Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Družboslovci pri 50ih in iskanje službe

Družboslovci pri 50ih in iskanje službe

Jah, potem pa nič. Javkaj še na prej o tvojih strganih bluzicah, sidrih pod ritmi in kadečih se šeficah in o tem, kako  te sodelavci nikjer ne marajo.

Očitno bi rada naredila kariero iz javkanja in demantiranja vseh, ki poskušajo resno kaj svetovati.

Berem temo, ker me je uvod pritegnil, ampak 6 strani pa samo usekane monklje pišejo neumnosti.

Polno nesramnosti, poniževanja, hvalisanje kako so obe super. Nikjer pa nič koristnega.

Umska bolnica s sidri pa seveda spet tu. Ta norica se pa redno in povsod pojavlja. Revica brezposelna.

Umska bolnica s sidri pa seveda spet tu. Ta norica se pa redno in povsod pojavlja. Revica brezposelna.

Tole je pa precej ironično, ane? Mogoče bi zdaj v novi temi začeli še s tem, da te nekdo zasleduje? Nah, te ne, samo sekaš ven.

Eh, motenka, ki ves čas teži s sidri je stalnica tu gor.

Ti motenka s sidri: sem te že vabila na srečanje, ker sem res radovedna kako revše moraš to biti pa nisi imela poguma. Tule gor si korajžna, obsedeno slediš vsakemu mojemu zapisu na monu. Prilimana si name kot klop. Očitno vse dni na monu. Torej brezposelno revše, z dolgim, nesramnim gobcem.

A v reali pa posranka, ki si mi ne upa pogledat v oči. Revše ubogo. Korajžna, ker misliš, da si anonimna. V reali pa posrana od strahu. Žlehtnoba in psihopatska obsedenost z mano pa je rezultat tu.

Odgovor na objavo uporabnika
50druzboslovka, 05.05.2025 ob 11:12

Hutch, kako pa ti guraš skozi življenje?

Jaz imam pač razne bedne službe. Pa pišem, pišem vloge, prijave na razpise. Včasih obupam in ne pošiljam več. Zdaj sem spet v fazi intenzivnega iskanja. Ker pač do penzije je še ogromno in si ne predstavljam še skoraj 20 let crkovat v takih službah.

Ampak prave ideja kako naprej pa ni. Pred leti opravila kup tečajev, izobraževanj, vsa zagnana, polna upanja, nič pomagalo. Zdaj pa iščem ideje pa ne vem kaj bi.

Bi ti z veseljem odgovoril na vprašanje, ampak nočem tukaj javno, ker je toliko razne golazni, ki bi zopet pametovali, žalili in poniževali.

lejo ti, 05.05.2025 ob 22:15

Jah no, kateri študij pa lahko končaš v dveh letih in to bo službi? Povej kako si ti to izvedla. To namreč tudi mene zanima.

Sicer višje šole, če si to mislila, so res dve leti. Ampak to je za redne študente. Kako bo en ob delu zmogel? Plus tega, da imajo višje šole več mesečno delovno prakso? Torej v bistvu poleg službe še dodatnih 8 ur prakse?

Ostali študiji so pa daljši. Že za redne študente vsaj 3 leta. Ti redni študenti pa ne rabijo delat 40 ur na teden, v službi.

50družboslovka, 05.05.2025 ob 22:11

Eh ja, glede na to, da delam vedno popoldan, da vedno delam ob petkih, sobotah, nedeljah, kdaj že bi imela čas študirat? In glede na to, da je najbližji faks dobro uro vožnje stran?

Ampak ja, monovske perle bi to zmogle. Saj ne, da so to sprobale, ampak one bi to zmogle. Pa te iste perle, ki mene žalijo, bi tudi zmogle pri se it pripravništvo pri krepko nad 50. V nekem novem poklicu. Seveda tega niso sprobale, bi pa  zmogle, a ne.

E babe trapaste.

Kako ne??

Otroci te ne rabijo vec in razen obcasne sluzbe lahko studiras VES CAS. A mislis ds sem imela jaz faks pred nosom. Po sluzbi sem sla na bus pa na predavanje. Ker sem HOTELA  dostudirat. Ce pa ves cas isces samo izgovore, tsko kot zadnjih 20 let bos pac se naprej furala mizerijo. Kajti v teh 20 letih bi lahko naredila 3 fakse, ampak si raje cmizdrila da imas napacno izobrazbo.

