Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Drugo drugega … druga druge

Drugo drugega … druga druge

Čisti laik na tem področju, zato sprašujem …
Ali je ta stavek pravilen: Določbe tega podpoglavja se uporabljajo za plovila, ki ne vidijo med plovbo drugo drugega, v območju ali blizu območja z zmanjšano vidljivostjo.

Jaz bi namreč napisala: … za plovila, ki med plovbo ne vidijo druga druge, v območju ali blizu območja z zmanjšano vidljivostjo.

A je sploh kaj od tega OK?

Hvala in lp

Se strinjam s popravkom. Morda bi edino razmislila še o možnosti: … za plovila, ki med plovbo druga druge ne vidijo …
Pri besednem redu, še posebno pri členitvi po aktualnosti, je zelo pomembno sobesedilo, le iz tega lahko sklepamo o najboljšem pomenu in besednem redu.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected] Prosim, uporabljajte iskalnik!

… za plovila, ki med plovbo druga druge ne vidijo …

Vas lahko prosim za razlago, zakaj tako? Hvala.

Tole vprašanje mi je dalo znova misliti. 🙂 Po premisleku ugotavljam, da me je pri množini samostalnika srednjega spola zavedel popravek v zvezi z vrstnim zaimkom. Če poskušam zaimke dopolniti, dobim zvezo: tista plovila, pri katerih eno plovilo ne vidi drugega plovila oz. krajše: drugo drugega ne vidijo.

Tako moram priznati, da sem bila prehitra pri odgovoru in je izhodiščna rešitev pravilna. Vseeno pa bi se odločila za spremenjen besedni red: …, ki drugo drugega med plovbo ne vidijo ali …, ki med plovbo drugo drugega ne vidijo.

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | [email protected] Prosim, uporabljajte iskalnik!

New Report

Close