DRUŠTVA BILANCA PROSIM POMOČ
Lepo vas prosim, če mi lahko katera pomaga
ugotovila sem, da za naše čisto malo ljubiteljsko društvo tajnica ni poslala ničesar na DURS in AJPES
imamo zelo malo prometa , samo enkart na leto poberemo članarino in organiziramo srečanje za člane društva
ne morem drugega kot da to sama naredim, vendar sploh ne vem, kaj moram poslati in če mogoče obstaja kak link do obrazcev na netu
katere obrazce moram sploh izpolniti ?
opravičuejm se že vnaprej in vas lepo prosim za pomoč, mogoče bom pa kdaj drugič lahko jaz vam pomagala s kakim nasvetom
Oboje najdeš na internetu.
Na DURSu poišči instalacijo programa Silvester (tisto verzijo, ki je za društva), na AJPES pa tudi najdeš excelovo datoteko, ki jo je enostavno izpolniti.
AJPES oddaš na spletni strani ali na papirju (potem je dražje). Podatke iz Silvestra prav tako lahko oddaš preko interneta, lahko pa kar na disketi ali CDju.
Če nimaš dosti podatkov boš do malice gotova. 🙂
Za davčno rabiš obrazec 7,25. Na prvi strani ti piše KOMPLET OBRAZCEV ZA OBRAČUN DAVKA OD DOHODKOV PRAVNIH OSEB. V kompletu je šestnajst prilog, obrazec pa dobiš v vsaki knjigarni. Za AJPES pa ne vem, če je danes še možno oddati po elektronski, ker kolikor je meni znano je bil rok do 30.03. Najbolje bo, da pokličeš na svojo izpostavo AJPES in DURS in jim razložiš situacijo in jih prosiš za pomoč. Za naprej pa bi ti svetovala kako računovodkinjo oz. računovodski servis.
LP