Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Drsna in klasična vrata

Drsna in klasična vrata

Zanima me vaše mneneje o uporabnosti drsnih vrat. nekateri so mnenja da drsnih vrat nikoli ne uporabljaš, da so vedno odprta. kaj pa vaše mnenje in izkušnje?So res neuporabna in so bolj uporabna klasična vrata?

Mi jih imamo na špajzi. In ne vem zakaj bi bila vedno odprta?

Mi imamo ena in druga, pa obojna enako uporabljamo. Ko pač rabiš da vrata zapreš so pač zaprta, sicer pa so odprta. Je pa res, da obična drsna vrata porabijo več prostora (nekam se morajo zadrsati in ta prostor mora biti prazen).
Sem pa videla reklamo za drsna vrata, ki so vgrajena v steno, tako da ko so odprta jih sploh ni videti. Enako okna. Je bila ena reklama na IT televiziji. Ful finta. Sem že razmišljala, da bi zamenjala, vendar je treba podirat… Za to pa zdaj ni volje.

Drsna vrata imamo na prehodu iz jedilnice v kuhinjo in na prehodu iz jedilnice v dnevno sobo…praktično so zelo uporabna, v našem primeru, klasična vrata sploh ne pridejo v poštev, ker potrebujejo preveč dragocenega prostora za odpiranje, drsna pa nič.

Za spalne prostore, kopalnico, WC je pa logično, da pridejo v poštev samo klasična vrata.

Mi imamo harmonika vrata zaradi pomanjkanja prostora in je zelo praktično, po potrebi so tudi zaprta.

zakaj je pa logično da imas v spalnici navadna vrata?? mi imamo povsod drsna

…če pustimo to, da recimo dostikrat sploh ne moreš dati drsna vrata, zaradi recimo ozkega hodnika…ali take razporeditve vrat.

Spalnica ni prostor, kamor bi pač hodili in vstopali morebitni obiskovalci, ampak je pač edini bolj intimen prostor. Klasična vrata tesnijo (ni prepiha, če so zaprta) se dajo tudi zakleniti, pri drsnih je pa povsod luft in se mi zdijo zelo primerna za dnevne prostore, kjer pač preživiš večino dnevnega časa.

Skratka tako je mioje mnenje in ni nujno, da se vsi strinjajo z njim :)))
Pač vsak po svoje naredi, kakor mu najbolj odgovarja.

p.s. mimogrede zakaj pa se tebi zdi logično, da v kopalnico in wc nimaš drsnih vrat? 🙂

Mi imamo drsna vrata,ki zakrije prostor,v katerem je “spalnica”-v bistvu imamo not samo zakonsko posteljo.Čez dan imamo vrata zaprta,so zelo estetska in lepa.Ko gremo spat,odpremo in to je to.Res praktično,nam so jih po meri naredili v Izi mobili v Ljubljani.

Lp

Mi imamo vgrajena drsna vrata (3) in načrtujemo še ena ukrivljena, komaj čakam na to čudo.
Ne vem, ena so res taka, da jih zapremo le ponoči (prehod iz dnevnega v spalni del) in bi verjetno bila odprta, tudi če bi bila klasična. Druge dve sta v kopalnici in jih pač zapremo, ko se nam zdi potrebno. Mi nismo imeli prostora za klasična, tako da si ne delamo problemov s tem. Prostora pa imamo veliko več, sploh v kopalnici in v hodniku, ki je itak majhen in ima 4 vrata, od katerih 2 drsni. Priporočam. Edino pazi, da ne daste na vratno prilo kakšnih debelejših profilov – mi jih nismo želeli, si ja pa tako izmislil mizar. Napaka – profilčki se zatikajo.

Mi imamo drsna v kopalnici, ker bi krilna zasedla preveč dragocenega prostora. Zapiramo jih seveda po potrebi.

New Report

Close