noč pred oltarjem, oslabljen cerkveni, (ker so nekateri pevci sodelovali v obeh zborih), mu je pa pomagal s kora. Aja, vodja civilnega pevskega zbora je bil, kot se je takrat seveda spodobilo, sekretar partije. Referendum o razdružitvi od SFRJ je bil en dan pred tem, tako da je tovariš sekretar hitro vedel, kje mu je bilo tisti dan biti.

Bivši tovariš sekretar je danes spoštovani gospod in pride vsako nedeljo k sveti maši.

Komunisti so vedno tam, kjer se jim splača.
Dolanc, recimo je kariero začel pri Hitlerjugendu.

Potem sta bila pa s trenutnim papežem kamerada :-)))

Stalin pa kot ministrant.

Twix & cocacola?

Kar veliko vas je tu ki nekaj bluzite o vojni in bojni strategiji a sploh ne veste kaj meljete (benaflex itd..)
Trditev, da ne bi okupatorji izvajali nikakršnih operacij je dotalno neumne in zmedena. Le po kaj so potem prišli če ne uničit državo in prebivalce. Poleg tega pa so okupatorji v vasi že bili in so le čakali pravi čas, da opravijo svoje zločine!!!
Taktika, da če boš priden se pa ne bo nič zgodila ne prinese nobenih rezultatov, prej nasprotno, kar se je pokazalo tudi v strazegiji prejšnjega zunanjega ministra v mejnem sporu s Hrvaško.
Da se malo osvetlite si preberite tole:
Medtem se je zdanilo. Prvi bataljon, ki je napadal je le delno uspel. Ponoči so se njegovi minerji približali sovražnikovi postojanki in jo zaminirali. Postojanke pa navzlic temu niso osvojili , ker jih je oviral sovražnikov mitraljez iz zvonika in posadka iz sosednje hiše. Nemci se namreč niso zadrževali le v obeh utrjenih postojankah, temveč tudi po drugih hišah. To pa je napadalce precej zmedlo, borba pa se je močno zavlekla, kajti sovražnika je bilo treba metati iz vsake hiše posebej. Ob zori, ko je že postalo očitno, da postojanke ne bo moč zavzeti, je štab bataljona sklenil, da bo prenehal z nadaljnimi napadi in da se bo umaknil iz vasi.

In še opis dejanj okupatorja, ki je po mnenju nekaterih prišel le na dopust in sklepat poznanstva s Slovenci. To se je dogajalo na drugi lokaciji, a v bližini:
…Tako so Nemci po umiku naših enot proti Vojskemu zagospodarili na Šebreljah, Jagrščah in okoliških vaseh. Prvega in drugega dne – 10. junija 1944 še niso prišli s pravo barvo na dan. Takrat so se zadovoljili še s kokošmi in mladimi pujski. Šele tretjega dne so pokazali kaj vse znajo. Pričeli so z ropanjem, odnesli so ves živež, obleko in posteljnino. Nato se je pričelo požiganje. Nemci so z baklami skakali od poslopja do poslopja ter tako požgali vso vas do zadnje hiše in zadnjega gospodarskega poslopja. Šebrelj ni bilo več.
Pogled na ognjene zublje pa je v njih zbudil živalske nagone. Na vrsto je prišlo prebivalstvo. Pred požgano cerkvijo so najprej ustrelili harmonikarja iz Oblakovega vrha, malo naprej pa še 80-letnega starčka in kmetijskega delavca. Pri drugi hiši sta padla gospodar in gospodinja. Ni jim bilo dovolj, da ga samo ubijejo, temveč so mu pred tem še iztaknili oko, ga prebadali z bajoneti, nazadnje pa mu s puškinimi kopiti razbili še glavo. Vse to je bilo z navodili, ki jih je general Kubler dal v okrožnici z dne 24. februarja 1944.
Prav tako je v skladu z duhom Kublerjeve okrožnice tudi postopek s tremi partizani, ki jih je 11. junija bataljon Heine ujel in izročil SS kraškemu obrambnemu bataljonu, ki je prodiral s Šebrelj proti Kanomlji. Dvema izmed teh ujetnikov so s sekiro odsekali glavi. Pri naštevanju izgub pa v poročilu nemške vojske piše: »Eden teže ranjen je umrl, dvema pa so SS enote odsekale glavo.«
Nekaj podobnega se je dogodilo tudi na Krnicah: »Dva ujeta partizana so odpeljali v neko hišo, jima izkopali oči in ju spraševali če vidita svobodo. Nazadnje so ju ustrelili.

Toliko samo za razmislek preden vas nepotrebno repenčenje v korist okupatorja spet napade!

Lep pozdrav!

Zanimivo kako natančno vse to opisuješ kot, da bi bil zdraven. Ko že vse tako dobro veš in si seznanjen,potem verjetno poznaš tudi te komunisične klavce, ki so izvajli množične pokole po vojni ?!

Ma kaj spet bluzite Valovi in podobni??? Kdo je za vas sploh komunist??? Za vas so komunisti VSI, ki niso SLOVENSKI izdajalci in se niso priključili okupatorju!!! Sramota Slovenije ste!!!
Jasno je, kdo ima krvave roke od povojnih pobojev. Zmagovalci so dobili vojno. Vprašaj se kako je bilo s tistimi, ki so izdajali slovenski narod in sodelovali z okupatorjem??? Ko so videli kam so prišli so mlatili vse okrog sebe
Kaj samo kokodakaš povojni poboji! Kaj pa žrtve leta 1941 in še prej??? Kaj jih mogoče za tebe ni bilo??? Bile so bile in to velike.
Zato ne sramote sebe in države!!!

