Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DROPSHIPPING

DROPSHIPPING

Se kdo v Sloveniji sploh ukvarja z dropshippingom, predvsem me zanima preko AliExpressa. Če se kdo na to res spozna, bi bi vesel kakršnekoli informacije, predvsem z izdajo in prejemanjem računov preko podjetja v obeh smereh, saj je ob prodaji tisočih izdelkov to kar zahtevno. Hvala za odgovore

Ne. Sem študirala, ampak nimam živcev se s strankami ukvarjat. Čisto preveč dela (logistična mora in zmešane stranke, ki jih kasiraš neglede na to kaj kupuješ) za v večini primerov čisto premalo dobička. Imel prijatelj, prodal. Ko sem ga poslušala me vse minilo :).
Če nimaš ravno nekega specifičnega produkta, ki ga še ni na trgu (bi rekla da ne glede na to da gledaš aliexpres :))….ni vredno.
Imaš dosti druge sorte poslov (online) kjer lahko ravnotako služiš + brez da se ukvarjaš s strankami ure in ure na dan.

Hvala za odgovor
Kar se tiče tega ne bom imel problemov, saj zadevo obvladam in sem prepričan v dober dobiček. Bolj me zanima kako je z računi, davki, garancijami itd.

Kar se tiče izdanih računov strankam so za to appsi ki jih vstaviš v svojo spletno trgovino. Kar se tiče računov nabavljenega blaga iz aliexpressa je problem ker od kitajcev dobiš bol bogi račun ampak z Ali Invoice FREE brskalniškim pluginom si lahko pridobiš tudi te račune, nisem pa prepričan če so to vredu računi za davčno. Kar se tiče obračunavanja ddvja je pa odvisno od tega kakšno obliko podjetja imaš in ali si davčni zavezanec. Če imaš že kakšne bolj konkretne preverjene informacije bi bil vesel da jih deliš z nami ali pa da napišeš mail in tam nadaljujeva pogovor in izmenjavo informacij.

Lp

Pri reklamaciji izdelka. Ptt in vračilo na Kitajsko je ena sama je ba. Potrošnik lahko zahteva vračilo kupnine, plačeval boš na koncu ti. Garancija na kitajski krš, zakonski roki, nevem no. Ni odvisno nič od tebe, vse od kitajca, odgovoren za posel si pa ti. Kolega je imel firmo v sedežem v Zagrebu in se ni izšlo po planu. Prodajal je cote, roba hodila včasih 3 mesce, zaslužil ni nič.

Bo treba za kakšno resno delo zagrabit, ne pa samo preprodajat škart in meglo ter sanjarit o visokem profitu.

Kaj pa je resno delo? Kopanje jarkov ali oranje njive? Kako pa misliš da pridejo stvari v trgovine, ki jih tudi ti kupuješ? Kar zrastejo v merkatorju na policah? Normalno, da jih mora nekdo uvozit. Uvožena roba ni samo škart, ne sodi samo po tistem, kar si ti lahko privoščiš.

Kaj pa je resno delo? Kopanje jarkov ali oranje njive? Kako pa misliš da pridejo stvari v trgovine, ki jih tudi ti kupuješ? Kar zrastejo v merkatorju na policah? Normalno, da jih mora nekdo uvozit. Uvožena roba ni samo škart, ne sodi samo po tistem, kar si ti lahko privoščiš.
[/quote]

Aha, se je takoj našla ena “inteligentna”, ki se tipično monovsko napihuje in afna, kaj si lahko ona več privošči od nekoga. To je zdaj merilo relevantnega mnenja. In koliko novih preprodajalcev, posrednikov, ponudnikov istega in prisklednikov v verigi še potrebujemo za oskrbo na policah? A jih ni že dovolj? Koliko teh komolčarjev še potrebujemo v logistiki in ponudbi, ki bi nam svoj delež iz žepov vlekli? Na vsakem koraku kakšna štacuna, kamorkoli se obrneš, reklame vsepovsod, na internetu kar naprej neke ponudbe s popusti, raja vsa v kreditih, limitih, lizingih in kaj nam zdaj lahko še ponudijo vedno novi preprodajalci, če večina že zdaj zagoni denar, ki ga še zaslužila ni? Luksuzne dobrine in storitve verjetno zapufanim masam ne bodo ponujali, torej lahko samo še nek pocenkarski škart, kič in traparije, ki jih nihče v resnici ne potrebuje.

