drsna vrata ali navadna?
Pozdravljeni!
Vem, da tale tema ne paše sem, a sva z možem v dilemi, in ker več glav več ve….
Torej preurejamo stanovanje, da bomo pridobili eno sobo, kjer bo spalnica. Soba je zadosti velika, tako da zaradi prostora ni problema. Meni so všeč drsna vrata ali harmonika vrata, moj mož pa gleda s praktičnega vidika in mi stalno govori, da so navadna vrata boljša, funkcionalna… Ker nisem tehnični tip (kar je lepo, je lepo-vsaj zame) me zanima, če ima katera drsna vrata za prehod, koliko ste odštele zanj in kako ste zadovoljne. Vsak nasvet oz. odgovor je dobrodošel. Hvala in lep pozdrav!
Oj!
Mi imamo drsna vrata- smo zadovoljni, le sedaj, ko je naš palček shodil, so se pokazale nekatere stvari, ki bolje funkcionirajo pri navadnih vratih.
-zadovoljni smo glede tega, ker res privarčuješ na prostoru
ni mi pa všeč
– mali jih je znal odpreti, še preden je hodil
-zvoka in zraka- ne zadržijo tako dobro, kot navadna vrata
mi jih imamo med jedilnico in kuhinjo, ter dnevno sobo- tako da tukaj krasno funkcionirajo, za spalnico ali otroško sobo jih pa definitivno ne bi imela
Mi jih imamo med kuhinjo in dnevno( harmonika vrata)
Na hodniku imamo pa drsna, vendar so cela iz stekla.
Nevem zakaj bi bila navadna bolj funkcionalna, meni se zdijo drsna ali harmonika prav lepa, tako da če so vama všeč ne vidim problema.
Cene ti pa žal ne morem povedat, ker jih imamo že kar nekaj let.
LP
Evo sem šla pogledat, da ti ne bom dala napačnih podatkov.
Naša vrata so sicer ogromna( 2×3 m) in so dvojna. To zgleda tako da lahko razpotegnemo oboje čez celotno odprtino ali pa damo obe skupaj tako da zgledata kot eno. Če si predstavljaš karniso za zavese pa imaš potem gor okrasne in navadne zavese.
Vodila so samo na vrhu( v dveh linijah, za vsaka vrata posebej), okvir je lesen, pri straneh 10 cm, vsodaj in pa zgoraj pa 30 cm.
Imamo jih že 25 let, so super zaradi svetlobe, edino pozimi je zoprno, ker imamo veliko hišo, hodnik in stopnišče je ogromno in iz marmorja pa tam ne kurimo in ne dihtajo toliko pa potem iz stopnišča pritiska mraz. Sicer je boljše kot če ne bi bilo nič.
Razbili jih pa tudi še nikol nismo, pa je šipa čisto gladka in se jih je že kar nekaj not zaletelo, ker niso videli da so vrata zaprta))))
Nevem, mi smo zadovoljni, pa še malo drugače je.
Tako da jaz vam jih priporočam.
LP
Mi jih imamo v kopalnico in med dnevnim ter “nocnim” prostorom. Dali smo jih zaradi prostora, ker nam ga primanjkuje. Smo zadovoljni, tudi tesnijo (zrak in zvok) kar dobro (sem mislila, da bo slabse). Ne vem pa, ce bi se odlocila zanje, ce ne bi bilo prostorskih problemov. Mogoce bi jih dala samo zaradi estetike in to tja, kjer se jih bolj poredko rabi. Meni se veckrat ne da zapirat;) Vrata na harmoniko (vratno krilo iz dveh delov) imamo v stopniscu. NImam pripomb, edino burja jih vcasih odpre, ce sta na obeh straneh odprti okni, ampak samo, ko piha res mocno. Edino vsem obiskovalcem je treba stalno razlagat, kako se odpre:)