Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Družboslovci pri 50ih in iskanje službe

Družboslovci pri 50ih in iskanje službe

Navadi se, mon zaživi med tednom dopldan.

Monklje se hvalisajo da so najboljše v službi, nepogrešljive, super plačane.

A visijo cele dopoldneve na monu.

Ej, to je podn od ljudi. Samo kaka JU pa državne firme ala telekom dovolijo, da delavci visijo cele službe na monu.

To je ta najbolj nesposobno delavstvo. Ne pa uspešnice. Lene, faulaste butare, ki dan za dnem visijo na monu.

Ko so prazniki, vikendi, mon zamre. Takart te uspešnice, brez katerih bi firme pocrkale, zapustijo mon.

Odgovor na objavo uporabnika
50druzboslovka, 06.05.2025 ob 10:00

diajana, res si mi ti precej uboga na umu. Keš imajo, zdravja in prostega časa pa ne. Tebi je keš bolj pomemben kot zdravje? Verjamem. Meni pač ne. Pa, da v celem življenju delajo, delajo, delajo pa nobenega prostega časa? Verjamem, da je tebi smisel življenja, da garaš do starosti in nimaš nič drugega v lajfu kot nalivanje alkota pijancem v rit. Zanimivo življenje. Čudno, da so vsi otroci in vnuki bežali stran od tega?

Jaz sploh nisem napisala kakšno plačo imam. Tako, da ne vem od kje ti veš kako plačo imam? Aja, ne veš. Si si pač malce namislila. Petke in svetke, da delam? Jao, ženska, delam 40 ur na teden, 5 dni na teden. Razumeš? TO ni petek in svetek, je petek, to pa.

Ja, si super uspešna, najboljša in kaj vem kaj še vse.

Tvoj hobi pa je, da visiš dopoldan med tednom na monu in se hvalisaš kako si super in daješ v nič osebe, ki jim ne gre tako super.

Je pa zanimivo, da praviš, da si ob vikendih prosta. Ampak med tednom dopoldan si pa očitno tudi prosta, da se imaš čas hvalisat na monu?

Taka je ta pridnost ja. Monanje je super služba. To se strinjam. Res si ultra uspešna.

Samo uspešnim je hobi to, da se znašajo nad manj uspešnimi?

Tvoj šef ve kako pridna si na monu?

Eh ja, glede na to, da delam vedno popoldan, da vedno delam ob petkih, sobotah, nedeljah, kdaj že bi imela čas študirat? In glede na to, da je najbližji faks dobro uro vožnje stran?

Ampak ja, monovske perle bi to zmogle. Saj ne, da so to sprobale, ampak one bi to zmogle. Pa te iste perle, ki mene žalijo, bi tudi zmogle pri se it pripravništvo pri krepko nad 50. V nekem novem poklicu. Seveda tega niso sprobale, bi pa  zmogle, a ne.

E babe trapaste.

A kje da si napisala, da ti delaš med vikendi in ne moreš študirat? Si zmišljuješ kot ti paše?

Ajooj, vidim, da počasi razumeš, zato počasi razložim:

zanimajo me zgodbe tistih, ki so pri 50+, ob FF diplomi, iskali novo službo, novo kariero.

Ne zanimajo me “uspešne” zgodbe bab, ki v službenem času dan za dnem visijo na monu in se hvalisajo kako so uspešne.

Razumeš? 50+, zgodovina, etnologija, geografija, varstvo okolja… ? Je tale Diana kaj od tega napisala?

To pa je itak jasno kje tale diana dela, če ima vikende proste in med tednom dopoldan tu gor visi. Ni težko uganiti.

nora baba (nik ti res pristoji), ne samo enkrat, že večkrat sem napisala kdaj delam :). Pa, če si vsaj malce razgledana, verjetno veš kdaj se dela, če delaš v turizmu. Ne samo to, da sem napisala kdaj delam, napisala sem tudi, da delam v turizmu. Zdaj pa uporabi svoje sive celice in razmisli. Ja, v tej temi sem to pisala, večkrat. Pa odprla sem že več tem, kjer sem tudi o tem pisala. Ni prvič, da ne boš mislila, da si namišljam.

50druzboslovka, 06.05.2025 ob 10:09

nora baba (nik ti res pristoji), ne samo enkrat, že večkrat sem napisala kdaj delam :). Pa, če si vsaj malce razgledana, verjetno veš kdaj se dela, če delaš v turizmu. Ne samo to, da sem napisala kdaj delam, napisala sem tudi, da delam v turizmu. Zdaj pa uporabi svoje sive celice in razmisli. Ja, v tej temi sem to pisala, večkrat. Pa odprla sem že več tem, kjer sem tudi o tem pisala. Ni prvič, da ne boš mislila, da si namišljam.

