Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Drugi odmerek AZ po 6 tednih

Drugi odmerek AZ po 6 tednih

Dobila sem vabilo za drugi odmerek cepiva AZ, med obema bo dobrih 6 tednov razmika.

Je to sploh ok?

Meni se zdi malo cudno.

Tudi jaz. Zakaj ne bi bilo? Priporočilo je 6 – 12 tednov.

seveda je v redu, saj gre za staro cepivo, ki ga poznamo že več kot 50 let, tudi nešteto raziskav je bilo z njim opravljenim, nikoli do zdaj pa tudi niso poročali o nobenem zapletu s tem cepivom. zato kar, go for it.

Tudi mi smo hvalabogu dobili drug odmerek po sestih tednih in ne po dvanajstih.

Jasno, da je dobro. Ko je cepivo na razpolago, je idealno, da se z drugo dozo cepi po 3 do 4 tednih. Ko cepiva ni na razpolago, je idealno, da se dobi drugo dozo po 12 do 18 tednih, odvisno od drzave. Tako da ni problema. Lahko ce cepis tudi po 1 dnevu ali 6 mesecih. Za dobre stranke bomo cas drugega cepljenja z veseljem prilagodili.

Odgovor na objavo uporabnika
Jahno, 27.05.2021 ob 18:15

Tudi jaz. Zakaj ne bi bilo? Priporočilo je 6 – 12 tednov.

Priporocilo je 4-12, ceprav se je o 4 zacelo govorit sele pred kratkim, do takrat je bilo priporoceno 12.

Pravijo, da je bolje, da je daljsi razmak, da cepivo bolje prime.

Poleg tega je AZ rizicna za strdke, 2 dozi v kratkem razmiku, ko je nevarnost strdkov prve doze komaj pri koncu, dodas se drugo dozo…

Ne vem, sem skepticna. Je mozno to prestavit?

S tem, ko se zdaj skuša zaobiti priporočilo 12. tednov za drugi odmerek (učinkovitost cepiva) na 4 tedne z razlogom, da bodo ljudje že zdaj lahko prehajali meje, postaja cepivo samo sebi namen. Žalostno.

vse je dobro, 27.05.2021 ob 18:39

Jasno, da je dobro. Ko je cepivo na razpolago, je idealno, da se z drugo dozo cepi po 3 do 4 tednih. Ko cepiva ni na razpolago, je idealno, da se dobi drugo dozo po 12 do 18 tednih, odvisno od drzave. Tako da ni problema. Lahko ce cepis tudi po 1 dnevu ali 6 mesecih. Za dobre stranke bomo cas drugega cepljenja z veseljem prilagodili.

ja, tako nekako. vsakih par dni so novi podatki, nova “pravila”. kaj je res dobro in prav? a mogoče kdo ve? iz stroke. tako spreminjajo, da če je človek kdaj zaupal tem cepivom, jim s časom vse manj.

novifor, 28.05.2021 ob 06:53

S tem, ko se zdaj skuša zaobiti priporočilo 12. tednov za drugi odmerek (učinkovitost cepiva) na 4 tedne z razlogom, da bodo ljudje že zdaj lahko prehajali meje, postaja cepivo samo sebi namen. Žalostno.

Kup ljudi se je cepilo zaradi prehoda meje. Človek ne bi verjel! Če ne bi bilo zaradi meje, bi bila precepljenost veliko manjša. Koliko je sedaj 18%?

za žalost zaradi meje, 28.05.2021 ob 08:05

Kup ljudi se je cepilo zaradi prehoda meje. Človek ne bi verjel! Če ne bi bilo zaradi meje, bi bila precepljenost veliko manjša. Koliko je sedaj 18%?

Na žalost se ljudje cepijo zato, da gredo lahko v tujino in ne zato, da bodo imeli kvalitetno in dolgotrajno zaščito.

Astrazeneca priporoča drugo dozo cepiva 4-12 tednov po prvi. Raziskave kažejo, da je število protiteles nekajkrat višje, če se cepi po 12 tednih namesto po 4 ali 6tih tednih.

Če je cilj čimprejšnji prehod meje, potem se bo vsak poskusil cepiti čimprej (4-6 tednov po prvi dozi), če pa je cilj čimboljša in trajnejša zaščita pa se bi bilo pametno cepiti med 10 in 12 tedni po prejemu prve doze. Ker pa naša nesposobna vlada, nesposobni minister, nesposobni koordinator cepljenja in nesposobna ‘strokovna’ skupina za cepljenje niso tega sposobni ustrezno zapisati v neko priporočilo in ga javno objaviti, pa vlada totalna zmeda glede cepljenja z Astrazeneco. Spreminjali so namreč tako ciljne skupine, kot priporočen razmak med odmerki.

ni nič ziher, 28.05.2021 ob 08:03

ja, tako nekako. vsakih par dni so novi podatki, nova “pravila”. kaj je res dobro in prav? a mogoče kdo ve? iz stroke. tako spreminjajo, da če je človek kdaj zaupal tem cepivom, jim s časom vse manj.

Ne razumem, na podlagi česa bi naj temeljilo zaupanje?
Cepivo, ki to dejansko niti ni, je v fazi testiranja.
In če je nekaj v fazi testiranja, ne more biti zaupanja, ker posledice niso znane.
Zato tudi spreminjajo pravila, ker nimajo pojma kakšen vpliv ima na človeka ta strup.

Kdor je zaupal, je totalno naiven in žrtev medijske lažnive propagande.

New Report

Close