družabne igre za odrasle :)
Čeprav smo odrasli bi se kaj igrali Na morje gremo 3 družine skupaj z malimi otroci. Glede na to, da bodo otroci zvečer bolj kot ne popadali v postelje bomo mi vezani na apartmajsko teraso. Radi posežemo po kakšnih družabnih igrah. Iščemo kakšno idejo kaj nabaviti za letošnje leto? Ima kdo kakšno idejo, da je zabavno itd (različne karte, activity imamo pa smo se že malo naveličali
).
Čisto navaden Človek, ne jezi se. To se lahko grejo zraven tudi otroci, če so dovolj veliki. Ker se za kupit dobi takšen za 4 ali največ 6 igralcev, narišite na papir svojega, z dovolj “hišami” za vse zainteresirane. Kot figurice lahko uporabite makarone različnih oblik, kamenčke, kovance… Da ne bi igrali v prazno, smo pri nas postavili pravilo, da si prvi izmisli “kazen”, zadnji pa jo mora izvršiti (tu so otroci izvzeti). Kazni ne rabijo biti ravno na pijačo ali seks. Lahko so splošno koristne (npr. zadnji pripravi naslednji dan vsem zajtrk in skuha kavo, ali pa pelje otroke na sladoled) ali pa splošno smešne (npr. prehoditi 100 m po ulici v plavutkah, z rokavčki in z masko). Na isti način se lahko popestri tudi kaki sicer dolgočasen monopoli ali katera koli igra s kartami, pa domine, mikado… skratka vse igre, pri katerih je nekdo prvi in nekdo zadnji.
Potem pa so še igre, za katere ne potrebuješ pripomočkov. Že omenjena pantomima, ali pa “ugani poklic” (en si zamisli neki poklic, ostali zastavljajo vprašanja, odgovor je samo ja ali ne), ali pa “gluhi telefon”, pa beseda na zadnjo črko ali “vlakec”, kjer se tvori stavek tako, da vsak ponovi, kar je do takrat nastalo in doda še eno besedo…
Lahko tudi balinate ali sestavljate figurice iz čez dan nabranega materiala ali navsezadnje skačete gumitvist.
mi igramo naseljence otoka catan, Mister X, activity, risk, mečemo kocke, scrable, … Naj te samo opozorim, da sploh naseljenci otoka in mister x znajo zasvojit (da ne omenjam, da ena igra zna trajat dve uri in več, pa sploh ne veš, kdaj je ura naenkrat 1 ponoči, otroci pa so budni že pred sedmo… :))))
od iger je najboljši activity, tudi moja slovenija je dobra…drugače pa navadne karte enka in naj bodo kazni za naslednji dan, recimo kdo bo pripravljal zaktrk, kdo pomival posodo, kosilo, večerjo…ali kakšno slično kazen… drugače pa tarok je tudi zakon, sam se bojim, da ne boste mogli odnehat in boste dolgo v noč kvantali;))
ali pa navadna pantomima…tri na tri…en si zmisli, drugi uganjujejo…vedno smeh za znoret
Poglejete blog o družabnih igrah, kjer lahko najdete opise in novice iz sveta družabnih iger.
http://www.meeple.eu
Dixit me je prav očaral s prelepo izvedbo slik. In če se greš igro še tako, da jih pojasniš, je neverjetno, kako ljudje na isti karti opazimo druge detajle oz. pomen…