Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Drnovška ne bo na proslavi

Drnovška ne bo na proslavi

Sam tudi vidim in primerjam medsebojne odnose v državi z odnosi v družini. Družinsko življenje posega na vsa področja ministrstev in jih ureja kot v dani situaciji najbolje zna oz. si lahko privošči. Tudi v družinskem življenju pride do pozicije in opozicije, različnih mnenj in trenj, ki jih znajo razumni člani družine razrešiti tako, da družina ni stalno v stresnem stanju.

Vlada je spoštovala in upoštevala Drnovškovo željo, da ne želi sodelovati na prireditvi. To je izrazil sam. In kaj bi potem še rad? Če bi ga vseeno še enkrat zaprosili, pa bi zajedljivo odgovoril v svojem stilu češ, kolikokrat pa vam moram to še povedati? Kaj me to sprašujete, saj sem vam že povedal.

Le kaj bi porekli zagovorniki Drnovška, če bi namesto prižiganja sveč in prižiganja palčk ob uradnih pogovorih najprej blagoslavljal z blagoslovljeno vodo in pokadil s kadilom, ki se uporablja v naših cerkvah? Sori, zame je malo premaknjen in žleht, kljub svojemu prepričanju po katerem sploh ne živi in ravna. Celo Slovenijo hoče medsebojno spreti. In tako neuravnovešenost imamo.

Namen tvojega sporočila je jasen. Z “zgodbo” o tvojem očetu hočeš prikazati primerjavo z našim predsednikom. Vendar žal tvoj podel namen ni dosežen. Hvala bogu, zaenkrat v naši državi veljajo še pravila in pravne norme in se ve, kdo in na kakšen način lahko nekomu odzvame opravilno sposobnost. (Ti sigurno ne. Si pa s tem pokazal, da bi bilo potrebno to storiti s teboj). Hudo za družino, če bodo takšni kot si ti določali smer plovbe kakršnekoli ladje!!!

Privoščim pa ti, da bodo tvoji otroci, če jih imaš ali jih boš imel nekoč na tiho opravili s teboj.

Vrabček, le zakaj?

Drnovšek je, ne pozabimo, leta 1989 ob 600-ti obletnici kosovske bitke, lepo tiho kot šolarček (a bil je predsednik SFRJ) stal zraven Miloševića.Slobo je takrat rekel: “Pred Srbi so spet bitke…ne nujno oborožene…a tudi takšne niso izklučene.”

Drnovšek je bil tiho kot rit.

Zdaj pa govori, da ni bil na državni proslavi samostojne Slovenije, ker se z Janšo ne strinja in mu nihotel igrati statista.

A Miloševiću je pa rade volje igral statista? Morda se je z njim celo strinjal.

Navsezadnje, on je bil predsednik SFRJ, ne Milošević.Nemara bi morala Carla Del Ponte malo raziskati vlogo gospoda Drnovška v teh letih in njegov vpliv na začetek brutalne vojne..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Morda pride tudi to še na vrsto.

Kot običajno gre pri tebi za navadno blebetanje in mlatenje prazne slame. Strinjaš se z vsem, samo da je naperjeno proti dr. Drnovšku. Očitno te to osrečuje. Tako se človek samo nasmeji, saj s tem ne povzročaš nobene škode, temveč samo kažeš da ti beseda morala ni poznana. Jutri je nedelja, pojdi lepo k maši in po maši župnika malo povprašaj o tem. Sem prepričana, da ti bo lepo razložil kako in kaj.

Sama se večkrat pogovarjam “z našim patrom”, ki je zelo razgledan, moralen in srčen človek. Nekaj v razmislek (povzeto iz njegovih odgovorov): če grdo govoriš o drugih,v prvi vrsti ne spoštuješ sam sebe, niti svoje družine, ne Boga,… Zato tudi ne moreš pričakovati od drugih, da bi spoštovali tebe.

Prepričana sem, da te nihče ne spoštuje, ker si zmožen javno pisariti tako grde stvari o ljudeh, ki jih v resnici ne poznaš. To, da je nekdo “javna oseba” pa ti te pravice kljub temu ne daje.

oh, Vrabček, malo dol poleti, pa boš prebral svoj odgovor S.P.ju, ki je nasproten vsemu kar si naštel. Sam tolk, pa brez zamere. Besede privoščim nisem uporabil ampak morda. Velika razlika.

Spider, a si si že najdu kakšno babo, a te še kar nobena ne mara?

Očitno ga res nobena ne mara, ker se vztrajno izživljava na forumu “sex v mestu”, kjer se na vse pretege napucava

Očitno ga res nobena ne mara, ker se vztrajno izživljava na forumu “sex v mestu”, kjer se na vse pretege napucava[/quote]

Bom morala še jaz pogledat v tisto mesto :-)))))) kaj tam napucavajo?????
Pa ne danes, ni časa, še nekaj dni ga ne bo.

Lepo nedeljo želim.

Očitno ga res nobena ne mara, ker se vztrajno izživljava na forumu “sex v mestu”, kjer se na vse pretege napucava[/quote]

Poldek, bedaček,tam sem svoj zadnji post oddal kakšni dve leti nazaj..

