Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek drugič noseča

drugič noseča

hej

evo trenutno drugič noseča. nič mi ni jasno. prvič sem bila kar v dobri kondiciji, sicer mi je bilo slabo drugače vse ok, rodila prekmalu, ampak tudi po porodu vse ok.

zdaj drugič mi ni nič jasno. prva dva meseca slabo, da sem spala sede, ker se nisem upala vležat tko se mi je dvigovalo. ok to končno mine, si mislim uf tokrat pa ne bom bruhala do konca. pa se pojavijo druge težave. tišči me dol. na sprehode grem lahko samo zelo kratke, čim je malo daljša tura (cca. 1km) do doma komaj priplezam, tako me med nogami tišči dol pa trtica me grozno boli.

a je imela še katera v drugo take težave? mislim meni ni nič jasno. zdravnica pravi, da je sicer vse ok, pa da sem pač bolj utrujena, ker že imam enega otroka in ne morem toliko počivat. samo to je res grozno, ko pa imam skozi občutek, da mi bo zdaj zdaj nekaj padlo ven.

no da ne govorim o seksu. trenutno smo na abstinenci, ker če imava z partnerjem spolne odnose potem je stvar še hujša, da me tako vse boli, da vstati ne morem.

še kakšna z takimi izkušnjami?

Bo kar držalo, da je brezveze imet otroke, problemi so že prej, potem in kasneje. Ne hvala. Toliko se pa že imam rada.

Ja tudi pri meni je bilo tako. Prva nosečnost kot da je ni, druga že malo slabše, pri tretji, pa sem mislila, da mi bo od 4 meseca dalje nekaj ven padlo. Bruhala do konca in počutje nasploh na psu. Ampak potem rodila točno na rok z popadki na tri minute, nič šivana, po dveh urah sploh nisem več vedela, da sem rodila, ker me nič več ni bolelo.
Tako da ja vsaka nosečnost je drugačna in ne skrbi, če je zdravnica rekla, da je vse O.K., potem res morda samo bolj nizko nosiš.
Pa lepo nosečnost do konca.

Zakaj sploh odpiraš teme o dojenčkih, če te ne zanimajo? Da te slučajno vseeno ne mika, kaj?
Saj ni problema, ti itak ne bi bila dobra mati.
Imej se rada še naprej, kdo drug te itak ne bo imel :-p

in še dobro da taki cepci se ne odločajo za otroke,..nisi sposobna nositi otroka, ga donositi in roditi , kaj šele vzgajati
tako da lepo te prosim, uporabljaj kontracepcijo še naprej!!!

Tudi jaz sem imela vse nosečnosti več ali manj s spremljajočo slabostjo. Imej pred očmi končni cilj, pa boš lažje prenašala. Ni pa lušno, vem…

mene je tiščalo navzdol in mi je reku zdravnik – po pameti in občutku. pomaga ležanje. Ne forsiraj sprehodov, če se ne počutiš. Lahko nizko nosiš. Lahko pa se ti krajša maternični vrat. Pušenjak pravi: če hočete doseči bolniško samo recite zdravniku, da vas tišči navzdol. mene je celo nosečnost, pa je bil mv dolg, potem pa sem prezgodaj rodila. Sicer v 36. t.

ne vem, pušenjaka vprašaj.

Če pa sem kaj narobe napisala, pa se opravičujem. pobrskaj malo. napiši v iskalnik tiščanje navzdol.

hmmm potem le nisem edina. sem šele v 15. tednu. joj joj kako bo šele do konca. no mogoče bo pa tudi ta prej rojen. samo močno upam, da ne.

no saj res počivam kolikor se da, samo to je včasih samo par minutk na dan. pa poskušam čim manj dvigovat.

bbrr definitivno nisi edina!!!

Prva nosečnost OK, razen na koncu tiščanje, ker je bil mali narobe obrnjen in je glavo tiščal v mojo sramno kost namest v mnedenični kanal!!

Druga nosečnost OK do 20 tedna, kos se začne tiščanje navzdol in otrdevanje trebuha, kasneje odpiranje MV, pri 26 odprt mv in viden mehur, ležaaaaaaaaala in rodila v 41 tednu!!!

tretja nosečnost, sedaj, krvavitve do 16 tedna, polipi, v 28 tednu zakrvavela, sum na odstop placente, sedaj ležim in čakam da pridem čimdalj, sem v 29 tednu!!! Tiščanje povsod, vnetja non stop!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

… mogoče je spol drugi. Meni je bilo pri punčkah na začetku fajn slabo, pri fantku pa ne :-))

ma joj mene je tako noro strah. že v prvo me je ginekologinja ignorirala, ko sem jih govorila, da mi je šel čep in da imam vsake toliko bolečine podobne popadkom. tako, da sem šla potem kar v porodnišnico na pregled, kjer so ugotovili, da bom zdaj zdaj rodila.

zdaj če me pa v drugo že zdaj skozi nekaj tišči….a greš lahko v prodnišnico se pokazat tudi brez napotnice? če me slučajno prej kaj zvije?
že na nuhalni (ko sem šla k drugi zdravnici) pa sem jo spraševala je rekla, da je to malo čudno vse skupaj in da naj tako kot v prvi nosečnosti delam po občutku, da naj se grem kar pokazat, če se mi bo zdelo, da kaj ne štima.

Tud jst sem drugič noseča.1sem se super počutila,od začetka malo slabosti,potem pa full energije…v 27 tednu pa krvavitev zaradi odstopa posteljice in porod.Bilo vse vredu.Sedaj 2.nosečnost pa tud nemorem niti na manjši sprehod,me po 5min začne vse dol tiščat,večinoma sem brez energije in utrujena,ampak bom že še mal zdržala,sem v 33t.

mamica002 tudi ti si imela odstop placente, kako se je zgodilo, koliko časa je trajalo da so porod naredili in ali je veliko posteljice odstopilo>>??? jz sem zakrvavela noseča 27 in 1 dan pred 8 dnevi, pa sedaj čakamo kaj bo!!! me pa fuuul skrbi!!! pls javi se, lahko tudi na zasebno!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------- Veliko več smo, kot le telesa in osebnosti. Ne glede na spreminjajoči se zunanji videz je notranji duh vedno lep in ljubeč

New Report

Close