Druže Tito – hvala RTV
Vidm, da prevladujejo modeli, ki pljuvajo po bivši Jugi, ok., mehanik1 mi nekako vedno realen ampak, ko preberam, tiste, ki pljuvate po bivši jugi se pa avtomatsko prebudi v men obrambni mehanizem. Vse to sem doživel, nakupovanje v Trstu, Gracu, pomanjkanje toalet papirja, praška, par nepar jaka muda, res je, bedno smo se počutili proti italjanom, nemcem v svojih fičotih, jugotih in stoenkah ampak proti nemcem niti ne tako, saj so se švabice z veseljem kresale na morju z jugosi, med drugim tri od njih tud z mano, italjanke so bile nedostopne, smo se pa carji počutili proti poljakom in čehoslovakom, da ne govorim o zadetih rusih, ko sem jih videl na morju.
Men je bil sam dan mladosti orng zatežen s tisto parado na stadionu Partizana, živ dolgčas za geldat, ampak mi je bilo vseeno lepo v tistem času, kdor pade pod vpliv neke propagande se mi že kot mladmu fantu takrat ni zdel normalen, isto je bilo v vojski, smešni so mi bili tisti, ki so jo smrtno resno jemali, sam sem bil večkrat kaznovan zaradi nediscipline.
Vidim, pa, da se imajo ljudje tud zdej lepo, pa navsezadnje tud men ni nič slabega, pač letom primerno, razn, da me jebe že zdravje zaradi preutrujenosti materila od športnih naporov v mladosti.
Če nisi prepojen s sovražtvom, ti je lahko v vseh sistemih lepo, ni zime za eskime.
Naj uživajo tisti, ki res čutijo ta dan in naj bodo tisti, ki sovražijo ta dan in Tita, ta dan po možnosti tiho, to je to, jebi ga. Vsekakor je pa ta dan nam, ki smo rastli v tistem času gor, ostal v spomunu kot praznik, idealiziran, ko gledaš nazaj amapk nam v dobrem spominu, dons si ne predstavljam, da se v razvitem svetu lahko kdo klanja neki osebnosti na čelu države kot takrat, kvečjemu mu z veseljem jebeš vse po spisku na tem svetu in si misliš, poglej tega klovna in greš dalje.
Saj isto je danes, Nabavi UKC en aparat, pa leži u kleti.
Slovenija in severna Hrvaška nista NIČ vzdrževali nerazvite. Oni so delal, mi smo bili cari in kaj?
Bolje prvi na selu ko zadnji u gradu! Vsi hvaležni!
Vsi smo se mel dobr. Pa mir je bil. Mir, radost.
Okej danes imate prašek, kavo……… ni da ni. Vsak gobca in trepeta. A to je lajf? Pa čista nula smo! Avstrija gradi žično mejo!! A komu še verjamete?
[/quote]
Niso delali tako kot ti misliš.denar za plače so črpali iz teh dveh republik slo in hr.kaj misliš zakaj je začela vojna,zato ker smo nehali nakazovat denar dol.leta 95 je bila v srbiji plača načelnika večje bolnice 20 nemških mark.Leta 91 je Srbija vdrla v monetarni sistem Jugoslavije in so si natiskali denar za plače,ker slo in hr nista več pošiljali denarja.To je na grobo opisano.
Mladinske delovne akcije so pa ena najlepših zadev to priznam in vse ostalo.To z financami je bilo pa kriza
Bili so časi, ko ‘nisi smel’ preveč kritizirati sistema in vseeno so ljudje bili bolj razmišljujoči in kritični kot danes. Sedaj je 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ljudi na nivoju ovc, ki jih žejne peljejo čez vodo. Jumbo plakati vodijo življenja ljudi in važno je, da imamo ‘boljši’ avto od soseda in nov iPhone… pa magari nimamo niti za burek .
Ena pesem iz ‘železnih’ časov, ki velja predvsem za današnji čas: ‘… zunaj blišč, bogatstvo, znotraj beda, siromaštvo…’
https://www.youtube.com/watch?v=EXNDASuG_HA
Živeo nam maršal Tito…
dajte mi no tumpleki razložt eno stvar..
včasih so bli bolj kritični do sitema ko dons..ja..
res je ..tazni toffi, pa šraufncigarji, so se delal norca iz vladajoče strukture..
jasno..pod taktirko CK KPJ..
no dons maš razne Hribarje, Slakonje in predvsem Kobale in Godlerje..
ki se ukvarjajo…. z opozicijo..
torej s tistimi, ki so kritični do vladajočih..
pol pa ti zastop tele nebuloze, ki jih tlele pišete..
kdo zdej kej in predvsem KAJ razmišlja..??
