Družina Ržen
Glede na vse komentarje ki sem jih prebrala,bi rada tudi jaz napisala samo moje skromno mnenje o tej družini. Mnogo ljudi piše o ljubosumnosti, slovenski fovšiji in zavidanju tej družini, ker niso dobili obnove svoje hiše kot so jo Rženovi.Navadno tako pišejo ljudje ki, družine ne poznajo. Tisti ki jih poznajo imajo v večini popolnoma drugačno mnenje in to obnovo, ki so jo bili deležni Rženovi jemljejo kot krivico. Jaz družino poznam. Kot povsod imajo svoje dobre in slabe strani. Res je, da so ROMSKA družina. Vendar to ni glavni problem ,ko ljudje pišejo , da si tega ne zaslužijo. Ljudi ,ki družino poznajo moti , da družina živi na »veliki nogi«. Kočevje ki je majhno mesto in se ljudje več ali manj poznajo, boli ko pride taka družina z BMW X5 v trgovino,boli jih ko vidijo hčero Marjetko kako se vozi v dobrem športnem avtu, boli jih ko vidijo da ima Evgen poleg BMW X5 še vrhunski štirikolesnik in poleg tega tudi otroci svoj nekoliko manjši štirikolesnik.Evgen ima v lasti traktor s priključki,puške za lov…. Tudi Marjetka ima svoj tekmovalni motor in to še zdaleč ne slab ali pa star. V službi ni nihče od družine.Izposojajo si dodatni denar, ki ga nikoli ne vrnejo, položnice nosijo na centre za socialno delo ki jih plača namesto njih…. Država omogoča da taka družina s socialnimi prispevki za romske družine lepo in brez problema preživi in si tudi lahko kaj privošči. Oče Evgen poleg tega poskrbi da kot lovec upleni divjad in naredi vrhunske salame, ki jih seveda tudi prodaja in na ta način pride do dodatnega denarja. Poskrbi da pripravi drva za kurjavo jih proda in zasluži.Mama Snežana je vrhunska slaščičarka in kuharica. Velikokrat peče za ohceti in druge svečane priložnosti. Seveda ne zastonj, kar je tudi prav. Tudi v sami družine ne manjka res dobrih in okusnih kosil (seveda meso ni problem) ter slaščic. To kar smo videli na TV v oddaji Delovna akcija ,da jedo staro polento seveda ne drži in je samo pretveza za TV in ljudi ki gledajo. Ljudi moti ko vidijo ,da imajo denar za ženski del družine da redno obiskuje frizerje in kozmetičarko kar si težko privošči nekdo ki nima denarja.Tisti ki družino poznajo se zato upravičena sprašujejo«KAKO SI LAHKO VSE TO PRIVOŠČIJO, če nihče od njih ne hodi v službo in zakaj DELOVNA AKCIJA izbere take družine za OBNOVO. To po njihovem NI PRAV. Družina so VRHUNSKI »IGRALCI«,ki se ljudem ki jih gledajo na TV zasmilijo v dno duše. S svojim obnašanjem in žalosnimi pogledi prepričajo marsikoga da so reveži ki potrebujejo pomoč vsakega. Ljudje ki jih vidijo na TV se popolnoma razumljivo postavijo v njihov bran. Vsak ki bo to prebral si lahko ustvari svoje mnenje. SREČNO vsem in tudi družini RŽEN v novem domu.
Dober zapis.
Je pa tako, da taki (nehvaležni, egoisti) ponavadi pridejo najbolje skozi.
Očitno dobro živijo in jim ničesar ne manjka. Kljub tem7, da nihče ne hodi v službo.
Narobe svet.
[/quote]
Verjetno se ,kot si zapisala ti nehvaležni egoisti po Krisovih,ki vodijo na področju egoizma, zgledujejo.
Kako postanejo kandidati za obnovo? Preprosto – biti morajo dobri igralci, takšni, ki bodo pri gledalcih zbudili določena čustva. Ali si obnovo zaslužijo ali ne, očitno ni pomembno. So pa izjeme, kjer lahko vidimo, da hvaležnost ni zaigrana. Pri gospe Zdenki v prvi oddaji na primer. Gospa je delala tudi po 20 ur na dan, da je preživela. Kaj pa ta romska družina dela? Uživa, to je vse. In kot je nekdo zgoraj napisal – tako zaigrano vse skupaj, da se vidi iz vesolja.
Točno to. Za to prenovo ni šlo iz našega žepa, medtem ko je za Krisa zbirala sredstva vsa Slovenija. Marsikdo je prispeval, čeprav sam pride težko skozi mesec. Apartma, ki so ga najeli je luksuz in za zdravljenje ni bil nujno potreben. Skromnost pa taka..
[/quote]
In kaj tebe moti, saj ti nisi nič prispevalo, torej se brigaj zase in ne za tiste, ki smo prispevali in ki ne razmišljamo tako kot ti.
Ja res je!
Otrok je potreboval ZDRAVILO.
