Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek drugače kot samoplačniško ni šans

drugače kot samoplačniško ni šans

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 27.12.2024 ob 10:33

Slovenija je tako mala, da tudi če se pelješ na drug konec države na pregled, to ne traja več kot 2 uri, si pa lahko na vrsti občutno prej. Na napotnico.

Sem iskala kako leto nazaj za en pregled za mamo, isti pregled najkrajša čakalna  doba 3 tedni, najdaljša je bila več kot eno leto. Bolnišnici manj kot 50 km razdalje.

To nam je postalo čisto samoumevno, da se vozakamo 3 ure od obale do Murske Sobote na pregled, ker nikjer drugje ne prideš na vrsto prej kot v enem letu. A se spomnite pred 20 leti, kako je bilo? Preparirajo vas kot žabe v vroči vodi. In kako je do tega prišlo? Ker je tri četrt dohtarjev zbežalo v privatne vode, v javnih bolnicah pa straši.

madonca546, 26.12.2024 ob 14:33

prekleti hudiči zdravniški. Hči si je prejšnji teden v šoli poškodovala (zarotirala) koleno pri telovadbi, tako da komaj stopi nanj. Sva šli na urgenco, nič ni zlomljeno, so naredili rentgen, priporočajo da se gre do osebnega zdravnika in bo on napotil dalje, če ne bo izboljšanja. In res sva šli do njene zdravnice, ki pa je dala napotnico za UZ kolena.

Zdaj pa šok. Nihče je prej kot v dveh mesecih ne sprejme na slikanje. Stanje je slabo, na koleno komaj stopi. Zjutraj še še, čez dan pa vedno slabše in na koncu obleži. Kaj hudiča, moramo samoplačniško ali kaj? Gledala, spraševala, tudi tja na Ptuj klicala, pa so rekli, da je pomota, da je čakalna doba za zelo hitro tudi dva meseca.

Kam je prišlo naše zdravstvo??? Čisto vse moramo plačati, zakaj zaboga nam trgajo od plač? Kaj to mi plačujemo? Sem obupana popolnoma.

https://www.cakalnedobe.si/storitve/ultrazvok-skeletno-misicnega-sistema/uz-sklepa/

ja, grozne so te čakalne vrste, sicer sem mislila, da otrokom dajo kaj prej.. sama sem po poškodbi recimo šele sedaj dobila datum za sočo.. imela en kup terapij za sabo (ukc, peter držaj), s tem da sem na določene preiskave čakala nekaj mesecev (uz, mr).. kljub zelo hitrim napotnicam fiziatrinje..

kaj bluziš, 27.12.2024 ob 10:05

točno to, 27.12.2024 ob 09:54

Medicinc, 27.12.2024 ob 08:01

Hci nujno rabi MR kolena in ne UZ

probaj mtd v mb

@Medicinc
: se ves čas sprašujem, zakaj avtorica ni poklicala mtd. Če bi se namesto pisanja na MON obrnila na njih, bi bila že zdavnaj na vrsti.

kot prvo, je MDT in ne mtd, ja? In kot drugo, UZ tam izvajajo izključno samoplačniško, torej se ji ne rabi vozit v MB, najbrž imajo na obali tudi kaj samoplačniškega. in ja, ker je ceneje, dajo napotnico za UZ, če se ti kaj s kolenom zgodi, pa ni zlom. Šele če UZ ne pokaže nič, ti dajo napotnico za MR. taka je procedura.

kaj naj bi torej počela na MDT?

@kaj
bluziš: na magnetno resonanco sem tam čakala 10 dni. Na napotnico. Bluzim?

no ja, 27.12.2024 ob 10:36

To nam je postalo čisto samoumevno, da se vozakamo 3 ure od obale do Murske Sobote na pregled, ker nikjer drugje ne prideš na vrsto prej kot v enem letu. A se spomnite pred 20 leti, kako je bilo? Preparirajo vas kot žabe v vroči vodi. In kako je do tega prišlo? Ker je tri četrt dohtarjev zbežalo v privatne vode, v javnih bolnicah pa straši.

Niti ne, ker likalni zdravstveni domovi ali pa lokalne bolnišnice vseh preiskav in posegov niti ne opravljajo, zato tisti, ki nismo iz Ljubljane, delamo tako že celo življenje.

Že moja babica je hodila na zdravljenje v Ljubljano, ker tega c naši bolnici niso delali.

In čisto odkrito – bolj zaupam zdravniku, ki ima mesečno 30 ali pa 50 enakih ali podobnih primerov kot pa nekomu, ki ima en ali pa dva primera  na mesec, kak mesec pa niti enega ne.

