Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DRSNA VRATA v stanovanju

DRSNA VRATA v stanovanju

Študiram ,da bi prehod v dnevno sobo dala drsna vrata, s tihim zapiranjem, pa z vzorcem.
Ima morda kdo takšna, koliko je bila cena?
pa seveda če mi koga priporočate? sem iz ljubljana

Prednost vgradnih drsnih vrat (ob odpiranju “izginejo” v steno) je, da bolje izkoristijo prostor domovanja. Japonci tako gradijo že tisočletja. Kadar se le ta vgrajujejo naknadno, je potrebno vedeti, da jih ni moč vedno vgraditi, ker ni nujno, da se bo kasetni del (tisti v steni) lahko vgradilo v samo steno.

Zunanja vgradna vrata (ves čas vidna), se lahko vedno dogradijo, pod pogojem, da je dovolj prostora na eno ali drugo stran za odpiranje. Negativno pri teh drsnih vratih je, da blokirajo celotno površino stene kamor se odpirajo – drsijo. Na tem delu stene ne moreš imeti slik, stikal, polic itd.
V OBIju so takšna vrata okoli 350 EUR, kadar je akcija tudi za 100 EUR manj. Vprašanje pa je seveda obstojnost, kvaliteta drsnega mehanizma itd. Mora kdo povedati iz lastnih izkušenj.
Če je pa govora o kakšnih “designerskih” vratih, pa bo samo mehanizem – lepo viden stal 1.000 EUR plus. Sky is the limit.

De omnibus disputandum..

Mi smo letos kupili drsna vrata -mislim da Lip Bled (Lj. Rudnik). Cena nekaj cez 800 eur (z vodili, ki vrata lepo zaprejo).

draga se mi zdijo.

draga se mi zdijo.[/quote]

Imeli so tudi cenejsa, pa tudi precej drazja.

Sem se pozanimala pri mizarju: dobra vodila naj bi bila tam okoli 200 EUR, pa vrata, pa štok, pa zgoraj kao karnisa (vrata so ob steni)… Skratka kar nanese. Meni je bilo bistveno, da imajo na obeh straneh “štoper”- da se pocasi zapirajo.

Drsna vrata so skoraj dvakrat dražja od navadnih (ta v steno). Ona navadna zunanja so verjetno cenejša.
Načeloma so meni drsna vrata grša, tudi zvočno manj dobro izolirajo kot klasična, so pa uporabna v majhnih prostorih. Jaz jih v dnevno sobo ne bi dala.

New Report

Close