Dejstvo ostaja, da smo imeli včasih veliko in lepo državo. Mnoge sosede so jo spoštovale, zdaj smo pa ptičji drekec na zemljevidu. Z Jugoslavijo ne bi nihče iz Bruslja tako pometal kot si to upajo z majhno Slovenijo. Če bi le imeli pametne voditelje, potem, po Titovi smrti, pomislite, kaj vse bi lahko naredili iz take velike države!!!
Ampak na žalost so prevladale budale in norci, pa je šlo vse rakom žvižgat.
Za spomin:
Pozabljaš, da je bilo tako samo tam nekje od leta 1975 -1985.
Prej je bila itak ena revščina – vem, ker sem se rodila leta 1960 (vprašaj starše -smo spali na koruznici -ti itak ne veš, kaj je to)
Za avto smo čakali deset mesecev .Barva avtomobila je bila taka, kot so ti jo dali…he, he…izbire ni bilo ne vem kakšne.
Pa še marsikj drugega.
Eni malo nakladate.
[/quote]
Ej, pa to smo se družili. Čakali. Pa pol so se babe kregale, ker je sosed dobil lepšo barvo avta.!!
Saj ne!!! Hecam se.
Drugo vzdušje je bilo. In to ogromno pomeni. Vsi smo hodili peš v šolo. Ni bilo krožkov, violine…
smo se pa cel dan igrali okol blokov.
Mama-ata sta bila ob 14.30 uri doma in smo imeli cele popoldneve zase!
Mi smo hodili v Mostec za en potok pečt. Klobase in kruh. Pa malinovec – mislim, da smo ga kar z vodo iz potoka mešali :-). Prijatelji.
Ata je s frendi igral fuzbal, mami me je pazila…..
HEJ, nobenih kazni, če smo zakurili in pekli, če je en avto stal na travi. Noben te ni preganjal.
Sploh nihče ni vedel, da obstajajo kakšni zakoni. Lovili ribe in pekli.
Pozimi smo skupaj kidali. Cel blok in smo naredili bunker, snežaka. Noben kuža ni bil na špagi.
Dons pa migen ven, če upaš!! Da ti ne bo vsaj en pokazal sredinca !
[/quote]
Nekoliko bi te popravil. Krožki so bili in vsi so bili brezplačni. Če si hotel trenirati fuzbal, si to počel brezplačno, največ krožkov (interesnih dejavnosti) je bilo v sklopu šole (vsi brezplačno). Res pa je, da te ni nihče nikamor silil. Danes mora otrok obiskovati vsaj 25 interesnih dejavnosti, da je doma mir. Če ni denarja, je pač mulc 8 ur za računalnikom… samo, da je mir!
Norci in budale so s strahovlado skupaj držale ta balkanski sod smodnika.
Kdorkoli že je bil stric iz ozadja (ZDA, F, UK, SSSR) je krepko za.je.bal, da je dal skupaj Srbijo (turški vpliv 600 let) in K&K pokrajine.
Ni kaj misliti kaj bi nastalo iz Yuge – je popolnoma jasno že od 1991 + leta – pobijanje, klanje, posiljevanje …
Ej, pa to smo se družili. Čakali. Pa pol so se babe kregale, ker je sosed dobil lepšo barvo avta.!!
Saj ne!!! Hecam se.
Drugo vzdušje je bilo. In to ogromno pomeni. Vsi smo hodili peš v šolo. Ni bilo krožkov, violine…
smo se pa cel dan igrali okol blokov.
Mama-ata sta bila ob 14.30 uri doma in smo imeli cele popoldneve zase!
Mi smo hodili v Mostec za en potok pečt. Klobase in kruh. Pa malinovec – mislim, da smo ga kar z vodo iz potoka mešali :-). Prijatelji.
Ata je s frendi igral fuzbal, mami me je pazila…..
HEJ, nobenih kazni, če smo zakurili in pekli, če je en avto stal na travi. Noben te ni preganjal.
Sploh nihče ni vedel, da obstajajo kakšni zakoni. Lovili ribe in pekli.