Ja, kar simfajte Jugoslavijo in socializem. Juhu kapitalizem, “svoboda” in amerika

moira734, 26.12.2024 ob 23:18

seveda ja, 26.12.2024 ob 23:06

Naše zdravstvo zelo dobro funkcionira, ko so zadeve res nujne. Doživela na lastni koži.

Magnetna resonanca, takoj po njej napotnica pod zelo hitro na nevrokirurški oddelek ukc.  Deset dni za tem takoj operacija.

Ničesar samoplačniško..

Tisti ki niste doživeli nujnejših zdravstvenih storitev, bodite tiho.

Vse ostalo pa ja, se čaka ali plača.

Ne laži! Svak pred nekaj meseci – materino znamenje se je začelo spreminjati, krvaveti. Čakat bi moral 3 mesece, da pride do dermatologa. Je šel samoplačniško. Soseda upokojenka lani zatipala bulico na dojki. Na biopsijo čakala 3 mesece, osebni zdravnik ji je priporočil, naj gre samoplačniško, ampak nima denarja.

Šele po pol leta je prišla do onkološke obravnave, zdaj samo čakamo kdaj bo umrla, menda je na koncu.

Tako da ne laži, preklet lažnivc. Ne, ne prideš na obravnavo tudi če je zadeva urgentna!

Prijateljica je lani šla zaradi glavobolov in omedlevic k osebnemu zdravniku, napotnice za naprej, v nekje 14 dneh po obisku osebnega je bila že na operacijski mizi z jasno diagnozo, kaj in kje rezati. Vmes pa preiskave take in drugačne vsak dan.

Zaradi čakanja najprej na ortopeda, nato uz, pregled pri ortopedu, čakanje na mr, čakanje na poseg. Poseg se zapletel, ker se je poskodba zastarala, pojavile so se dodatne težave, zato 3 operacije, namesto 1.

Potem zaradi nprimerne hoje težave z drugo nogo, hrbtenico, še 1 operacija.

Bolniška skupaj skoraj 4 leta

Vse zato, ker nisem bila obravnavana takoj in tudi, ker po operacijah nisem dobila fth takrat, ko bi jo potrebovala.

Marija612, 27.12.2024 ob 14:44

Ja, kar simfajte Jugoslavijo in socializem. Juhu kapitalizem, “svoboda” in amerika

Najbolj šinfajo socializem retardirani janševi psihoti, ker so oni v glavnem tisti, ki so uničili in pokradli zdravstvo.

Zato hočejo “ameriko”, da bi še naprej kradli.

Te retardirane psihične bolnike bi moral narod dati pred strelski vod.

Stara forumašica, 27.12.2024 ob 14:38

Niti ne, ker likalni zdravstveni domovi ali pa lokalne bolnišnice vseh preiskav in posegov niti ne opravljajo, zato tisti, ki nismo iz Ljubljane, delamo tako že celo življenje.

Že moja babica je hodila na zdravljenje v Ljubljano, ker tega c naši bolnici niso delali.

In čisto odkrito – bolj zaupam zdravniku, ki ima mesečno 30 ali pa 50 enakih ali podobnih primerov kot pa nekomu, ki ima en ali pa dva primera  na mesec, kak mesec pa niti enega ne.

Govorimo o ultrazvoku, magnetni resonanci itd. To niso nobene operacije in to bi moral narod dobiti tam, kjer biva! Pa ne čez 4 mesece! Dovolj jasno?

točno to, 27.12.2024 ob 14:23

@kaj
bluziš: na magnetno resonanco sem tam čakala 10 dni. Na napotnico. Bluzim?

In kaj to njej pomaga? Ona je dobila napotnico za UZ, ki ga tam ne opravljajo! Naj gre po tvoje samoplačniško na MR?

no ja, 27.12.2024 ob 15:36

Govorimo o ultrazvoku, magnetni resonanci itd. To niso nobene operacije in to bi moral narod dobiti tam, kjer biva! Pa ne čez 4 mesece! Dovolj jasno?

Za REDNI KONTROLNI letni MRI, sicer glave, kot jaz hodim, je čakalna doba pri nas na napotnico manj kot 2 meseca.

Za nujne preiskave precej bolj hitro.

Korošica133, 27.12.2024 ob 17:26

Za REDNI KONTROLNI letni MRI, sicer glave, kot jaz hodim, je čakalna doba pri nas na napotnico manj kot 2 meseca.

Za nujne preiskave precej bolj hitro.