50družboslovka je Kura, hahah. On bi v bistvu kak nasvet kako začet pri 50+ ker nima enega delovnega dneva v življenju. Ker ne verjamem, da bi obstajala ena tako omejena glupa baba, ki čisto vse popljuva, pa da bi res iskala nek realen nasvet. Ni šans.

seveda342, 06.05.2025 ob 19:10

50družboslovka je Kura, hahah. On bi v bistvu kak nasvet kako začet pri 50+ ker nima enega delovnega dneva v življenju. Ker ne verjamem, da bi obstajala ena tako omejena glupa baba, ki čisto vse popljuva, pa da bi res iskala nek realen nasvet. Ni šans.

Seveda je Kurjek. Čisto njegov vokabular in čisto na vsakega, ki se mu ne klanja, psuje.

“A v reali pa posranka, ki si mi ne upa pogledat v oči. Revše ubogo. Korajžna, ker misliš, da si anonimna. V reali pa posrana od strahu. Žlehtnoba in psihopatska obsedenost z mano pa je rezultat tu.”

Cel dan je na monu pod 50družboslovka, spet en njegov alter ego, ko lahko žali in ponižuje vsakega, ki da kak nasvet.

50družboslovka, 06.05.2025 ob 08:27

Aja, da ne pozabim. Eni tule predlagate učiteljevanje. Na monu pa polno bruhanja po učiteljih, ki nimajo primerne izobrazbe, znanj, izkušenj in kako vaši sončki trpijo. A tule pametujete kako naj grem jaz učiti :).

Pametujete o s.p., a niti en ni napisal, da je imel meni podobno izobrazbo in da je nek s.p. odprl. Hm. Torej nobenih izkušenj, ampak drugim svetujete?

Bebavih nasvetov v stilu it v proizvonjo itak nima smisla komentirat.

Eni pametujete, da naj grem študirat. Hkrati pa na monu številne teme, kjer (verjetno isti ljudje) drugim pišete kako je neumno it pri 40ih študirat. A pri 50ih je pa kar naenkrat ok. Res, pa, da ni nihče napisal, da je pa on bil prej zgodovinar, pri 50ih pa šel študirat recimo elektro smer in pri 55ih iskal službo kot svež električar. Hm. Spet eni predlogi, ki so kar nekaj.

Sem pred časom spraševala na monu za ideje za izobraževanja, po netu, ker pač v času službe ne morem hoditi na tečaje, izobraževanja in vsa izobraževanja so ob vikendih oz med tednom popoldan. Niti ene same ideje. Ampak blejat pa znate kako naj se izobražujem. Ideje pa nobene.

Potem boste na veliko pisarili kako ne upoštevam vaših predlogov. Ja, res, jagodni izbor nasvetov.

PRavis da isces ideje za studiranje preko neta. Nauci se programirat. Java python…

Vse imas na netu

Ali je tudi to mogoce pretezko zate?

Še kurji umotvori:

Ja, vem, monklje so pač poseben kaliber ljudi. Pa saj jih je zabavno brati. Nesrečnim monkljam se pač moram nasmejati. Kaj čem drugega.

Pa saj je fajn ,da se bebavke oglasite. Ne napišete nič pametnega, je pa fajn vedeti, da je toliko bebavk v Sloveniji.

Kurjek, vsaj priznaj.

Jah no, 06.05.2025 ob 19:18

PRavis da isces ideje za studiranje preko neta. Nauci se programirat. Java python…

Vse imas na netu

Ali je tudi to mogoce pretezko zate?

Saj so ji tudi tole že svetovali, menda ji ne gre, pa debilen nasvet je to. Njej so vsi nasveti debilni. Začenjam verjeti, da gre res za Kokoši.