Torej delaš ob sobotah, nedeljah, na petke in svetke ali ne? Ker najprej pišeš, da delaš med vikendi in se ne moreš učit in študirat, potem pa pišeš, da to ni res in delaš samo ob petkih.

Kaj je torej res? Meni se zdi da nakladaš da glava peče.

Posebej zate še enkrat: delam vse petke, vikende, praznike. Delam 5 dni na teden, 40 ur na teden. Torej? Še česa ne razumeš? Aja, vedno delam popoldan.

Jasno? Ali še kar ne? Pa saj že mali otrok ve kdaj se dela v turizmu, tebi se pa ne da dopovedat. Pa sem večkrat napisala, ne enkrat.

Hmm, 50druzboslovka, a za dopust pa še nisi slišala? Ja, pokurit ga moram do junija še od lani. In sem si štiri dni vzela fraj, da malo porihtam po bajti, skuham kosilo za mulce in počvekam po monu. Saj ne da bi ti morala razlagati. Ne, ko sem v službi nimam časa monirat tukaj, brez skrbi, če te to grozno skrbi.

50druzboslovka

Pa pusti te debilke. Ali so večno na sociali, ali pa JU. V glavnem, zamenljive osebe. Sem mlad 32 letni s.p.-jevec in popolnoma razumem, kako je delati v realnem sektorju. Dobesedno nimaš prostega časa, nisi pa zamenljiv.

50druzboslovka, 06.05.2025 ob 10:16

Posebej zate še enkrat: delam vse petke, vikende, praznike. Delam 5 dni na teden, 40 ur na teden. Torej? Še česa ne razumeš? Aja, vedno delam popoldan.

Jasno? Ali še kar ne? Pa saj že mali otrok ve kdaj se dela v turizmu, tebi se pa ne da dopovedat. Pa sem večkrat napisala, ne enkrat.

Super! Torej imaš dva dni v tednu čas pa cele dopoldneve, ko po monu flancaš bedarije, da bi študirala in se izobraževala. Ampak ne, tebi gre bolje od rok gobcanje o tem, kako ne moreš in ne zmoreš.

ajeej, razen tega, da zlivaš gnojnico po tej temi, imaš mogoče kakšen nasvet? Tako iz prve roke? Kaj si se ti pri 50+ izobraževala in ti je prineslo novo službo? Sem res radovedna. Namreč do sedaj sem od tebe prebrala le nesramnosti, žaljenja, nasveta pa nobenega. Tako, da dokaži, da si boljša, sposobna, napiši kak nasvet. Da te vidimo?

Jahman, mi je jasno ja. Diana in njen podobne imajo ravno danes dopust. Ni skrivnost, da mon živi med tednom dopoldan. Takrat, ko je večina ljudi v službi. Ta Diana je sama napisala, da ima vikende proste. Ko jim to omeniš, so pa vsi čudežno na dopustih pa bolniškah :). Če kdo to verjame.

Ob treh, 4ih bo pa mon zamrl. Takrat bo pa konec dopustov :).

Zavozila si do kraja.

Če si sedaj ena kelnarca, nimaš šans, da dobiš kaj boljšega. Ne pri tvojih letih.

Nimaš stika s svojo stroko, ker kot praviš, 10 let delaš taka bedasta dela. Tako, da tvoja stroka adijo.

Zdaj si kot, da ne bi imela izobrazbe. To je dejstvo. Čas je povozil tvoja znanja iz tvoje stroke.

It študirat v tvojih letih je pa itak velika neumnost.

Če se prav spomnim, si ti tista, ki ima težave z zdravjem, hrbtenica ali nekaj takega? Potem si itak obsojena na vegetiranje do penzije.

dijana641, 06.05.2025 ob 10:18

Hmm, 50druzboslovka, a za dopust pa še nisi slišala? Ja, pokurit ga moram do junija še od lani. In sem si štiri dni vzela fraj, da malo porihtam po bajti, skuham kosilo za mulce in počvekam po monu. Saj ne da bi ti morala razlagati. Ne, ko sem v službi nimam časa monirat tukaj, brez skrbi, če te to grozno skrbi.

Če bi bila ti to, kar se hvališ da si, ne bi tukaj visela in mešala luft ter poniževala ljudi, temveč bi počela kaj bolj pametnega in koristnega.

zavozila si, 06.05.2025 ob 10:44

Zavozila si do kraja.

Če si sedaj ena kelnarca, nimaš šans, da dobiš kaj boljšega. Ne pri tvojih letih.