Še enkrat: kaj ima to z njo? Dobila je napotnico za CT kolena. Zelo hitro. In na vrsto pride šele kot je rekla. Kaj ni jasno? Ne, niti na koroškem ne prideš prej. Pa dajte si pogledat, saj so čakalne vrste javne, pa nehajte na pamet bluzit, no. Zadeve se iz meseca v mesec rapidno spreminjajo. Ne na bolje!!!

kaj bluziš, 27.12.2024 ob 17:34

Še enkrat: kaj ima to z njo? Dobila je napotnico za CT kolena. Zelo hitro. In na vrsto pride šele kot je rekla. Kaj ni jasno? Ne, niti na koroškem ne prideš prej. Pa dajte si pogledat, saj so čakalne vrste javne, pa nehajte na pamet bluzit, no. Zadeve se iz meseca v mesec rapidno spreminjajo. Ne na bolje!!!

No, avtorica piše, da je dobila napotnico za UZ, ne CT!

Stara forumašica, 27.12.2024 ob 21:30

No, avtorica piše, da je dobila napotnico za UZ, ne CT!

Ja, UZ, pomota seveda. Uni dve pa bluzita o magnetni resonanci, pa kako jo je ena dobila v 10 dneh na koroškem. Kaj to avtorici pomaga???

Uničenje javnega zdravstva je del globalistične agende in ni vlade v Sloveniji, ki bi zadevo rešila v prid državljanov. Državo nam vodijo prostozidarji in jezuiti, bogovi v belem pa so v večji meri člani.

Kdor bo imel denar bo (pogojno) še zdrav in pri življenju, revežu pa preostane evtanazija ali trpljenje do pogube.

Nujno je treba razpustiti ZZRS in razbremeniti plače iz naslova zdravstvenih dajatev, ker smo vsi prisiljeni v samoplačništvo.

Vidiš, 26.12.2024 ob 15:14

Stara forumašica, 26.12.2024 ob 15:00

Vidiš, 26.12.2024 ob 14:54

Nikoli vas ne izuči, da se vse sesede ko greste levo.

[/]

A ko je bila JJ vlada, je bilo kaj drugače? Še do zdravnika nisi prišel, niti nisi smel, so diagnoze postavljali kar prek telefona.

Daj ne obešaj se na covid, po celem svetu je bilo enako ali hujše, samo vaši možgani tega ne sprocesirajo.

In kar je bilo pred covidom je bilo pa kaj bolje? Prav tako so bile čakalne dobe v nedogled, nič drugače kot sedaj. Tako da ne seri.

Daj, daj.  Eno je točno določeno zdravljenje v bolnici v Ljubljani zato, ker ga nikjer drugje ne opravljajo – včasih je bilo tako pri npr. onkoloških bolnikih –  drugo pa prevozi čez celo Slovenijo zato, ker določene zdravstvene ustanove ne opravljajo dela zaradi dvoživkarstva.

Da se mora nekdo v tej bedni mini državici voziti sem in tja po eno uro in več samo zaradi tega, ker zdravniki ne opravljajo svojega dela je kriminal!

JA?  Razumeš, kaj hočem povedati?  Nek dr. Smrduh noče delati v javni ustanovi, v kateri je zaposlen, medtem ko je pripravljen delati pri koncesionarju 24/7 samo zato, ker tam dobi plačilo na roke.  In ti, ovca janšistična orgazmiraš nad tem, da mora bolan človek sesti v avto in se v bolečinah mimo vseh zdravstvenih domov in bolnic prevažati na drug konec Slovenije samo zato, da pride do tega smrduha, ki mu bo za 100 eur pomagal?!  Saj ni res, pa je.  PFUJ.

Gornji zapis zelo drži. Počasi nas pripravljajo, da bo normalno da se boš na pregled vozil iz Metlike na Koroško. Še malo kasneje pa bodo storitve le še za bogate. Razlike se vidijo že zdaj. Sama sem si prej vsako leto privoščila 10 dni ali en teden zdravilišča. Sem plavala, se načrtno rekreirala, vzela nekaj različnih terapij, se psihično sprostila. Po tretmaju sem bila kot prerojena, v veliko boljši kondiciji. Za svoja leta, sem bila zelo vitalna. Zdaj je denarja manj, cene pa so šle gor in ne hodim več. Se mi pozna. Tisti, ki si bodo to še vedno lahko privoščili, bodo v veliki prednosti. Dalj bodo vitalni. Se mi smilijo ljudje, ki imajo res težave.

Težava je pri ortopedskih poškodbah. Sanacij ni nujna, nisi življenjsko ogrožen. A vseeno ne moreš v službo  ne moreš hoditi ali pa se ne moreš niti obleči sam. In sanacija traja. Življenje se ti ustav. Ne moreš nič. Bolniška mesece, leto ali več. Plače ni, ozoroma slaba bolniška. Fizioterapije ne dobiš pravi čas. Se še bolj zakomplicira.

New Report

Close