Ste se pa razgovorili. Isto se jaz sprašujem, kje imate ljudje čas dopoldne ? Niste v službi? Jaz sem šele sedaj prisla do prostega časa, med službo nimam niti malo prostega časa.  Predlogi za FURS davčnega inšpektorja je neumnost. Veste kako je to zahtevno delo? Nek računovodja ki ima veliko izkušenj, pa zna gledati širše, lahko uspe v taki službi. Moraš razumeti računovodstvo, finance, davke. To ni za vsakega. Kaj ženski pri 50-ih preostane? Administracija – ne, ker jo ne bodo vzeli. Je preveč konkurence. Zakaj ne bi šla v trgovino? Zakaj se tega dela  tako izogibate? Saj greš lahko v neživilsko branžo, oblačila. Tistih 12 let boš že pregurala. Ne boš pa mogla komentirati dopoldne na monu, ker v trgovini se dela.

Hutch, ja, razumem, saj pa vidim kaki so tu gor.

Motenka, ki ves čas blebeče o sidrih, je zdaj znorela in pljuva svoj strup pod različnimi niki. Nima pa poguma, da bi mi v oči pogledala. V njen kraj bi se pripeljala, da jo vidim pa si ne upa. Se ji je pa čisto strgalo.

Anima, kot sem že večkrat napisala: na kupe vlog v trgovine, ne odgovorijo sploh. Parkrat sem klicala, ko sem bila stara 40 in so rekli, da sem prestara. Zdaj sem spet probala, nobenega odziva. Veš jaz lahko komentiram dopoldan, ker delam vedno samo popoldan. Večkrat že napisala. In prosto imam 2 dni med tednom, ker vse vikende delam. Tako, da ne sklepat, da vsi, ki komentiramo dopoldan, da smo takrat v službi. Večina monkelj seveda ja, ampak tisti, ki ne delamo v JU ai pa kak Elektro in podobno, pa v službi ne moremo biti na monu.

Poznam dva, ki sta v poznih štiridesetih začela študirati medicino.  Ena za naturopata.  Poleg službe.  Motivirale so je razne zdravstvene težave.  Drugi klasiko, alopatsko medicino.  Motiviran zaradi smrti v družini.  Oba sta bila že pred tem visoko izobražena.  Delala v popolnoma drugem fohu.  En je pred tem imel celo dva magisterija in doktorat.  Tretji pa smo pri 50ih že lep čas samoupokojeni.

Luzerji katerim je bilo vedno vse odveč, hkrati pa ste se sami sebi zdeli najbolj pametni, pa ste pri 50ih le izmozgani jebivetri brez tržnih znanj in koristnih izkušenj.  Enostavna vam ni pomoči.  Se iz aviona vidi že po komuniciranju.

Medicino ne moreš delat ob službi. tako, da ne laži. Kdor hodi v službo, ne more študirat medicine. Lažeš kot pes teče. Imajo samo redni študij.

50družboslovka, 06.05.2025 ob 21:06

Hutch, ja, razumem, saj pa vidim kaki so tu gor.

Motenka, ki ves čas blebeče o sidrih, je zdaj znorela in pljuva svoj strup pod različnimi niki. Nima pa poguma, da bi mi v oči pogledala. V njen kraj bi se pripeljala, da jo vidim pa si ne upa. Se ji je pa čisto strgalo.

Anima, kot sem že večkrat napisala: na kupe vlog v trgovine, ne odgovorijo sploh. Parkrat sem klicala, ko sem bila stara 40 in so rekli, da sem prestara. Zdaj sem spet probala, nobenega odziva. Veš jaz lahko komentiram dopoldan, ker delam vedno samo popoldan. Večkrat že napisala. In prosto imam 2 dni med tednom, ker vse vikende delam. Tako, da ne sklepat, da vsi, ki komentiramo dopoldan, da smo takrat v službi. Večina monkelj seveda ja, ampak tisti, ki ne delamo v JU ai pa kak Elektro in podobno, pa v službi ne moremo biti na monu.

A programiranje si pa kar preskocila? 🤣🤣🤣

lažeš na polno, 06.05.2025 ob 21:13

Medicino ne moreš delat ob službi. tako, da ne laži. Kdor hodi v službo, ne more študirat medicine. Lažeš kot pes teče. Imajo samo redni študij.

Retardiranci še branja z razumevanjem ne zmorete, lol.  Tisti, ki študira klasično medicino, to počne full-time.  Naturopatka pa ob delu.  Tako nista Slovenca,  V Sloveniji je edino normalno, da po 25letu v roke ne vzameš ene knjige, lol.

Poznam pa eno 50letno geografinjo, Slovenko, ki je že lep čas na visoki poziciji.

