Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Druže Tito – hvala RTV

Druže Tito – hvala RTV

Hvala za spomine. Hvala ko smo bili najjači – YUGOSLAVIJA <3
Hvala za najlepše obdobje v življenju. Hvala za vseee, Tito.

To je bilo življenje, sreča, druženje, radost za vse! Varnost!

HVALA, KER SMO ŽIVELI V TVOJEM ČASU!

Lepo je bilo.

[img]https://inavukic.files.wordpress.com/2015/03/tito-among-mass-murderers-of-20th-century.jpg?w=350&h=200&crop=1[/img]

Ne toži se mi po tistih zlaganih časih, ko so brezverci z ognjem in mečem vsiljevali svojo vero. Hvala kurcu, da so se vsi svečeniki stegnili.

Ni bilo tako bajno kot napihujete tukaj.Kar se tiče vzgoje otrok je bilo solidno in manj kriminala več varnosti.Čez mejo ni mogel noben muđahedin niti arabski migrant.
Ampak standard je bil pa za en klinc.Največja težava je bila,ker je Slovenija in tudi Hrvaška vzdrževale nerazvite.Poznal sem situacijo na jugu in lahko zatrdim,da so jim tovarne v glavnem stale ,polne novega strojnega parka.Enostyvno ni bilo treba delati.

Saj isto je danes, Nabavi UKC en aparat, pa leži u kleti.

Slovenija in severna Hrvaška nista NIČ vzdrževali nerazvite. Oni so delal, mi smo bili cari in kaj?
Bolje prvi na selu ko zadnji u gradu! Vsi hvaležni!

Vsi smo se mel dobr. Pa mir je bil. Mir, radost.

Okej danes imate prašek, kavo……… ni da ni. Vsak gobca in trepeta. A to je lajf? Pa čista nula smo! Avstrija gradi žično mejo!! A komu še verjamete?

In nikoli nam ga ne boste iztrgali iz srca. Najlepša leta. Kamor si prišel in pokazal YU pasuš – si bil gospod !! Vseeeeeee smo imeli, nobenih kazni…. nebesa na zemlji!!
Vi novodobni požeruhi, ki mu ne sežete do gležnja. Ma kakšnega gležnja, do nohta!
Banda hudičeva!

Upam, da gre Bavčar v arest! A Kordež sedi ali ima top destinacijo? Kje pa je Zidar? Še kr živi?

Tito bi to zrihtal v enem tednu. Goli otok takoj, familija pokaj v dveh dneh………. in čao!!

kakšne naivčine, prav groza me je, kakšni ljudje živijo med nami. Da ste tako plehki, da ne vidite, kako vas imajo za norca, vsak dan, ob vsaki priložnosti…. nekoč in danes.

Sem šla zdaj mal poslušat to musko <3 <3 <3 ………. ima po 3 mio ogledov!!

Itak že mal prevrteno, kot km v rabljenem avtu.

Se mogoče še kdo spomni kakšno udarniško?

Lepo je bilo, lepa mladost.

kakšne naivčine, prav groza me je, kakšni ljudje živijo med nami. Da ste tako plehki, da ne vidite, kako vas imajo za norca, vsak dan, ob vsaki priložnosti…. nekoč in danes.
[/quote]

Kako pa ti razmišlaš?

[/quote]

Kako pa ti razmišlaš?
[/quote]

izven okvirjev povprečnega jugonostalgika ali pa sedanjega sužnja v našem turbo kapitalizmu.
pač ne kupim vseh teh for, ki so servirane s strani bilokatere vladajoče klike. Če malce poznaš ozadja, povezave, lobije, razloge za posamezne odločitve, se lepo vidi, kako zadeve tečejo…zagotovo pa ne tako, kot se govori pred kamero.

Pozabljaš, da je bilo tako samo tam nekje od leta 1975 -1985.
Prej je bila itak ena revščina – vem, ker sem se rodila leta 1960 (vprašaj starše -smo spali na koruznici -ti itak ne veš, kaj je to)
Za avto smo čakali deset mesecev .Barva avtomobila je bila taka, kot so ti jo dali…he, he…izbire ni bilo ne vem kakšne.
Pa še marsikj drugega.
Eni malo nakladate.

https://www.youtube.com/watch?v=FSKo38c7lJo

https://www.youtube.com/watch?v=WIyvEfHaEK8

Kar pojdi nazaj pod Srbijo .Se ti bo v dveh dneh kolcalo nazaj po Sloveniji, moji deželi!
Če je bilo vse tako lepo in boljše, se lahko preseliš v Srbijo ali v Bosno, tam še vedno tako živijo kot v Jugoslaviji.Samo izvoli!
Ceste so razrite (tudi pri nas so včasih bile), avtomobilov je malo (tudi pri nas jih je bilo v socializmu dosti manj kot zdaj), življenje teče počasneje in vse je kot v raju.
In ko zmanjka bencina -je par -nepar.Pa ni čokolade, pralnega praška.
Še po otroški voziček smo šli v Italijo.Ni bilo za dobit Peg perego -samo totalno smešna Tribuna vozički.
In to leta 1985!
Zdaj pa nehajte pisati bedastoče!