Pozimi smo skupaj kidali. Cel blok in smo naredili bunker, snežaka. Noben kuža ni bil na špagi.
Dons pa migen ven, če upaš!! Da ti ne bo vsaj en pokazal sredinca !
[/quote]
Nekoliko bi te popravil. Krožki so bili in vsi so bili brezplačni. Če si hotel trenirati fuzbal, si to počel brezplačno, največ krožkov (interesnih dejavnosti) je bilo v sklopu šole (vsi brezplačno). Res pa je, da te ni nihče nikamor silil. Danes mora otrok obiskovati vsaj 25 interesnih dejavnosti, da je doma mir. Če ni denarja, je pač mulc 8 ur za računalnikom… samo, da je mir!
[/quote]
Točno to. Jaz sem pela v pevskem zboru OŠ. Ne kšn pomemben RTV zbor. In smo prepotovali celo Yugo, Dalmacijo, Avstrijo, Madžarsko, Italijo. !!! Vsega je bilo za vse – pa res zastonj!!
res je ..tazni toffi, pa šraufncigarji, so se delal norca iz vladajoče strukture..
[/quote]
Iz tvojih komentarjev se lepo vidi, da tvoje življenje vodi tv, politika in trači. O tem sem pisal – svet se je ljudem zožil na to, kar jim ponujajo mediji in reklame. Svet ni to, kar ponuja tv.
[/quote]
Točno to. Jaz sem pela v pevskem zboru OŠ. Ne kšn pomemben RTV zbor. In smo prepotovali celo Yugo, Dalmacijo, Avstrijo, Madžarsko, Italijo. !!! Vsega je bilo za vse – pa res zastonj!!
[/quote]
mah ni čudn da smo kjer smo..
pa si se zdaj vprašala, kdo je te VSE ZASTONJ plačal..
mislim, a dons otroka kr zastonj peljejo nekam..bencin, šofer bus..vse stane ..dons včeraj jutri..
če položnic ne plačuješ..je 3 mesce fajn..je vse ZASTONJ.. a ne..ful kul..carsko..
no ko pridejo rubit, se vsedejo na premoženje ..pol pa ni več..kull
a je res potrebno to razlagat.. al celo narisat??
a ste res na stopnji amebe..
a vi prčakujete da vas na šiht plačajo al to vse ZASTONJ..
[/quote]
Iz tvojih komentarjev se lepo vidi, da tvoje življenje vodi tv, politika in trači. O tem sem pisal – svet se je ljudem zožil na to, kar jim ponujajo mediji in reklame. Svet ni to, kar ponuja tv.
[/quote]
haha,
kaj pa je..??
to kar ponujaš ti..tlele na portalu..
al pa joško 40 let nazaj..??
[/quote]
haha,
kaj pa je..??
[/quote]
NIč ne ponujam. Ugasni tv, izklopi internet, če si upaš, odpri oči in boš mogoče videl in slišal.
haha,
kaj pa je..??
[/quote]
NIč ne ponujam. Ugasni tv, izklopi internet, če si upaš, odpri oči in boš mogoče videl in slišal.
[/quote]
kako levo gobezdalo pa si ti..
če gledam in poslušam ..slišim naokrog..
da se bencin draži..
da se zmanjšuje kupna moč..
da je vse manj služb..
vse več izkoriščanja..
da ponikne en kup denarja..
da prehodi našo državo nezakonito 1mio ljudi..
jst pa ne smem brez dokumenta nikamor..
no res pa je …verjetno si to mislu…da v svoji hosti in parcelah..vidim in slišim ptičke, lisice..
pa da jagode rastejo, pa da bo potrebno kosit..
da bom narantal za katastrski in drugi dohodek..
da lahko plačam “terjatve” države..
da se lahko futrajo razni taki kot ti in tisti ki varjejo 1MIO unih pešakov..
zvečer mam kr fejst oke odprte…
Sem se konec 80ih let pripeljala z avionom iz Spanije v London. Velik avion, poln. In so vsi sli preko mejne kontrole brez tezav, razen mene. S tem zgoraj omenjenim potnim listom. Sprasevali so me vse mozno, preverjali, ni da ni. Ne samo to, vsi potniki s tega letala so hodili mimo mene, se oni so me sumljivo gledali, ko me je mejna kontrola zvlekla iz vrste, jaz sem pa tam stala ko en bedak. Verjetno nikoli nisem bila tako osramocena kot takrat.