Jebi ga, luzerji pa življenje prevegetirajo z možgani na / off.  Potem pa so pri 50ih razočarani in iščejo čarobne rešitve.  Pač, retardirano…

Poznam dva, ki sta v poznih štiridesetih začela študirati medicino. – tole si napisal. MEDICINO. kar pomeni, da lažeš.

lažeš na polno, 06.05.2025 ob 21:27

Poznam dva, ki sta v poznih štiridesetih začela študirati medicino. – tole si napisal. MEDICINO. kar pomeni, da lažeš.

Napisal sem tudi zelo specifično, da en za naturopata in en en alopatsko medicino.  Jebem vas u glavo retardirano.  Tako neumni pa tako prepotentni.

Pojdi študirat pravo na pravno fakulteto. Pravnikov primanjkuje.

Fora je, da se tudi pri 50ih da čudo tega.  Ampak ne tisti, ki so do 50 vegetiral z možgani na /off.  Tem enostavno ni pomoči.  So že več kot dokazali, da niso sposobni drugega kot to kar so že pokazali.

Pravnikov je hudo preveč. Pravniki se prijavljajo za tajnice in podobno. Tako slabo jim gre. Tisti, ki dobi službo kot pravnik, služi mastne denarce. Ampak pravnikov je močno preveč.

bedasta kura, 06.05.2025 ob 19:17

Seveda je Kurjek. Čisto njegov vokabular in čisto na vsakega, ki se mu ne klanja, psuje.

“A v reali pa posranka, ki si mi ne upa pogledat v oči. Revše ubogo. Korajžna, ker misliš, da si anonimna. V reali pa posrana od strahu. Žlehtnoba in psihopatska obsedenost z mano pa je rezultat tu.”

Cel dan je na monu pod 50družboslovka, spet en njegov alter ego, ko lahko žali in ponižuje vsakega, ki da kak nasvet.

Ženska, in še celo družboslovno izobražena in “starejša” (torej ne frklja) res ne govori tako! To ni besednjak žensk.

Imaš popolnoma prav. Tole ni izpod tipkovnice “50-letne družboslovke”.

Zelo slabo porabljen čas za pisanje mojega odgovora par strani nazaj. 🤢

Sem družboslovec, star 45 in sem en korak do penzije, ne pa da bi spraševal, kako me kdo vzame v službo. kako mi je to uspelo, je dolga zgodba, kmalu sem se zaposlil v svoji stroki, v bistvu že pred diplomo. Delal cele dneve. Po letih službe v prostem času zagnal lastno poslovno idejo, ki je čez čas prerasla v biznis. na koncu več niti nisem imel časa, da bi nekomu igral hlapca za plačo.

Izobrazba je samo okvir. Samoiniciativnost pa je osnova za to, kaj lahko kdo počne.

50druzboslovka, 05.05.2025 ob 09:26

Hutch, hm, to pa dvomim. Kolikor jaz poznam, naravoslovci vsi po vrsti kar komot dobijo službe. Ne rečem, da se ravno tepejo za biologe, ampak ja, jih poznam ogromno, vsi ok službe. Kemiki, mikrobiologi, fiziki… ti pa sploh.

Ni to primerjat enega  biologa z recimo enim zgodovinarjem. Ta drugi bo 100x težje kaj dobil.

Problem se mi zdi razmišljanje na način, da nekdo službo dobi. Ne, ne dobi jo. Ampak med vsemi drugimi kandidati za podjetje izkazuje nekaj, kar bo podjetju koristilo. Introvertiran, socialno nespreten naravoslovec ne bo izbran za naravoslovno delovno mesto, kjer je treba znati z ljudmi. Pa če ima tudi pravo izobrazbo. Za laboratorij pa bo. V tem je keč, ne v šolah, ki jih je človek naredil.

Družboslovec enako. Če si geograf in poleg tega ne znaš nič drugega, ni prav verjetno, da te bodo zaposlili v gospodarstvo, kjer se tega profila večinoma ne rabi. Če pa znaš poleg tega kak jezik države, v, katero bi podjetje širilo poslovanje, in če znaš poslovno razmišljat, tako da boš v prid podjetju, ne v breme, pa ni ovir.

Veščine in ne šola.

New Report

Close