Lepo je bilo, lepe spomine ima tudi jaz.

Samo v Severni Koreji in Guantanamu bi lahko poslušali vaše rdeče pesmi, ker so izvajalci čisto brez posluha in povsem razglašeni.
Hrvat Marko Perković zna vsaj peti.

Saj isto je danes, Nabavi UKC en aparat, pa leži u kleti.

Slovenija in severna Hrvaška nista NIČ vzdrževali nerazvite. Oni so delal, mi smo bili cari in kaj?
Bolje prvi na selu ko zadnji u gradu! Vsi hvaležni!

Vsi smo se mel dobr. Pa mir je bil. Mir, radost.

Okej danes imate prašek, kavo……… ni da ni. Vsak gobca in trepeta. A to je lajf? Pa čista nula smo! Avstrija gradi žično mejo!! A komu še verjamete?
[/quote]

Slovenija in tudi hrvaška STA vzdrževali nerazviti jug. Mnogi še vemo kako so šla plačila iz tujine najprej v BG, od tam pa smo dobili komaj toliko, da smo pokrili plače in kupili material, vse je ostalo dol. Zaradi tega smo delali na starih strojih ali odsluženih še delujočih, ki smo jih za male denarje pripeljali iz nem ali italije. Dobesedno so nas kradli!

Meni je zelo žal, da je se komunitična klika in njeni priveski/potomci razbohotila tudi v teh zadnjih 25 letih. Škoda, da se n zgodilo tako kot na češkem, lustracija.

Pozabljaš, da je bilo tako samo tam nekje od leta 1975 -1985.
Prej je bila itak ena revščina – vem, ker sem se rodila leta 1960 (vprašaj starše -smo spali na koruznici -ti itak ne veš, kaj je to)
Za avto smo čakali deset mesecev .Barva avtomobila je bila taka, kot so ti jo dali…he, he…izbire ni bilo ne vem kakšne.
Pa še marsikj drugega.
Eni malo nakladate.
[/quote]

Ej, pa to smo se družili. Čakali. Pa pol so se babe kregale, ker je sosed dobil lepšo barvo avta.!!
Saj ne!!! Hecam se.

Drugo vzdušje je bilo. In to ogromno pomeni. Vsi smo hodili peš v šolo. Ni bilo krožkov, violine…
smo se pa cel dan igrali okol blokov.
Mama-ata sta bila ob 14.30 uri doma in smo imeli cele popoldneve zase!
Mi smo hodili v Mostec za en potok pečt. Klobase in kruh. Pa malinovec – mislim, da smo ga kar z vodo iz potoka mešali :-). Prijatelji.
Ata je s frendi igral fuzbal, mami me je pazila…..

HEJ, nobenih kazni, če smo zakurili in pekli, če je en avto stal na travi. Noben te ni preganjal.
Sploh nihče ni vedel, da obstajajo kakšni zakoni. Lovili ribe in pekli.

Pozimi smo skupaj kidali. Cel blok in smo naredili bunker, snežaka. Noben kuža ni bil na špagi.

Dons pa migen ven, če upaš!! Da ti ne bo vsaj en pokazal sredinca 🙂 !

Ko berem vaše slavospeve titu, vidim, da imate pojma KDO in predvsem KAJ je bil tito.

Ne gre za avte, kavo, tita… ampak za vzdusje, stanje duha, ki je bilo takrat res cisto drugacno. Veliko bolj pozitivno, solidarno, optimisticno, lezerno. Zdaj pa ena sama norija, depresija, grebatorstvo.

Kako pa ti razmišlaš?
[/quote]

izven okvirjev povprečnega jugonostalgika ali pa sedanjega sužnja v našem turbo kapitalizmu.
pač ne kupim vseh teh for, ki so servirane s strani bilokatere vladajoče klike. Če malce poznaš ozadja, povezave, lobije, razloge za posamezne odločitve, se lepo vidi, kako zadeve tečejo…zagotovo pa ne tako, kot se govori pred kamero.
[/quote]

Seveda ne. Ampak, če si včasih kako rekel čez to, so te strpali v zapor ali pa na Goli otok, po prestani kazni pa si bil eden od redkih nezaposlenih. Danes se lahko vsaj pritožuješ in če ti ni všeč, greš drugam.

Še zdaleč ni bila radost za vse. Za nekatere. Enako velja danes. Razlika je, da je bila v tistem sistemu radost za današnje reveže, v tem pa za današnje bogataše. Moja familija je vmes, zato ji je fajn v obeh sistemih, zato se mi zdi to poveličevanje neprimerno.

New Report

Close