družbeno koristna dela
Pozdravljeni! Ima kdo izkušnje z družbeno koristnimi deli v društvu? Namreč težave imam pri knjiženju, za osebo smo morali plačati prispevke za ZZ in PIZ, malico in potne stroške, vse skupaj pa nam je kasneje povrnil CSD. Kako bi to pravilno poknjižila?
Pozdravljena,
torej prispevke za ZZ in PIZ, malico in potne stroške boste knjižili v breme razreda 4 in obveznost v razred 2, medtem ko boste refundacijo CSD knjižili v breme terjatev na kontih 16 in med prihodke od subvencij v dobro razreda 7.
A sem pomagala?
Če nisem, še vprašajte.
Lep večer, Sabina
V bistvu mi iz poslovnega računa plačamo prispevke, zato sem razmišljala nekako tako:
16 – terjatev do CSD v breme
262-prispevki PIZ in ZZ v dobro
in potem
262 – v breme
110 – dobro
Je moje razmišljanje pravilno? Prispevkov nisem dala na 4, ker v bistvu prispevki niso naš strošek, saj dobimo povrnjene od CSD.
Ko pa CSD nakaže denar pa zaprem terjatev 16 in dam denar na poslovni račun 110.
Pri malici in prevozu pa je tako, da najprej dobimo denar od CSD nakazan na TRR in potem mi izplačamo malico in prevoz osebi.
Upam, da nisem preveč zakomplicirala.
hvala za odgovor.
Niste nič zakomplicirali….razumem, torej 16/26…tako bo tudi v redu, seveda, še boljše 🙂
Lep pozdrav, Sabina
super 🙂 Imate mogoče kakšen nasvet kako bi pa lahko poknjižila prevoz in malico, ki ju društvo dobi vnaprej plačano od CSD in potem društvo v gotovini to izplača osebi?
Isto v obratni smeri:
nakazilo 11/28
izplačilo za malico in prevoz 28/11
Lep pozdrav, Sabina
Forum je zaprt za komentiranje.