Na, pa smo pričakali še pradedka.

en mal mem,

si za=jebant prve klase! Zelo pozno sem prišla. Evo, zopet stresaš neumnosti.
Kaj smo krivi mi, ko smo bili takrat še nepolnoletni? Da napadaš kot perkec!

Koliko imaš pa ti otrok? Kako jih vzgajaš????

Vsaj za dve tukaj vem, da jih nimata! Ker jih nista zmožni vzgajati!

Povej, kaj so dobrega napravili DOMOBRANCI za slovensi narod?
To sem že nekajkrat vprašala, pa še nisem dobila odgovora? POVEJ!!!

NIČ! NIČ! NIČ! Zavedne Slovence so izdajali, jih izročali okupatorju, da jih je pošiljal v taborišča, od koder se jih mnogo ni vrnilo!

Hitlerju so prisegli! Za Hitlerja se borili.

Če bi Hitler zmagal, današnje Slovenije ne bi bilo! Tudi govorilo se ne bi slovensko! Slovenija bi bila ZBRISANA!

ALI SE NE SPOMNIŠ, NISI NIKOLI PREBRAL, KAJ JE DEJAL HITLER?

” NAREDITE MI TO DEŽELO ZOPET ………..”

DAJ, DOJEMI ŽE ENKRAT, DA SO BILI DOMOBRANCI IZDAJALCI SLOVENSKEGA NARODA!
TO VE VES SVET!

KAR SI ISKAL, TO SI DOBIL!!!

ŠE KAR NEKAJ PRADEDKOV JE IN TUDI PRABABIC, ENO, PODOBNO MENI POZNAŠ, SI SAM NAPISAL. PRAV ZARADI TAKIH KOT SI TI, JE ČEDALJE VEŠ RAZDVAJANJA MED SLOVENCI!

ŽAL, PRADEDKOV IN PRABABIC, KO SO VOJNO DOŽIVELI IN PREŽIVELI TUKAJ NA INTERNETU NI!

TI, VOJNO NISI DOŽIVEL, KO BI JO, BI DRŽAL STRUPENI =ZIK ZA ZOBMI!

Če še ne veš, iz Dražgoš je bil črnorokec, domobranec, klavec Slovencev.

To je bil Franc Frakel – Peter Skalar. V maju leta 1945, jo je popihal s

svojimi nadrejenimi na KOROŠKO in naprej čez lužo.

Malo prečekiraj, se veliko najde! Če se hoče?

V Kozlarjevi gošči je klal, ker je žrtve premalo zakopal, gledale so ven roke, noge in tudi ostali deli teles, je bil od njegovih višjih OPOZOREN.

Opozoren zato, ker jih ni dobro zakopal, ne pa zato, ker jih je pobil!

Ta “divja” Prababi tu gor.
Ne vem kaj pomeni perkec.

Če bi rekel, da sem rojen daleč po drugi vojni, ti ne bi bilo prav.
Če bi rekel, da sem bil v partizanih, ti ne bi bilo prav.
Če bi rekel, da sem bil pri domobrancih, ti ne bi bilo prav.
Če bi rekel, da sem bil v taborišču, ti ne bi bilo prav.
Če bi rekel, da me nič ne briga, ti ne bi bilo prav.
Če rečem, da me briga kaj se je dogajalo, ko si ti v miru obnavljala hišo, ti tudi ni prav.

Domobranci so se uprli komunizmu, ki je med drugim tudi izbrisal Boga. Pa so jih tisti, ki so Boga zavrgli pobili v času, ko si ti v miru obnavljala hišo.

Če sem vojno doživel, ti moje pisanje ne bi bilo prav.
Če vojne nisem doživel, ti tudi moje pisanje ni prav.

Kako naj pišem, da ti ustrežem? Ali ti moram? Halo, kje pa živiš?

en mal mem, komu so se domobranci uprli???? kdaj so se začeli upirat????proti komu so naperjali pokalice????koga so pošiljali v taborišča????

pozabljaš, da je v partizanski vojski bilo veliko vernih in veliko župnikov, ki nikoli niso zavrgli boga, komunisti so bili v manjšini!!!

Če so bili v manjšini, kako hudiča smo pa pol fasal komunizem?

zate že dolgo časa vem, da ne bereš, najprej si preberi novejšo zgodovino (a veš kaj je to)in jo malo preštudiraj, potem pa komentiraj, drugače tvoje brbrbetanje nima prav nobenega smisla!!!:)

neumnost

Domobranci so se uprli nasilju komunizma. Pokalice so naperjali proti lopovom, tatovom in surovežem. V taborišča so pošiljali ljudi v času vojne, komunistična oblast, ti lopovi, tatovi in suroveži so pa še po vojni pošiljali v taborišča in ubijali na veliko.

Nič ne pozabljam, da so bili v partizanih verni borci. Vem tudi, da so se celo udeležili procesij in bili pri maši. Ti Boga niso zavrgli, imaš prav.

Sem ti že enkrat napisal, da je strup v majhnih flaškah.

New Report

Close