drugače kot samoplačniško ni šans
prekleti hudiči zdravniški. Hči si je prejšnji teden v šoli poškodovala (zarotirala) koleno pri telovadbi, tako da komaj stopi nanj. Sva šli na urgenco, nič ni zlomljeno, so naredili rentgen, priporočajo da se gre do osebnega zdravnika in bo on napotil dalje, če ne bo izboljšanja. In res sva šli do njene zdravnice, ki pa je dala napotnico za UZ kolena.
Zdaj pa šok. Nihče je prej kot v dveh mesecih ne sprejme na slikanje. Stanje je slabo, na koleno komaj stopi. Zjutraj še še, čez dan pa vedno slabše in na koncu obleži. Kaj hudiča, moramo samoplačniško ali kaj? Gledala, spraševala, tudi tja na Ptuj klicala, pa so rekli, da je pomota, da je čakalna doba za zelo hitro tudi dva meseca.
Kam je prišlo naše zdravstvo??? Čisto vse moramo plačati, zakaj zaboga nam trgajo od plač? Kaj to mi plačujemo? Sem obupana popolnoma.
https://www.cakalnedobe.si/storitve/ultrazvok-skeletno-misicnega-sistema/uz-sklepa/
Doživela podoben hladen tuš prejšnji mesec. Poškodba ramenskega sklepa pri lažji prometni nesreči. Ni zloma, ampak boli ko hudič ker zgleda je nekaj natrgano ali potrgano. Desna rama, ne morem niti dvigniti roke niti je premikati. Čakam na MRI na bolniški. Čez 5 mesecev pridem na vrsto, pa imam zelo hitro napotnico.
takle, 26.12.2024 ob 14:43
Sem reskirala 80eur za uz, vse ostalo potem naprej pa sem imela na napotnico zelo hitro in sem bila tudi hitro na vrsti. Magnetna v parih dneh na Ptuju, UZ pa samoplačniško v dveh dneh. V Lj.
Takle, torej je bilo treba na Ptuj se vozit? mi smo z obale. In kaj so ti rekli na UZ v Lj? Če si imela kaj natrganega, kaj je sploh zdravljenje v tem primeru? Si imela kakšno operacijo?
Se mi je zgodilo podobno, kot tvoji hčeri in mi je bilo svetovano, naj koleno hladim in dvignem. Po enem tednu se je stanje izboljšalo. Pred tem pa se niti v postelji nisem mogla obrnitu brez hudih bolečin.
Tudi če bi bila hči npr. hospitalizirana, bi jo enako bolelo, ker ni neke hitre metode, da bi se ji koleno kar pozdravilo.
Ja, pa kolena nisem imela nič fiksiranega, ker je to slabo za rehabilitacijo.
Srečno.
Mi smo dodatno zavarovani (ne to kar pobira država). V podobnih primerih pokličem zavarovalnico in oni zrihtajo pregled v parih dneh.
Ampak zdaj imate kar imate. Moj nasvet, hči naroči na plačljiv ultrazvok in potem naprej k zasebnemu ortopedu. Pa potem najdite dobrega fizioterapevta (verjetno bo to plačljiv). Za tako mlade je res škoda da ima zašuštrano nogo zaradi nepravočasnega zdravljenja ali zdravljenja samo na pol. Pa še en nasvet, v našem zdravstvu najslabše odnesejo tisti, ki tiho čakajo. Moraš klicart in težit večkrat.
Druga varianta je zdravljenje v tujini. Pozanimaj se koliko vam bi v tem primeru ZZZS povrnil.
Slovensko javno zdravstvo že leta ni več to kar je včasih bilo. Se sploh ne zavedamo koliko naprednih posegov že obstaja, ki jih ZZZS sploh še ni zaznal, kaj šele da bi jih plačal.
madonca546, 26.12.2024 ob 14:49
Takle, torej je bilo treba na Ptuj se vozit? mi smo z obale. In kaj so ti rekli na UZ v Lj? Če si imela kaj natrganega, kaj je sploh zdravljenje v tem primeru? Si imela kakšno operacijo?
Najprej je bila urgenca, kjer je bil rentgen, da ni nič zlomljenega, potem čez en teden sem poiskala uz samoplačniško za 80eur, da sem bila hitro. Tam se je videlo, da nekaj ni ok, za ziher mi je bila svetovana magnetna. So mi svetovali, naj mi osebna zdravnica napiše napotnico pod zelo nujno za magnetno in ortopeda, samoplačniško ne bi bila nič prej, samo 250eur bi plačala magnetno plus 100eur ortopeda. Tako sem bila v enem tednu na vrsti na magnetni na Ptuju in v treh tednih pri ortopedu. Nato pa sem dva meseca čakala na operacijo. Zdaj okrevam.
Kadar se gre zame ali za otroke, nikoli ne čakam dolgo, se poslužim vez ali pa plačam. Jbg, na zdravju ne bom šparala.
Stara forumašica, 26.12.2024 ob 15:00
[/]
A ko je bila JJ vlada, je bilo kaj drugače? Še do zdravnika nisi prišel, niti nisi smel, so diagnoze postavljali kar prek telefona.
Daj ne obešaj se na covid, po celem svetu je bilo enako ali hujše, samo vaši možgani tega ne sprocesirajo.
takle, 26.12.2024 ob 15:02
Najprej je bila urgenca, kjer je bil rentgen, da ni nič zlomljenega, potem čez en teden sem poiskala uz samoplačniško za 80eur, da sem bila hitro. Tam se je videlo, da nekaj ni ok, za ziher mi je bila svetovana magnetna. So mi svetovali, naj mi osebna zdravnica napiše napotnico pod zelo nujno za magnetno in ortopeda, samoplačniško ne bi bila nič prej, samo 250eur bi plačala magnetno plus 100eur ortopeda. Tako sem bila v enem tednu na vrsti na magnetni na Ptuju in v treh tednih pri ortopedu. Nato pa sem dva meseca čakala na operacijo. Zdaj okrevam.