Nimaš stika s svojo stroko, ker kot praviš, 10 let delaš taka bedasta dela. Tako, da tvoja stroka adijo.

Zdaj si kot, da ne bi imela izobrazbe. To je dejstvo. Čas je povozil tvoja znanja iz tvoje stroke.

It študirat v tvojih letih je pa itak velika neumnost.

Če se prav spomnim, si ti tista, ki ima težave z zdravjem, hrbtenica ali nekaj takega? Potem si itak obsojena na vegetiranje do penzije.

Ampak ona pa vsem pametuje, najbolj inteligentna tukaj, ves prosti čas zabije na monu, ampak neeeee, za študij pa cajta nima, to pa seveda ne.

ja, to je ta ki ves čas jamra, ima obilo zdravstvenih težav, ona bi nekaj boljšega dobila, za to pa ne bi naredila nič. Ker ne more menda.

ljudje ji napišejo svoje zgodbe in kako so ob delu študirali dalje, se izobraževali, se sami učili in prilezli na bolje plačana delovna mesta v svojem fohu, pol pa napiše da se hvalijo. Pa spet ji ni v redu, ona bi zgodbo kjer so pri 50+ popolnoma zamenjali poklic iz belega v črno. Tega pač ni, jebiga. Ne moreš biti električar, ki se pri 50+ odloči, da bo zdravnik. Oz. če že obstaja taka zgodba, je huda izjema. Če si v turizmu, bi do zdaj morala že prilest višje od kelnarce, pa se ti očitno ni nikoli ljubilo.

In kaj tebe briga, zakaj sem jaz na monu! Jaz sem s svojo službo zadovoljna ker sem do zdaj naredila kar je bilo treba, da sem tu, kjer sem. Imam svoje delo in svoje projekte, ki morajo biti takrat in takrat končani. Vmes lahko delam, kar hočem, tudi čvekam na monu, nihče me ne preverja in vsem dol visi. Tega in tega bo naloga odlično opravljena in to je vse, kar nadrejene zanima. Lahko delam en dan 12 ur, drugi dan pa nič ur, dokler so stvari narejene, nikogar ne briga moja razporeditev dela. Da sem pa prišla do tega, je pa terjalo določen davek v mlajših letih, seveda je. Tebe pa pač preverjajo, jasna stvar, tako je na najnižjih delih.

Ajeej, cele romane pišeš po monu, a niti enega samega nasveta. Eh ja, ampak pričakovati kaj pametnega od babe, ki večino službenega časa bevska na monu? Logično, da ni za pričakovat, da boš kaj pametnega napisala. Nimaš  kaj. Monanje v službenem času je tvoj domet.

Wes, je kar nekaj takih dian. Vse ultra uspešne, nobnega nasveta, veliko gobcanja v prazno. Reve so uboge.

Zavozila si, a nasveta pa nimaš? Hm, aja, tudi visiš v službenem času na monu in…

Uspešni ljudje ne visijo na monu. Če pa že kdaj pridejo na mon pa vsekakor ne ponižujejo drugih. Svetujejo, če vedo, če ne pa preskočijo temo.

Uspešni ljudje ne bodo nikoli se hvalisali kako so oni uspešni v službi in ne bodo poniževali ljudi, ki po njihovo delajo nižja dela.

To kar počnejo monoklje v tej temi, recimo tale ajej pa diana pa še par drugih, je značilnost nezadovoljnih, zagrenjenih, zafrustriranih ljudi. Življenje na psu, potem pa pridejo viset na monu in iščejo koga, ki je v težavah in ga ponižujejo. Poniževanje drugih jim daje energijo. To rabijo vsak dan, vedno znova.

Ti faksi so pač za luzerje. Ne dajo uporabnih znanj. Eni imajo srečo in vseeno dobijo službo pa potem visijo na monu. Eni pa imate smolo in pač ostanete v dreku.

Škoda, da se pri 30ih nisi odločila za prekvalifikacijo. Pri 50ih pa to res ne gre več. V kaj?

50družboslovka, 06.05.2025 ob 11:01

Ajeej, cele romane pišeš po monu, a niti enega samega nasveta. Eh ja, ampak pričakovati kaj pametnega od babe, ki večino službenega časa bevska na monu? Logično, da ni za pričakovat, da boš kaj pametnega napisala. Nimaš  kaj. Monanje v službenem času je tvoj domet.

Wes, je kar nekaj takih dian. Vse ultra uspešne, nobnega nasveta, veliko gobcanja v prazno. Reve so uboge.

