Družini prijazno podjetje
Kako je v resnici v podjetjih, ki se deklarirajo kot družini prijazna? Moja znanka ima že v nedeljo zvečer prebavne motnje, ko se bliža služba. Druga, zaposlena v istem podjetju je vseskozi na antidepresivih. Spet tretja je dala čez izgorelosti in menda ni edina. V podjetju pa naj bi še cedila med in mleko.
jst isto poznam eno ki ima ta certifikat al kako se reče.. samooklicanost… kao družini prijazno… katastrofalne razmere.
mogoč je pa pomen tega čisto drugi…
zdej sem bil na eni predstavitvi na zavodu… in pravi ta spoštujemo zajon kar se urnika tiče… kao počitek, da nimaš na teden več kot xy ur… a prav laže. tega tipa poznam ki je mel predstavitev.
lažu stari!
jebte se nebom vam delu!
makacivcata, 12.03.2023 ob 19:57
jst isto poznam eno ki ima ta certifikat al kako se reče.. samooklicanost… kao družini prijazno… katastrofalne razmere.
mogoč je pa pomen tega čisto drugi…
zdej sem bil na eni predstavitvi na zavodu… in pravi ta spoštujemo zajon kar se urnika tiče… kao počitek, da nimaš na teden več kot xy ur… a prav laže. tega tipa poznam ki je mel predstavitev.
lažu stari!
jebte se nebom vam delu!
pa je ta tip? A je bil iz Šiške? Mogoč ga tud jst poznam.
Pri nas gredo tisti z otroci lahko prej domov oz. si drugače urnik zastavijo. Delamo do petih drugače, večina z otroci gre domov najkasneje ob štirih. Dobijo dodatno prosto prvega septembra če imajo prvošolčke. Nimajo nadur, dežurstev in nočnih/vikendov če to ne želijo. Pa še par stvari. Nisem ziher. Nimam otrok. Aja dopust imajo prednost med šolskimi počitnicami. Nekateri otroke poberejo v šoli in so potem pri nas v pisarnah.
Delala v dveh podjetjih s teem certifikatom. V prvem mi je kadrovnica dala jasno vedeti, da se prve, 3 leta pricakuje, da ne bim imela otroka. Itak ga nisem imela namena imeti, a zdelo se mi je ogabno.
V drugem sem po vrnitvi s porodniske dozivela totalno znasanje, izzivljanje in kaj vem kaj se. Ker oni lahko, ker kao imam majhnega otroka doma in moram pozreti vse.
Spokala na hitro v firmo, ki nima certifikata druzini prijazno podjetje in je super.
Ja družini prijazno ampak ne za vse, pri nas je podobno tisti zgoraj v pisarnah višji kader ima masaže med šihtom pride maserka, delajo flexibilno, prihod, odhod kot jim paše, pikniki, izleti med službenim časom, ko drugi delamo in en kup bonitet za otroke, ki jih drugi ne moremo koristit pa bog nedaj, da greš na bolniško zaradi otroka ti rečejo najdi varstvo drugače te takoj zamenjajo. Se mi zdi, da ti, ki podeljujeo te certifikate podelijo na osnovi kaj njim firma pove in te bonitete ima ponavadi samo določen del firme kake pisarne ne pa cela firma recimo proizvidnja, skladišča itd in to noben ne preverja.
Nisem nikol koristi teh bebavih ugodnosti pa tudi vse skupaj je en nateg, ko 95% stvari pri slovenskih delodajalcih – zato delam za tujce.
Drugace pa: drugace pa firma ki je bila res blizu tega je bil leta nazaj Halcom, ki je imel celo ‘svoj’ vrtec. Sicer se nista cedila med in mleko, ampak bilo je nekaj posebnega. No danes so tudi oni bleda senca tega…
bonitete, 12.03.2023 ob 20:46
Pri nas gredo tisti z otroci lahko prej domov oz. si drugače urnik zastavijo. Delamo do petih drugače, večina z otroci gre domov najkasneje ob štirih. Dobijo dodatno prosto prvega septembra če imajo prvošolčke. Nimajo nadur, dežurstev in nočnih/vikendov če to ne želijo. Pa še par stvari. Nisem ziher. Nimam otrok. Aja dopust imajo prednost med šolskimi počitnicami. Nekateri otroke poberejo v šoli in so potem pri nas v pisarnah.
Ne bi bil v podjetju , kjer končujejo delo ob petih, pa če mi dajo 10000€ . Bedaki, in potem se hvalijo da lahko grejo 1 uro prej domov.