Aha, se je takoj našla ena “inteligentna”, ki se tipično monovsko napihuje in afna, kaj si lahko ona več privošči od nekoga. To je zdaj merilo relevantnega mnenja. In koliko novih preprodajalcev, posrednikov, ponudnikov istega in prisklednikov v verigi še potrebujemo za oskrbo na policah? A jih ni že dovolj? Koliko teh komolčarjev še potrebujemo v logistiki in ponudbi, ki bi nam svoj delež iz žepov vlekli? Na vsakem koraku kakšna štacuna, kamorkoli se obrneš, reklame vsepovsod, na internetu kar naprej neke ponudbe s popusti, raja vsa v kreditih, limitih, lizingih in kaj nam zdaj lahko še ponudijo vedno novi preprodajalci, če večina že zdaj zagoni denar, ki ga še zaslužila ni? Luksuzne dobrine in storitve verjetno zapufanim masam ne bodo ponujali, torej lahko samo še nek pocenkarski škart, kič in traparije, ki jih nihče v resnici ne potrebuje.
[/quote]

Temu se reče ponudba in povpraševanje. Jaz postavim v izložbo, ti se odločiš ali boš kupila. Če si nagnjena h kiču in traparijam,to ni stvar prodajalca.

Temu se reče ponudba in povpraševanje. Jaz postavim v izložbo, ti se odločiš ali boš kupila. Če si nagnjena h kiču in traparijam,to ni stvar prodajalca.
[/quote]

K čemu si pa ti nagnjena?

[/quote]

Da da, ponudba in povpraševanje. Boš ti videla ponudbo in povpraševanje, ko ti bodo škart prodali kot kvaliteto, potem pa ne boš mogla niti garancije uveljavljat, ker bo trgovina prej ugasnila. In ne delaj se ti pametno, da si tak potrošniški genij, ki že od daleč prepozna kvaliteto, original, ponaredek in z rentgenskim pogledom vidiš skozi embalažo in ohišje, če je stvar vredna nakupa.

Da da, ponudba in povpraševanje. Boš ti videla ponudbo in povpraševanje, ko ti bodo škart prodali kot kvaliteto, potem pa ne boš mogla niti garancije uveljavljat, ker bo trgovina prej ugasnila. In ne delaj se ti pametno, da si tak potrošniški genij, ki že od daleč prepozna kvaliteto, original, ponaredek in z rentgenskim pogledom vidiš skozi embalažo in ohišje, če je stvar vredna nakupa.
[/quote]

Osebno kupujem minimalistično in ne po internetu. Rada stvar potipam in preverim pred nakupom.
Tukaj je pa bilo vprašanje o dropshippnigu. Recimo Aliexpres je primer dropshippinga. In to je točno to, kar sem napisala. Stvari so v izložbi, vi pa kupujete. Odločitev o nakupu je vaša. Zaradi mene je lahko vsak mesec 200 novih dropshippingov. Ne vem zakaj bi morala po forumih o tem moralizirat. Kdor tam kupuje, mu je super, da jih je čim več in so pripravljeni na tveganje glede kvalitete. Kdor ne kupuje, mu je vseeno.

The website is lovingly serviced and saved as much as date. So it should be, thanks for sharing this with us.

basket random

slime rancher 2

You can see supply and demand in action as they consider scrap to be quality, but you won’t even be able to file a warranty claim as the company will shut down sooner. So I think all activities should be more cautious and careful.

With octordle

Obrni se na starleto Katarino Benček. Ona kupuje verizice za 5eur na Aliexpressu potem jih pa naprej prodaja pod “svoj produkt- ročno izdelan” za 100eur.

Ni bolj judovske prakse.

New Report

Close