Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Drugi krog volitev

Drugi krog volitev

Gasparijevi, Turkovi in Jelinčičevi volivci naj bi v drugem krogu volili z 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (protikandidat Peterletu) proti 20 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (Peterle). Se pravi je že zdaj jasno da je Peterle pogorelič, hehe…

Tja, čist tako pa tudi ni.Volilci niso vojaki, da bodo šli na ukaz volit to, kar jim bodo predsedniki strank sugerirali.

Vprašanje, koliko lahko Turk računa na Jelinčičeve glasove.na Gasparijeve najbrž že, Jelinčičeve pa malo težko.Po moje bodo Jelinčičevi volilci v drugem krogu abstinirali.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Gaspari je na drugem mestu po zadnjih podatkih… Mislim da glede na vse možne scenarije Peterle še vedno nima šans. In čist pravilno je tako.

Če analiziramo udeležbo volilcev v prvem krogu, vidimo, da je še najmanj toliko volilcev v rezervi. Torej niso zapravljali svojega časa v prvem krogu, ker je bil z gotovostjo napovedan drugi krog. To so večinoma Peterletovi volilci – presenečenje za drugi krog. Rdeči so pač poskusili z dvema kandidatoma, ki se nista kaj preveč odrezala.

ti južnjak… očitno sploh ne veš kaj pomeni analizirati….

Nihče, niti najboljši analitiki ne morejo z gotovostjo napovedati oz. niso mogli in tudi niso napovedovali 2. kroga.

Ja, seveda ti si čarovnik ali kako že pravimo takim, ki vse vidijo in vedo, kaj se bo zgodilo. Pa plačuješ davke za svoje vedeževanje…. to je menda ali bo v kratkem obrt. Pazi, da te Bajuk ne dobi, da delaš na črno.

No ja, tako enostavno matematično se pač ne bo izšlo…
Jelinčičevi bodo drugi krog več ali manj bojkotirali. Se pa dozdeva, da njih nekaj, kar jih bo odšlo volit, ne bo podprlo ravno Turka. Jim je to Zmago odsvetoval. No pa takšna opozicija. Čeprav Peče pa ravno Peterleta javno zanika in ne želi ali celo noče (kar je tudi dejal) imeti za predsednika. Se en mal razhajajo v tejli SNS stranki. Sploh mi je pa na tem mestu najbolj žal Žgajnarjeve, ki je za moje skromne pojme ena najboljših poslank, kar jih ima naš, žal, skromni parlament.

No kakorkoli, je ja, sramota tole ja. Da je Gasparijev na hitro popokal kufre in lepo odšel, ne da bi bil vsaj toliko, da bi podprl ubogo levico.

pol ste le ugotovili da vsak dela le za svojo rit.

Totalni pogorelič. hehe…. To bo še luštno. Sedaj se bo začel pravi boj. Se mi zdi, da je Peterleta že kar vidno pobralo. V začetku kampanje je žarel kot zvezda repatica, sedaj pa…. oh in ah, ga je kar malce skupaj potegnilo. Še orglice mu niso več v veselje.

Ko grem v hribe si zapojem Kekčevo pesem, ko pa zgubljam, si zapojem Pepelkino pesem, ki gre:

ljubi bog, že polnoč kuka,
joj, vso srečo mi zafuka.

Tudi zame je Žgajnarjeva ena izmed boljših poslank v parlamentu. Mi je všeč tako njena profesionalnost, kot tudi strokovnost. Pa tudi kot tip ženske mi je všečna.

Ko bi v našem parlamentu sedelo več takih poslank….potem se ne bi sramovali, tako kot se to danes.

New Report

Close