Zavozila si, a nasveta pa nimaš? Hm, aja, tudi visiš v službenem času na monu in…

če bi pol tok cajta kot ga tle porabiš za pljuvanje po vseh in za jamranje nad sabo porabla za napredovanje v svojem poklicu, bi daleč prilezla. tko pa nikol ne boš. nobenih nasvetov pravš da ni? Obilo so ti jih dal, sam ti nobenga nočeš ker se ni z ritjo ne lub mignit. Ne bi študirala, ne bi se doizobražvala, ne bi šla v čist drug poklic, ne bi v istem šla na višjo stopničko, nč ne bi. Kaj naj ti pa svetujejo? nimaš časa za izobraževanje pravš. Kaj pol pričakuješ da ti bodo svetoval? Ja začni vlagat u kriptovalute al v delnice al kaj podobnga. to je vse kr ti preostane. Al pa švercej robo po internetu. Kupiš na aliexpresu in prodajaš dražje. Neko mešanje megle pač, morbit ti rata. Morbit pa tut ne. se mi zdi da si tolk nesposobna se mal obrnit, da ti itak nč ne bo ratal.

Pa daj nehi, še ena, ki si se razpisala in naflancala kip neumnosti. Monklje prav tekmujete katera bo bolj neumen predlog napisala. Moram reči, da je tvoj Aliexprss še bolj butast od onih, ki težijo s proizvodnjo in učitelji. Si zmagala.

Jahman, mi je jasno ja. Diana in njen podobne imajo ravno danes dopust. Ni skrivnost, da mon živi med tednom dopoldan. Takrat, ko je večina ljudi v službi

Kaj pa pol sereš tle dopoldan in se meniš z ljudmi, če po tvoje nihče ne bi smel odgovarjat ker mormo vsi razen tebe bit po službah? ja, eni imajo dopuste, eni bolniške, drugi so s.p., tretji delajo od doma in si lahko razvlečejo delovnik al pa delajo med vikendom, pa med tednom bolj malo, eni delajo popoldan, imaš razno razne. kaj tebe to boli? ti pred svojim pragom pometaj, maš precej dela.

50druzboslovka, 06.05.2025 ob 12:30

Pa daj nehi, še ena, ki si se razpisala in naflancala kip neumnosti. Monklje prav tekmujete katera bo bolj neumen predlog napisala. Moram reči, da je tvoj Aliexprss še bolj butast od onih, ki težijo s proizvodnjo in učitelji. Si zmagala.

Očitno spašuješ za nasvete sam zato da jih popljuvaš. nič ne boš ti spremenila pr seb, tkole bo do konca delovne dobe. Pa sej to veš, ne?

Monklje tekmujejo katera več časa v služb preživi na monu.

Mora biti to super služba, avtorica prijavi se. Glede na monklje sklepam, da pameti ne rabiš,  razgledanost itak ne. Nujno pa je, da si zlobna, pokvarjena, pripravljena ponizevati. Zmoreš to?

Pa dej nehi, in tvoj predlog, nasvet je?

Aja, nimaš nasveta, ti si monklja 😀. Javi se, ko boš omela nasvet.

Ja, vem, monklje so pač poseben kaliber ljudi. Pa saj jih je zabavno brati. Nesrečnim monkljam se pač moram nasmejati. Kaj čem drugega.

Adelaida, in tvoj doprinos v tej temi je? Ej, monklja, monkljasta.

Pa saj je fajn ,da se bebavke oglasite. Ne napišete nič pametnega, je pa fajn vedeti, da je toliko bebavk v Sloveniji.

Ob sredah je mon dalj časa živ. Ju ima daljše uradne ure. Tako, da jutri akcija do 17ih.

Danes bodo prej nehale drek mešat. Torek je.

adelaida940, 06.05.2025 ob 12:32

Jahman, mi je jasno ja. Diana in njen podobne imajo ravno danes dopust. Ni skrivnost, da mon živi med tednom dopoldan. Takrat, ko je večina ljudi v službi

Kaj pa pol sereš tle dopoldan in se meniš z ljudmi, če po tvoje nihče ne bi smel odgovarjat ker mormo vsi razen tebe bit po službah? ja, eni imajo dopuste, eni bolniške, drugi so s.p., tretji delajo od doma in si lahko razvlečejo delovnik al pa delajo med vikendom, pa med tednom bolj malo, eni delajo popoldan, imaš razno razne. kaj tebe to boli? ti pred svojim pragom pometaj, maš precej dela.

Sfalilo si bistvo teme. Ne gre za to kdo ima in kdo nima čas pisat, ampak kdo lahko kaj pametnega svetuje. Samohvala, izmišljene zgodbe, butasti nasveti, cinizem, poniževanje, žalitve itd niso človeku v pomoč.

New Report

Close