Tudi to je res,da ni nihče nikogar prisilil v donacijo,ampak je bilo vsakemu dano vedeti,da če ne bo doniral , bo imel na vesti otroka,ki so mu bile štete zadnje ure.
Oni nimajo denarja ima ga društvo, praviš.
Društvo,ki ne bi obstajalo brez njih.
In ,če bi Krisova res skrbelo toliko za druge,bi lahko vplivala na društvo ,ali ne?
Zato je to: isto sranje,drugo pakovanje.
Družino poznam in moram reči, da mi gre ob vsem skupaj na bruhanje! Res je da ni šlo iz našega žepa, ampak odvzeli so možnost obnove nekomu ki to resnično potrebuje. Morda kakšni družini, ki pošteno dela in ki niso naštepali toliko otrok, kot jih je bog dal. Družini, kjer je se spopadajo s hujšimi boleznimi, kot je depresija in Marjetkina poškodba. Jasno je, da jim do dela ni. In kako ta smrklja napada na Facebooku ljudi, ki vprašajo od kod jim denar za avto, motor, štirikolesnike… Ja, draga Marjetka, briga nas! Ker zaradi takšnih kot ste vi, pomoči ne bo deležen tisti, ki jo res potrebuje!
saj se zavedate, da je to POPov ŠOV?! pa menda niste res mislili, da bodo rea pomagali pomoči potrebnim???
Pop dela samo šove, zaigralne in lažirane šove. In edina šansa, da take debilne oddaje skenslate je, da jih date na ignor. Ker samo na to oni trzajo – ni ogledov,, ni oddaje.
Če bose pa vsi gledali in se zgražali, pol so pa svoje dosegli -rejtingi v nebo in to je njihov clj.
saj se zavedate, da je to POPov ŠOV?! pa menda niste res mislili, da bodo rea pomagali pomoči potrebnim???
Pop dela samo šove, zaigralne in lažirane šove. In edina šansa, da take debilne oddaje skenslate je, da jih date na ignor. Ker samo na to oni trzajo – ni ogledov,, ni oddaje.
Če bose pa vsi gledali in se zgražali, pol so pa svoje dosegli -rejtingi v nebo in to je njihov clj.
[/quote]
Pop je postala tv ,kjer jim ni mar za resnico,važen jim je samo rejting.
ja, ta bi bla pa dobra, če bi bilo to res….. dobijo prenovljeno hišo potem pa še odškodnino od POP Tv-ja in zavarovalnice ;). Že takoj, ko so predstavili družino je bilo vse preveč zaigrano, ko pa prebiram razne komentarje pa vidim, da se očitno nisem motila. Verjetno se nam vsem zdaj smejijo. Imajo pa očitno tako debelo kožo, da jih prav malo briga kaj si ljudje o njih mislijo. Nimam nič proti Romom, ker so lahko dobri , delajo, so pošteni in so taki, ki izkoriščajo vse možne inštitucije in lepo živijo na račun drugih. Ni mi jasno, le to – kako so lahko tako nemarni, da niti počenih ali manjkajočih strešnikov ne zamenjajo in jim zamaka hišo, znajo pa si podaljšati nohte, se lepo obleći, kot sem prebrala imjao dober avto, štirikolesnik….. Oprostite, ampak taki, si pa res ne zaslužijo pomoči. Sama delam skoraj 40 let , sem mama samohranilka, hči študira, pa je bilo tudi velikokrat bolj tesno z denarjem, pa sem s skromnostjo in brez kakšnih dopustov in počitnikovanj vse to dosegla. Eni pa na lahek način hočejo imeti vse tisto kar ljudje s poštenim delom dosežejo v življenju.
Upam, da bo v bodoče Delovna akcija res namenjena tistim, ki sami tega ne zmorejo, samo kaj ko je takih preveč ali pa za TV niso zanimivi oz.nimajo nikogar , ki bi jih prijavil ali pa se nočejo javno izpostavljati. V prvi oddaji si je gospa Zdenka upravičeno zaslužila prenovo in vesela sem bila zanjo. Tile Rženovi pa – katastrofa.
Tudi z zgodbo gospe Zdenke je tako-tako…
Imela je veliko stanovanje na Dvorakovi 10 (v isti zgradbi živi znani slovenski pisatelj, da boste vedeli, da ne gre za žnj lokacijo), ki ga je prodala in šla živet v tisto ruševin od hiše. Razlika v prodaji (preostanek denarja) je šel k novemu partnerju, ki je bil Srb s kar nekaj masla na glavi. Slovenija ga je izgnala in z njim je šel tudi denar. Gospa pa nikoli ni imela lepega življenja. Žal.
Uau, spet so (so) jih nategnili. Ampak to je pač v naravi romov. In oni niso nič krivi, smo pa toliko bolj naivni empatični ljudje.