Ampak lep poskus, budalo.

dobro “nazaj spomnjeno”, res tako je bilo.
mogoče je on danes takšen, ker je danes v nekem razumskem zavedanju, takratnih in vseh kasnejših dogodkov.
načelno pa smo zopet pri klasičnem vprašpanju: ali ima človek pravico dozorevati in se spreminjati.jaz mislim, da ja,sploh, ker smo dvosistemske generacije. vse gledam kakor gradnjo neke hiše, najprej spodaj, pa dalje.
isto se spreminja človek, sploh mi Titovi pionirčki.

mislim, da v kolikor bi bila pri nas demokracija po letu 1945 Drnovšek ne bi bil takšen. vse te generacije, ki smo občutile dva sistema, imamo lahko neko zmedo glede na idealne poglede in stvarno stanje.

ne vem.

Poldek, bedaček,tam sem svoj zadnji post oddal kakšni dve leti nazaj..

Ampak lep poskus, budalo.[/quote]

Pa poglej ženski čvek – go razglabljaš o gejih. A si gej. Si bil včeraj naparadi., pa o Cecini ritki, pa stgarševski čvak, ……

Vidiš kakšno BUDALO SI ŠELE TI.

Me pa rad bereš…he he he

Te moje pisarije vzburjajo, Poldek? Si ga ob njih na roko mečeš, ker ti žena več ne da?

Držite se teme in brez vulgarnosti.

kot sem ti že napisal na SČ, ko ostaneš brez argumentov pa si žaljiv. To je edino kar znaš. Res imaš probleme v prvi vrsti sam s seboj. Daj se no skuliraj. Predahni malo in pojdi na sveži zrak.

Meni samo nekaj ni jasno pri vsej zadevi – bolj kot listam časopisje in internet, gledam POP in RTV, manj mi je jasno:
– na vsa usta se govori in pritožuje, kako so mediji pod vladnim vplivom oz. Janše in njegove SDS. V vseh teh medijih pa najdeš zgolj napade na njo, take in onake, zaničevanje, hujskaštvo, omalovaževanje, vse kar je dobrega se takoj zmanjša z neprimernimi opazkami in ocenami. Na drugi strani pa se o nasprotni opciji piše same žlahtne stvari, idealizira se tudi vse kar je bilo in je še slabo narejeno z njihove strani, politiki iz njihovih vrst pa naj bi bili sami čudežni dečki in deklice – skratka odrešeniki pod Janševo strahovlado.
Torej, ne razumem, kako lahko nekdo trdi, da naj bi bil nek časopis pod vladno komando, če njeni novinarji diskreditirajo vlado, ministre in predsednika v poden. Ravno to mi daje misliti, da ti napadi, ki jih pod prejšnjo vlado nismo bili navajeni (čigavi so potem bili in so še mediji????) imajo točno svoj določen namen, prikazati ene kot good gays ene pa kot bad boys!! Hm, se mi kar svita zakaj!

Vezano na to, pa mi ne gre v račun tudi ta famozna Drnovškova neudeležba na proslavi, ki naj bi združevala VSE Slovence. Namreč, kako vse skupaj prikazujejo ti “vladni” mediji. Povedano je bilo, da je bilo kot običajno predsedniku države ponujeno, da ima slavnostni govor. Le-ta je kategorično odklonil povabilo. Po protokolu je, da če predsednik države ni v možnosti imeti slavnostni govor, je naslednji na vrsti predsednik vlade. Ta je očitno državljansko dolžnost razumel in jo sprejel. Ko pa je Drnovšek ugotovil, kdo bo govorec namesto njega, ker je to sam ODKLONIL, se je pa premislil in bi vseeno govoril on. A bi bilo moralno, če že nič drugega, da bi pa nato rekli Janši, ne hvala, se je Drnovšek usmilil in bo on govoril. Čakte malo, pa saj se ne gre za govor na gasilski veselici – ali bo govoril vodja gasilske čete ali predsednik KS! Mar bi bilo ravnanje organizacijskega odbora na mestu, da bi rekli Janši “ne hvala”?. Pa saj nismo otroci, ki danes ne bi, jutri pa bi!!! Rada bi vedela, kakšna reakcija medijev in posameznikov na katerokoli prej navedeno dejanje bi bilo, da so bili udeleženci v obratni smeri.

Najbolje, da povprašaš enega od navedenih medijev. Boš dobila odgovor iz prve roke.

Tole sem pa tudi jaz že opazil… mislim, da časopisi vsi po vrsti ne varčujejo s kritikami na račun Janševe vlade. In sem se vprašal, kje za božjo volje je tisto zatiranje novinarjev in kratenje njihove svobode.

Pa še o Drnovšku besedica, ker sem že začetnik tega posta. Drnovšek je ODPOVEDAL udeležbo na vseh proslavah do konca svojega mandata. Takim smo v bivši JNA rekli “DŽOMBA”.

Matr sunce, jaz bom jutri šefu odpovedal udeležbo na vseh službenih zadevah do konca leta. A mislite da bo tako stoično sprejel, kot to sprejemamo mi? Mislim, da bi šel kar po knjižico v kadrovsko.

Lep večer vsem

Delo jim zelo prizanaša.

New Report

Close