Kadar se gre zame ali za otroke, nikoli ne čakam dolgo, se poslužim vez ali pa plačam. Jbg, na zdravju ne bom šparala.
Torej, takle, si imela pretrgane križne vezi? In na UZ se ni videlo dobro? Si imela torej operacijo križnih vezi? Ali kaj z meniskusom? Pa kako se je pri tebi kazalo? Pri hčeri je zjutraj še kar okej, lahko stopi na nogo, ampak po nekem času jo začne močno zbadat v kolenu in mora ležat. Saj najbrž bom jutri klicala za samoplačniški UZ, če bo kaj pomagalo.
Anonimno 6000, 26.12.2024 ob 15:35
To je izboljšanje čakalnih vrst po Golobovo.
Dejansko jih je res skrajšal – ker gredo vsi samoplačniško…. prej bi morali čakati teden, dva do enega meseca (ne pa 3 mesece in več, to 2 meseca je še kar hitro), samoplačniško si pa takoj.
Točno tako! Čakalne vrste so šle v nenormalne številke. Zelo hitro, nujno stanje, pa prideš na vrsto v treh mesecih. On pa kako bo skrajšal čakalne vrste pa odpravil dvoživke. Mrš!
madonca546, 26.12.2024 ob 15:23
Torej, takle, si imela pretrgane križne vezi? In na UZ se ni videlo dobro? Si imela torej operacijo križnih vezi? Ali kaj z meniskusom? Pa kako se je pri tebi kazalo? Pri hčeri je zjutraj še kar okej, lahko stopi na nogo, ampak po nekem času jo začne močno zbadat v kolenu in mora ležat. Saj najbrž bom jutri klicala za samoplačniški UZ, če bo kaj pomagalo.
Imela sem nekaj drugega. Ampak verjamem, da zadeve potekajo podobno.
Ja to je normalno v Sloveniji obvezmo plačuješ, pa ti napišejo tablete in zaželijo počitek.
Sem si sam moral zrihtati UZ, punkcijo, fizioterapijo. Slabih 1000€ sem zagonil v 7 mesecih pa še nisem dober. Pol so se me pa usmilili, in mi še oni dali 8 terapij fizio in MR, in nekje dobiš hitreje, drugje se čaka mesece.
paradox, 26.12.2024 ob 14:46
Doživela podoben hladen tuš prejšnji mesec. Poškodba ramenskega sklepa pri lažji prometni nesreči. Ni zloma, ampak boli ko hudič ker zgleda je nekaj natrgano ali potrgano. Desna rama, ne morem niti dvigniti roke niti je premikati. Čakam na MRI na bolniški. Čez 5 mesecev pridem na vrsto, pa imam zelo hitro napotnico.
POtem se čudijo dolgim bolniškam. Nato čakanje na opetacijo in po opetaciji na fth.
Sembimela v začwtkuvoktobra operacijo križnih vei. Sem dobila fizioterapijo 20.12. Ampak od božiča naprej fth nimam. Ponovno komaj 6.1. Ortopwd se je jezil, da slabo hodim, ne pojrćim dovolj, ne stegnem noge.
Postajamo kot ZDA. Komercialno zavarovanje ali samoplačniško omogoča hitro in kakovostno obravnavo, kar je javno, pa – tu imaš Lekadol in vsaj 3 mesece čakanja za karkoli več od tega.
Seveda, če se kdaj zasebno zdravstvo uveljavi tudi pri nas, bo zagotovo neko čudno skrpucalo, ki ne bo ne tič, ne miš in bo združevalo najslabše iz obeh svetov. Cene in delovni čas bodo regulirale zdravstvene ustanove same, plačevali bomo precej več in ne nujno dobili tisto, kar smo plačali, torej podobno kot zdaj. Že ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pokazala, v kakšno smer utegne iti vse skupaj.
M688, 26.12.2024 ob 22:41
Postajamo kot ZDA. Komercialno zavarovanje ali samoplačniško omogoča hitro in kakovostno obravnavo, kar je javno, pa – tu imaš Lekadol in vsaj 3 mesece čakanja za karkoli več od tega.
Seveda, če se kdaj zasebno zdravstvo uveljavi tudi pri nas, bo zagotovo neko čudno skrpucalo, ki ne bo ne tič, ne miš in bo združevalo najslabše iz obeh svetov. Cene in delovni čas bodo regulirale zdravstvene ustanove same, plačevali bomo precej več in ne nujno dobili tisto, kar smo plačali, torej podobno kot zdaj. Že ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je pokazala, v kakšno smer utegne iti vse skupaj.
Res je! plačujemo kot idioti od plač, da potem lahko še enkrat plačamo kot samoplačniki, če rabimo kak pregled ali poseg.
Morali bi se zbunit in iti na ceste zaradi tega, pa nihče nič, doma sedimo in jamramo.
Naše zdravstvo zelo dobro funkcionira, ko so zadeve res nujne. Doživela na lastni koži.
Magnetna resonanca, takoj po njej napotnica pod zelo hitro na nevrokirurški oddelek ukc. Deset dni za tem takoj operacija.
Ničesar samoplačniško..
Tisti ki niste doživeli nujnejših zdravstvenih storitev, bodite tiho.
Vse ostalo pa ja, se čaka ali plača.