Zdaj, čeravno nihče ni povedal, kako se je poškodovala hčerka, bom napisal jaz, pa dvomom, če se bom kaj zmotil. Vkolikor bi šlo za klasično nesrečo, bi bilo to tudi objavljeno, bi zagotovo potarnali. Da zgodba dobi še dodaten “se nam smili” efekt. Dam vsaj eno roko v ogenj, da je bila nesreča s kros motorjem, Kdor vsaj malo pozna ta šport, bo vedel o čem pišem. Tudi sam sem motorist in poznam veliko pasti, še zdaleč pa se zavedam, da je to tough šport, še precej bolj nevarno pa je motokrosiranje …
Ljudje se učimo celo življenje, nekateri smo bili tudi osebno vpleteni v dobrodelne akcije (tudi sam sem jo organiziral na nekem portalu), pa se slej ko prej izkaže, da te na koncu nekdo “nategne”. Ampak znajo pa svojo zgodbo predstavit tako čustveno, da bi zajokal še kamen.
In kaj sem se v svojih letih naučil? Da ponavadi (ne vedno) jamrajo tisti, ki še zdaleč niso tako daleč, da bi resnično potrebovali pomoč. Tisti, ki jo resnično potrebuje, je ponavadi v senci, neuslišan, neprepoznaven.
In ja, POP tv ni “karitas”, tudi oni od nečesa živijo. Venomer bolj se mi dozdeva, da sporočilo te oddaje ni “pomagajmo drugim” temveč “pomagajmo sebi”, oz, svojemu TRR. Pa da ne bo kdo mislil, da natolcujem v tri ktrasne. Ne, poznam tudi zgodbo družine iz Begunj, ki so jim prav tako obnavljali hišo … ja, no, mislim, da sem povedal dovolj. In vem, da je odslej vsaj en gledalec tega “šova” manj …
Za druge ne vem, ampak jaz osebno sem bill prisiljen pomagati tej druzini, ker placujem za Poptv zdaj ze nekaj casa. Placevati moram,ce hocem gledati katerikoli drug preko slovenskega TV ponudnika. Pa tudi drug, ki niste na zemeljski anteni placujete, da ne bo kdo pameten in rekel, da naj zamenjam ponudnika!
Družine jaz ne bom napadal, saj jih ne poznam osebno. Je pa to priložnost, da se zamislim, kakšne oddaje in programe gledam. Kot kaže, ima Proplus tudi dobrodelne oddaje zlagane. Je sicer logično, da jim je mar le za gledanost programov in branost njihovih spletnih portalov ter da se o vsem skupaj čim več govori, pri čemer ni pomembno ali dobro ali slabo.
Vseeno pa imam izbiro: namesto njihovih vsebin lahko gledam ali berem kaj drugega.
Ana in njena ekipa so se zagotovo pozanimali kakšno je ozadje tako, da je res nesmiselno blatiti ubogo družino.
Ste kdaj pomislili, da motorji niso njihovi ali da so mogoče izposojeni? Da avto ni nov? Da imata starša zelo slabo zdravstveno stanje in da ju noben noče vzeti v službo, če nista fizično ali psihično sposobna? Ni na otrocih, da preživljajo svoje starše, družino. Seveda, saj pomagaš za osnovne stvari: hrano, elektriko.. za prenovo hiše bi pa punca že morala dvigniti kakšen kredit. Najnovejši telefoni? Telefon za 200€ dela, najnovejši pa stanejo kar precej več kot to!
Mislim, da moramo vsi prvo pomesti pred svojim pragom, da bi lahko sodili družino, ki jo ne poznamo!
Se strinjam delno z napisanim.. vendar ste zelo krivicni do zdaj sem prvic opazila, da se je koga iz oddaje vzelo pod taksen drobnogled se vidi da zato, ker so pac romi.. Ce pogledam nazaj preteklo sezono bi se prej vprasala zakaj so pomagali gospe Marjani ce se ne motim z 2 odraslima sinovoma, ki prav tako ne delata nikjer pa se lokal ima gospa??.. Pa ce nadaljujem Ana in Roman, okej Roman je res prebolel tezko operacijo to razumem ampak ona kaj celo zivljenje preboleva “poporodno depresijo”?? Tudi ne dela nikjer pa frizurca top, sminka pa
obleke prav tako, en dan pusti Romana pa pol spet bi bla skup na konc jim nardijo lepo hiso, ki je ooooogromna plus se poroko so jim omogocil na pop tv.. Zakaj nista prodala te ogromne hise pa sla v manjso ali v stanovanje npr.. Pa se kaksen bi se najdu ampak ne Rzenove bomo blatil ker majo kao nek avto, motor pa nvm kaj se k itak vsi vemo da je to lizing al pa mogoce sploh ni v njihovi lasti.. no tut ce je pac avto ma zihr vsak dons ostalo pa se vid da je razlika samo zato taka ker so to pac romi njim se pa ne rab pomagat ane.. Pa se to najbrz tut ostali, ki so jim prenavljal majo kaksen dober avto ali neki kar ni bilo prikazano v oddaji.. Malo razmislite predno pisete in sodite..