Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo družinska pokojnina,(mogoče barca)

družinska pokojnina,(mogoče barca)

Vprašanje pa ne me poslat brat na njihovo spletno stran pogoje ker mi je nerazumljivo,torej bi prosila razlago.zanima me če otrokom umre eden od staršev imajo pravico do družinske pokojnine in če je potreben skupen stani naslov?kaj zdraven družinske pokojnine prejemaljo tudi otroški dodatek normalno?In če je tudi žena upravičena do družinske pokojnine ali samo do vdovske ko izpojnjuje pogoje seveda?
Hvala!

Tako je:
– otroci dobijo pokojnino po umrlem staršu ne glede na prebivališče
– vdova dobi, če je bila ob smrti partnerja stara 55 let ali več

Vsi otroci in žena lahko dobijo pokojnino?? V kakšnem sorazmerju. Torej otroci družinsko in žena vdovsko, lahko prejemajo hkrati???

Vsi otroci in žena lahko dobijo pokojnino?? V kakšnem sorazmerju. Torej otroci družinsko in žena vdovsko, lahko prejemajo hkrati???[/quote]

Ja, se pa seveda pokojnina deli, ne dobijo v enem primeru en otrok, v drugem primeru pa trije otroci, enako, četudi bi imela pokojnika do pičice enako plačo in delovno dobo.

Pozdravljeni,
Lansko leto sem bila vpisana v program izobrazevanja odraslih,kateremu status naj bi veljal do 30.9. Nakar prejmem odlocbo o prenehanju pravice do druzinske p. Ces da sm imela samo status do 31.8. Na to se pritozim jim ponovno prilozi. Potrdilo o vpisu na katerem je apisano da je bil status veljaven di 30.9.16, prav tako prilozim letno napotnico za studenstko delo na kateri je isti datum veljavnosti 30.9. Sedaj zahtevajo ocene dokazila katere izpite sem opravila v solskem letu. Kaj ni pogoj za pridobitev dr.pokojnine potrdilo o solanju? Po katerem clenu lahko zahtevajo vpogled v ocene ?? Pa saj ne govorimo o stipendiranju pri katerem ce ne opravis letnika vracas stipendijo. Pri pokojnini naj bi veljalo ce prekines solanje oz 26let starosti. Prekinila nisem solanja prilozila sem jim ponovna potrdila o solanju na katerem je razviden datum veljavnost, sedaj pa se ocene..

Srednjesolski program? tam je solsko leto obicajno res do 31.8.

Nikjer ni tocno doloceno do kdaj naj bi trajal program izobrazevanja odraslih. Zakon pravi:” Status udeleženca izobraževanja odraslih preneha, ko udeleženec uspešno konča izobraževanje ali z izpisom iz tega izobraževanja.”
Se na ministrstvu za solstvo ne znajo tocno pobedati do kdaj traja omenjeni status.
Vpisana sem bila 2. Leto pred tem ni bilo tezav.

Menda veš, v kakšen program si vpisana – če osnovno alivsrednješolski, potem se šolsko leto prične 01.08 in konča 31.08. naslednje let, če pa gre za višje / visokošolsko izobraževanje, se študijsko leto prične 01.10. In zaključi 30.09. naslednje leto.
Zaradi ažnih vpisov in posledično goljufivo pridobljenih pravic se pogosto preverja resničnost podatkov.
Kdor ima čisto vest, težav z dokazovanjem nima.

Zelo verjetno preverjajo, če si se dejansko izobraževala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close