Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek družina z vlakom po Evropi

družina z vlakom po Evropi

A je kdo že poskusil potovati po Evropi z vlakom kot družina – otroka stara 8 in 12 let. Gledam, da bi šli proti zahodu, mogoče vse do Disneylanda.

Vsak namig ali izkušnja bo več kot dobrodošla.

Hvala!

Uf, si mi pa dala super idejo 😉 Mi imamo sicer še enega petletnika, ampak mislim, da bi bila to res super dogodivščina.

Dooooooollllgooooo…:-)

8 in 12 še gre…

5-letnik?

Zakaj pa ne? Moj je sicer star že 8 let, ampak on je zadnji v naši familiji, zaradi kogar bi bilo težko iti na potovanje z vlakom, in to že nekaj let. Bi bilo meni jako težje, sem precej bolj komplicirana. Njemu je vse kul.

Avtorici: izkušenj sicer nimam, ker sem šla po Evropi z vlakom samo v študentski varianti, brez otroka. Bi si pa na tvojem mestu naredila itinerar – torej katero turo boste ubrali, in približen časovni razpored. Pa prenočišča bi si poskusila vsaj vnaprej nabrati na zalogo, če že ne celo rezervirati (samo s tem si precej omejiš možnost improvizacije). Edino, kar bi mene skrbelo, bi bilo ostati na cesti brez prenočišča zvećer oz. ponoči, Vse ostalo tudi z otrokom – če sta le količkaj prilagodljiva – zakaj pa ne?

In take počitnice bi jima 100x bolj ostale v spominu kot z avtom do Paga, tam v apartmaju 14 dni, pa za avtom domov. Garant!

moja 6 in 9 letnika bi že pakirala kovčke 🙂

pojdite, če ne drugega zato, da boš imela kak pameten nasvet za nas ostale, ki bomo šli naslednje leto -)))

Dobro jutro.
Ta varianta me že nekaj časa mika. Verjetno gre v plan za drugo leto.
Poskusila bi si splanirati tako, da bi prenočevali na vlaku, čez dan pa ogledi.

lp

Mi gremo jutri. Sicer samo šest ur v eno smer, ampak so nekateri tudi še zelo majhni. Kakšnih posebnih težzav ne pričakujem, smo bili že na vlaku, letalu in ladji po več kot šest ur, pa je bilo vse ok. Edino za več ur v avtobus s tako majhnimi (kot so moji, ta mali je 2 leti) ne bi šla.

Sicer pa lahko kombinirate tudi s kakšnim splanikom, to smo mi tudi že počeli in je super. Ali pa, da grete bolj počasi do Pariza in si vmes vzamete še kakšen dan brez vlaka na kakšnem zanimivem kraju.

Vprašanje za trnovko;
ste izkoristili kakšne popuste, ‘družinske’ karte, karkoli,.. Poznam družinsko vozovnico SŽ za območje SLO, za ostalo pa se ne znajdem najbolje.

hvala in srečno

Super. Če pa boste potovali poleti, potem nujno rezervirajte spalnike v naprej, ker znajo bit precej polni.

Predlagam uporabo karte za pčosamerzno državo, ki velja 3,5 ali 10 dni v mesecu dni, ki ga določiš v naprej. Prvi dan začne veljat par ur prej, na karti pa označite dan in vlak, na katerem se vozite. Mi je ušlo iz glve, kako se karti reče, a je zagotovo zelo uporabna. Preverite še, kako je z doplačili za hitre vlake. Na zahadu imate možnost ležalnikov (v kabini vas je 6) ali pa spalnika, kabina za dva, a ni ravno poceni, ima pa tudi wc in tuš. Opcija je tudi interrail karta, ki obstaja tudi za starejše od 26 let. Obe karti veljata tudi na nekaterih primestnih vlakih in podzemni železnici.

ma, ja, smo, po mojih izkušnjah ti avtomatično dajo najbolj ugodno varianto — na vlaku nam je še sprevodnik rekel, naj naslednjič rezerviramo ležalnik, ne splanik, ker nas je itak preveč, da bi kakšne neznane ljudi tlačili k nam … Drugače pa družinske vozovnice, pa varčne vozovnice itd, popust za materinski dan … kar koli ponudijo 🙂

Potovanje z vlakom je super in čisti užitek. Jaz sem s svojim sinom šla na tako pot prvič pred leti, ko je imel 6 let – J Švedska, naslednje leto čez Norveško itd . Užival je vsak del poti. Edino rezervacije sedežov si v naprej uredi. Evro domino, interrail in še druge kombinacije . Za otroke je veliko popustov . Oglede sem prilagodila njemu .. tehnični muzeji, muzeji na prostem, Pikin park … pa dovolj počitka.. Me je presenetil kako dober sopotnik je bil.

Tudi jutri greva na vlak… Jupii, se že veselim

New Report

Close